Plaats uw eigen bericht!

Klik hier om een bericht achter te laten.

Klik op een smilie om deze toe te voegen.

Grin

Berichten:

Wil - 2019-04-13 15:36:41

Vanmorgen werd er weer gespeurd bij de fam. Vlug.
Peet stond voor half 8 al weer voor de deur om koers te zetten richting Arum.
Tjalling was al ter plaatse toen Peet en Wil arriveerden, Harm kwam iets later want deze was zijn lange nieuwe lijn vergeten en dus weer omgekeerd naar Dongjum om deze op te halen ( heb je hè als je weer een dag ouder bent dan gisteren)
Sandra deed een berichtje dat ze later kwam, de wekker had wel zijn werk gedaan, helaas had ze hem niet gehoord, meestal al voor de wekker wakker maar nu veel later wakker dan de wekker!
Ieder kreeg weer een stuk weiland toegewezen en kon er begonnen worden met het uitlopen van de sporen.
Als eerste mocht Harm met Gwen en dit zag er weer super uit, hondje doet het geweldig goed, zat ook al een hoek in!
Hierna mocht Tjalling aantreden met Jody, ook deze speurde weer erg goed, niks op aan te merken!
Daarna was Wil met Onah en ook deze liet een knap stukje speurwerk zien!
Nu hadden we nog 2 hondjes te gaan , Peet was vanmorgen de klos deze 2 sporen lagen helemaal achteraan, dus Peet heeft wat afgelopen, op zich was dit niet zo erg want het was verre van warm vanochtend!
Harstikke koude handen, de ijspegels onder de neus en steenkoude poten!
Er werd in de verte geschoten, kraaiendag volgens Tjalling, 1x in het jaar mogen ze die zwarte beesten uit de boom schieten!
Zo doende had Debbie haar dag niet, maar Peet heeft dit keurig opgelost en zaten er toch goede stukken tussen.
Als allerlaatste hadden we Gura en deze speurde vanmorgen weer vanouds, gedreven , super strak op het spoor, ook de hoeken werden super strak genomen!
Hierna werd er weer afgereisd naar de club, waar Eelco al aanwezig was.
Er werd eerst koffie gedronken en ook Sandra was inmiddels aangeschoven.
Ook de zon liet zich even zien maar dit was van korte duur, sneeuwvlokken, hagel alles kwam naar beneden.
Toch werd er super appèl gelopen, Sandra en Eelco mochten de spits afbijten, Sandra werd bijgestaan door Wil en Eelco door Peet.
Hierna waren Tjalling en Harm aan beurt, Harm werd bijgestaan door Wil, het hele VZH programma werd afgewerkt en dit ging bijzonder goed! Ook Tjalling was super tevreden over zijn Jody!
De hekkensluiters Peet en Wil met hun Gura en Onah hebben lekker gewerkt, bij het afleggen vond Onah het wel moeilijk om te blijven liggen toen Peet met het apporteren begon, maar dat moet ze ook maar leren. Af is af!
Als laatste onderdeel hadden we het pakwerk en wat hebben we hier weer met zijn allen aan gewerkt!
Er word niet meer door de hondjes in het verstek gebeten op de mouw, dit gebeurt er naast of ervoor!
Ze krijgen het al aardig door, wel blaffen maar niet bijten en netjes meevolgen om dan de beloning te krijgen in de vorm van de mouw of tasje!
Dus wederom weer een super training vanmorgen, bedankt allemaal en tot volgende week hopelijk wat warmer weer, dan hoeft Peet niet steeds zijn regenoveral aan en uit te trekken Grin Fijn weekend!

Wil - 2019-04-06 17:52:47

Vanmorgen weer vroeg uit bed, om half 8 stond Peet weer voor de deur om af te reizen naar de speurvelden.
Tjalling en Harm waren al aanwezig, zo werden de weilanden verdeeld, Harm was voor de eerste keer mee om te speuren met zijn Gwen.
Ook Sandra was inmiddels uit Slootdorp gearriveerd, zo mocht zij een weiland delen met Harm, er werd door Sandra een U uitgelopen en Harm onder toezicht van Peet een rechtspoortje.
Tjalling en Peet deelden ook een weiland en Wil werd richting Achlum gestuurd om daar 2 sporen uit te lopen voor Gura en Onah.
Als eerste mocht Harm met Gwen de spits afbijten, wat een lust om naar dit hondje te kijken, neusje kwam op de grond en daar ging ze!
Stap voor stap en super gedreven, zelfs het balletje op het eind kon haar niet deren ze was nog lang niet uit gespeurd. Ze mag graag bij het Kippenhok liggen dus volgende keer maar een kip mee voor op het eind werd er geopperd! ( plastic kipje dan maar anders hebben we straks de partij van de dieren op ons dak!
Hierna waren Debbie van Peet en Rex van Sandra aan beurt, Rex begon weer super en ook de eerste hoek werd super genomen, er was nog wel wat hulp nodig bij het voorwerp en Rex dacht dat het zelfbediening was vandaag, hij had de lekkernij al uit de beursjes eer Sandra dat kon doen!
Ook had ze een voorwerpje een stukje vloerbedekking erop, nou hier dacht Rex dat het ook eetbaar was.
Gelukkig was dit heel herkenbaar bij Wil want Onah heeft deze streken ook gehad.
Het laatste stuk ging weer goed, dus al met al goed gespeurd. Ook Debbie was een beetje van slag, ze was niet zo geconcentreerd bezig als anders, maar de boog kan ook niet altijd gespannen zijn. Jody van Tjalling speurde wel goed, de spitsen hadden beter genomen kunnen worden maar voor de rest zag het er netjes uit!
Hierna hadden we Onah, geen voer bij de aanzet nou dat was best wel raar maar er werd super gespeurd op 1 hoek na, daar was ze een meter over heen, wel zelfstandig weer opgepakt en alle voorwerpen werden keurig verwezen. Als allerlaatste hadden we Gura en wat heeft ze super gespeurd op vreemd spoor, was genieten om mee te mogen lopen al hadden we al een halve marathon in de benen. Super gespeurd Gura en Peet!
De koek was op en er werd weer afgereisd naar Midlum.
Eerst werd er koffie gedronken met koekie erbij!
Daarna zijn we met het appèl begonnen, nadat iedereen een beurt had gehad zijn we met pakwerk begonnen!
Tjalling met Jody mochten hier de spits afbijten, super gerevierd , ook het bijt en loswerk zag er erg goed uit.
Toppie!
Daarna was Harm met Gwen en ook deze revierde netjes 2 verstekken, ook het aanblaffen ging erg goed.
Alleen die baas hè die moet je met lijm vastplakken, anders gaat ie alle kanten op behalve de goede!
Goed gedaan hoor Jochie!
Ook Rex mocht zijn tandjes even flossen, het aanblaffen gaat steeds beter, al snapt Rex nog niet helemaal waarom hij hier bij zitten moet, als je staat ben je veel dichterbij de mouw.
De beet is super voller kan het eigenlijk niet en de rest komt ook wel goed! Hierna hadden we Onah en ook deze revierde super en ook het bijt en los werk ging naar alle tevredenheid!
Inmiddels had Sandra de broek aangetrokken en kon Peet aantreden met Gura, ook deze revierde 4 verstekken.
Ook het aanblaffen en uitroepen uit het verstek zag er heul goed uit. Hierna werd de vlucht ingezet en Sandra ving haar vakkundig op!
Ook het lossen, rug en zijtransport zag er netjes uit.
Dus wederom weer een super leuke training gehad en vele handen maken licht werk! Bedankt clubmaatjes!
Fijn weekend!

Wil - 2019-03-30 19:44:00

Het is alweer een tijdje geleden, dus vandaag maar een verslagje!
Al vroeg uit de veren vanmorgen, er werd gespeurd bij familie Vlug, deze zijn van de week weer de gelukkige ouders geworden van een dochtertje en een, klein zusje voor Elize, Gefeliciteerd namens AC de Oostpoort! Iedereen was mooi op tijd aanwezig , was ook zalig weer om te speuren.
Als eerste mocht Sandra met Rex, ze had een U uitgelopen met 2 beursjes erop, Rex nam goed lucht op bij de aanzet en liet een knap stukje speurwerk zien, had nog wel een beetje hulp nodig bij het eerste voorwerp maar bij het laatste lag hij al voor we er erg in hadden. Top gespeurd Sandra en Rex!
Ook Peet was inmiddels gestart nadat hij Debbie uit de pyama had geholpen, ze is een paar weken geleden geopereerd en omdat ze veel draait in de kooi draagt ze nog een t shirt tijdens het vervoer. Ook Peet en begeleider Tjalling waren tevreden over de speurkunsten van Debbie.
Hierna was Tjalling met Jody en Wil met Onah aan beurt, ook deze beide dames en daar bedoel ik de hondjes mee, hebben goed werk laten zien! Als laatste hadden we Peet met Gura en deze werden gadegeslagen door Tjalling en Wil, op een paar kleine opmerkingen na zag ook dit er goed uit. Hierna werd er weer afgereisd naar Midlum, alwaar Eelco al aanwezig was. Er werd buiten koffie gedronken en daarna werd er appel gelopen, Eelco en Sandra mochten de spits afbijten, daarna waren Tjalling en Wil aan beurt en Peet was de hekkensluiter! Wat een tevreden gezichten, vorige week een hoop geleerd in Stroe in wat hebben Onah en ik genoten van ons appel, zag een totaal andere hond dan afgelopen weken, trots op mien hondsie!
Daarna nog met manwerk bezig geweest en ook hier allemaal blije gezichten! Bedankt Peet morgen hopelijk niet al te stijf en ook Sandra , je doet het super!
Allemaal een fijn weekend!

Wil - 2019-01-05 15:42:54

Allereerst nog de beste wensen en dat 2019 maar voor een ieder een gezond en sportief jaar wordt. Er werd vanmorgen weer afgereisd naar de speurvelden van de fam. Vlug.
Om 8 uur was een ieder aanwezig, behalve Arjen deze had een feestje gehad vrijdagavond en liet dus verstek gaan. De volgende bikkels waren wel aanwezig, Tjalling, Peet, Dirk- Jan, Sandra en Wil. Het was nog aarde nacht en toen het eindelijk licht werd werden de sporen uitgelopen.
Geen moeilijke sporen maar eenvoudige U tjes want er stond een aardige bries over het veld.
Sandra mocht als eerste met Rex , deze had vanmorgen niet zo veel zin in het speuren helaas. Deze had de harde wind in de kop en vond de dingen om hem heen veel belangrijker! Ook het tweede spoortje was geen succes. Daar en tegen speurde Ida de hond van DJ super, net een stofzuiger natuurlijk van het best merk ( de Dyson) heerlijk om naar te kijken!
Ook Debbie van onze Peet liet een knap stukje speurwerk zien! Hierna mocht Onah, ook deze bleef netjes op het spoor, 2hoekjes waren slordig en ze zou ff onderweg wat opvreten maar kreeg daar de kans niet toe. Wil haar laars was net iets sneller, zit hem vast in dat lipje!!!
Ook Jody haar speurkunsten waren voortreffelijk, Tjalling was dan ook super tevreden.
Als laatste hadden we Gura van Peet en ook deze was zeer tevreden het laatste stukje had Gura haar muiltjes omgeruild tegen gympies en zette de vaart erin, of had baas Peet zo'n zin in koffie!
Nu kon er weer afgereisd worden naar de club.
Snel koffie gezet en daarbij hadden we appeltaart met slagroom, Tjalling was gisteren jarig geweest en trakteerde!
Dit ging er bij iedereen wel in, een hele maaltijd!!!
Gelukkig bij het appèl kon dit weer wat zakken. De hondjes deden allemaal super hun best en zo werd dan ook het appèl afgesloten om daarna met het pakwerk aan de slag te gaan!
Helaas waren ook Dick, Harm en Koos verhinderd, Dick was ziek beterschap man!
Gelukkig hebben we Peet en Tjalling en lossen dit met zijn allen op!
Als eerste mocht Rex de hond van Sandra en dit ging wel super, nu had hij het koppie er wel bij!
Een mooie volle beet en het lossen ging ook super!
Hierna mocht Jody, het revieren ging uitstekend en ook het bijten en lossen zonder problemen! Toppie!
Ook dit was Ida niet verleerd, super revieren en aanblaffen.
Lossen geen probleem en mooi vol erop! Gura van Peet mocht Tjalling even testen, ook dit zag er super netjes uit.
Als laatste hadden we Onah, het revieren ging harstikke goed, daarna klein vluchtje met op afstand lossen. Ook dit ging prima, maar bij het inlopen wil ze nog wel eens in pitten ( zeker niet de enige)
Helaas wie stout is krijgt de roe!! Bedankt Peet en ook Tjalling, we hebben weer heerlijk getraind, Fijn weekend de mijne kan al niet meer stuk, weer een stap in de goede richting met mijn kanjer!! Grin

Wil - 2018-12-22 19:11:21

Vanmorgen om kwart voor 8 weer afgereisd naar de speurvelden van boer Gerrit Vlug! Tjonge wat een takkeweer het regende pijpenstelen , bij aankomst was het ook nog eens aardenacht. Eerst de regenoverals maar weer aan getrokken, Tjalling was zo slim en had dit reeds thuis al gedaan.
Helaas kwam Arjen niet opdagen maar onze nieuwe aanwinst Sandra wel, deze was vorige week voor het eerst samen met haar vriend en hun mechelaar Rex al helemaal uit Slootdorp.
Vanmorgen kwam ze alleen met haar Rex, toen het uiteindelijk wat licht werd, werden de sporen uitgelopen.
Als eerste mocht Sandra en het ging best super, Rex heeft al aardig door wat er van hem verlangt wordt.
Als tweede mochten Debbie van Peet en Onah van Wil, Peet kwam zeer tevreden van het veld, Wil iets minder, maar de boog kan ook niet altijd gespannen zijn! Muizenholletje was erg interessant voor Onah dus daar moest wel ff het neusje ingestoken worden! Hierna was Tjalling met Jody, ook deze was best tevreden over de speurkunsten van Jody. Twee voorwerpjes overlopen, maar voor de rest zag het er super uit.
Ook Peet kwam met een blij gezicht van het veld, Gura had ook weer een knap stukje speurwerk laten zien, helaas was Peet wat in de bonen, hij was vergeten de botcher om te doen bij Gura, maar deze maakte het totaal niet uit dat de lijn nu onderlangs kwam!
Hierna werd er afgereisd naar de club, eerst koffie gedronken, ook Koos was inmiddels van de partij. Helaas had Dick andere werkzaamheden en ook Arjen had laten weten dat hij aan de arbeid was. Gelukkig kwam Harm wel opdagen, deze had ook al een zeer drukke ochtend achter de rug ,speuren in het kippenhok heb ik begrepen. Na de koffie zijn we met het appèl begonnen.
Daarna was het tijd voor pakwerk, nu mochten de hondjes Peet zijn spierballen testen, nou hij heeft zich vakkundig geweerd! Top Peet!!!! Ook hadden we vandaag een pupil pakwerker Jens v/d Ploeg, hij heeft Zendor de hond van Koos keurig laten aanblaffen en daarna keurig opgepakt! Goed gedaan Jens! Ook Tjalling heeft de mouw nog omgehad voor de hond van Peet, super samen gewerkt vanmorgen en zo hoort het ook! Bedankt voor de prachtige ochtend en een heel fijn weekend! Grin

Wil - 2018-12-08 19:42:22

Eindelijk weer eens een verslag omtrent het wel en wee van ons club gebeuren. Vanmorgen om kwart voor acht stond Peet weer voor de deur, om af te reizen naar de speurvelden bij Gerrit Vlug. Tjalling en Arjen waren al ter plaatse, het was vrij druilerig en nog donker, zo werd er eerst even bij gepraat alvorens de sporen werden uit gelopen.
Het weiland werd verdeeld, zo werden er allemaal Utjes uitgelopen want er stond een aardige bries over het veld.( je mocht wel stenen ien de buuse hewwe)
Arjen mocht de spits afbijten en Cera deed super haar best, ze liet een keurig stukje speurwerk zien! Hierna was Tjalling aan de beurt met Jody en Peet met Debbie, Wil ging met Tjalling mee en Arjen met Peet ook Jody en Debbie lieten een keurig stukje speurwerk zien.
Inmiddels was het ook aardig begonnen te regenen, Peet, Tjalling en Wil waren er helemaal opgekleed maar Arjen had geen regenpak mee.
De laatste 2 hondjes Gura en Onah waren de hekkensluiters, Tjalling ging met Wil mee en Arjen mocht met Peet mee, nou hij kwam als een verzopen kat van het veld, tot de kont door nat! Maar Gura en Onah maakte de nattigheid niks uit, onder deze omstandigheden netjes gespeurd beiden!
Hierna werd er afgereisd naar de club en Arjen naar huis om een droge onderbroek! Snel het kacheltje en koffiezetapparaat aangezet en ook de jassen werden over een stoel gehangen om deze een beetje te laten drogen. Wat kan je dan genieten van zo,n lekker warm bakkie koffie met een koekie erbij! Inmiddels was ook Harm gearriveerd, helaas waren Koos en Dick niet van de partij, Koos is ziek en Dick had examen. Helaas gaat het met Saskia en DirkJ ook nog niet zoals het hoort, wij wensen hun dan ook heel veel sterkte en beterschap alle drie!
Was weer erg gezellig de koffie pauze, de lach spieren werden weer goed getest!
Maar er moest ook nog gewerkt worden, er werd eerst appèl gelopen eer we met het pakwerk zijn begonnen!
Tjalling met Jody mochten de spits afbijten van Harm, er werd eerst gerevierd en dit deed Jody erg goed! Ook het aanblaffen in het verstek zag er goed uit, rust en nog eens rust, soms is het beter om een stapje terug te doen en dit werkt enorm goed. Jody heeft een mooie volle beet en liet dit vanmorgen ook weer zien. Na de bijthandelingen ging ze rustig met Tjalling mee van het veld en dit willen we graag zien! Hierna was Harm met zijn Gwen, ook deze reviert en blaft netjes aan in het verstek en dat voor een border collie, super leuk hondje en zo snel als de brandweer!
Daarna was Arjen aan beurt met Cera en ook hier zijn we met bezig om het revieren te leren, het zesde verstek is geen enkel probleem, daar is het te halen en dat weet Cera!
Ook mocht ze op de jonge hondenmouw bijten en na het winnen mocht ze ermee omsjouwen. Tjonge jonge en die Arjen wat kan die lopen met zijn lange stelten, je word er moe van als je er naar kijkt! Dus volgende keer de rem erop Arjen! Hierna was Wil aan beurt met Onah en deze is ook weer helemaal opnieuw begonnen met pakwerk, heul veul stapjes terug en nu op een wijze door Wil en Peet bedacht en dit werkt prima bij Onah!
Haar revieren, aanblaffen en bijtwerk ziet er goed uit, een mooie volle beet. Deze heeft ze altijd al gehad( sommige weten deze is uitstekend, vol is vol)
Dus doe altijd wat jij het beste voor je hond vindt en niet wat een ander zegt!
Als laatste hadden we Gura, eerst revieren en aanblaffen, dit zag er heel goed uit!
Arjen had vandaag wederom de mouw om en heeft Gura keurig opgevangen!
Misschien morgen een paar blauwe b.llen maar dat moet je ervoor over hebben!
Peet, Arjen bedankt boys, weer een ouderwetse gezellige training gehad! Op naar volgende week, eerst weer maandagavond de uit heinde en verre gekomen cursisten. Ook de puppycursus draait als een trein onder leiding van Mara Wolthers. Woensdagavond weer onze gezellige mix training! Dus weer iets om naar uit te kijken maar nu eerst weekend! Veel plezier allemaal! Grin

Wil - 2018-09-15 14:41:33

Vanmorgen kwart over 7 stond Peet voor de deur en zijn we richting speurvelden vertrokken.
Tjalling was al ter plaatse, de groep was niet erg groot, zoals de meesten wel weten is Saskia Agema herstellende van een hartinfarct en Arjen moest aan de arbeid. Wij wensen Saskia heel veel beterschap en hopen dat ze over enige tijd weer van de partij is met Liz.
Tjalling had al een SPh2 spoor uitgelopen voor Peet, zodat dit een mooie tijd kon liggen. De omstandigheden waren niet makkelijk, er was van de week net gemaaid en er stond ook nog een aardige bries. Peet mocht een SPh1 spoor uitlopen voor Tjalling zijn hond en Wil heeft een spoor voor Debby, Peet zijn andere hond en voor haar eigen Onah uitgelopen.
We hebben wat afgelopen zeker zo,n 5km, maar ja dat moet je er voorover hebben! Ook mocht Wil in beide SPh sporen de verleiding er in lopen. Als eerste mocht Debby en die heeft een knap stukje speurwerk laten zien. Hierna mocht Onah, een paar foutjes en even met de neus in een muizenhol maar toch dik tevreden! Daarna was Jody aan beurt, Ze begon kei goed, daarna een paar rondjes draaien, dit had te maken omdat ze in de wind op moest en dan krijgen ze het even moeilijk, maar ze sloeg haar er goed doorheen.
De verleiding gaf geen enkel probleem, dus Tjalling je hondje heeft het echt goed gedaan en die foutjes moet je dan op de koop toe nemen!
Als laatste hadden we Gura en ook deze liep tegen dezelfde problemen aan, maar onze Peet blijft onder alle omstandigheden rustig, ook hier de verleiding geen probleem, dus de conclusie prachtig gespeurd onder deze omstandigheden en daarom apetrots op alle hondjes!
Zin in koffie, tijd om naar de club terug te keren. Hier stond ons maatje Harm ons al op te wachten met zijn hondje Gwen! Ook Stefan was inmiddels aangeschoven, onze leerling pakwerker!
Helaas waren ook Dick, Koos en Gerrit verhinderd! We hebben eerst appèl gelopen en hier werden leuke vorderingen gemaakt.
Daarna zijn we met het manwerk begonnen en ook dit ging harstikke leuk, Stefan krijgt het al aardig door en heeft er plezier in! Al met al weer een fijne trainingsdag gehad, wens jullie allemaal een fijn weekend en tot de volgende keer maar weer!!!!! Grin

Wil - 2018-07-22 11:37:03

Gisteren een druk dagje gehad, Onah en ik hadden zich opgegeven voor het VZH examen bij onze naaste buren Altijd Trouw. Om half 10 moesten we met zijn allen op deze snik hete dag zich melden op het veld bij de keurmeester! Hier werd eerst de chip gecontroleerd en moesten we ons aanmelden bij keurmeester Arie Stam en examenleider Thijs Popma. Hierna mocht Onah nog even in de auto wachten totdat ze aan de beurt was. Er waren 9 deelnemers en wij waren als laatsten en moesten met een dummy lopen. Helaas zakten er al 3 kandidaten, dan komen er toch wel wat zenuwen aan te pas, want Onah kan ook zeer onstuimig wezen! Gelukkig viel dit mee en verliep het vrij redelijk, na het volg/zit/af programma krijg je nog het gedeelte afleggen met afleiding ( dit houd in dat dan je maatje het programma gaat lopen.
Onah ging netjes zitten nadat ik de lijn er had afgehaald en ging ook keurig af, hierna loop je op het teken van de KM een 30 pas bij je hond vandaan en ga je met de rug naar haar toestaan!
Nu na enige tijd kreeg ik een seintje van de KM dat Onah van haar plaats was gekomen en het veld aan het inspecteren was. Ook kwam de hond van de dummy nog even bij haar buurten, maar de 10 punten waren we toch al kwijt!
Na dit hele gebeuren kregen we van de KM te horen wat goed en fout was gegaan en we hielden nog 46p over en mochten we deelnemen aan het B gedeelte!
Dit ging gelukkig ook goed en dus kregen we het vel begeerde VZH certificaat! Nu kunnen we weer een stapje verder. Wil AC Altijd Trouw bedanken dat ik mee mocht doen en ook voor hun gastvrijheid! Ook wil ik mijn maatje Peet nog bedanken, top Peet bedankt voor je hulp! Wij hadden deze dag nog een BBQ georganiseerd op onze club ter afsluiting , was zeer geslaagd maar er hadden nog wel een paar bij gekund. Is voor degene die het allemaal regelt wel zo leuk. Gerrit seun hest ut weer top regelt!

Wil - 2018-03-17 15:15:40

Vanmorgen werd er weer gespeurd en getraind, dus weer vroeg uit ons nest. Na een bak Brinta eerst de honden uitgelaten, toen nog een bak koffie naar binnen gewerkt. Daarna nog even op de telefoon gekeken of er ook afzeggers waren en er bleken 2 berichtjes zijn achtergelaten een van Tjalling en de andere was van Saskia! Tjalling zijn auto wou niet starten, dus melde zich af. Saskia had de honden uitgelaten en was uit haar broek gewaaid, tja en had haar bed weer opgezocht! Dus om 7.20 ben ik maar naar de grote M gereden, even later arriveerde ook Peet, nu was het nog even wachten op Arjen. Maar om 10 voor acht nog geen Arjen, dus zijn Peet en ik maar richting Arum gezet om bij ons clubmaatje Gerrit Vlug te gaan speuren!
We hadden een nieuwe locatie om te speuren, weilanden waar nog niet gegierd was, top Gerrit!
Peet moest 2 sporen uitlopen ik 1, stond een aardige bries en het was ook niet heel erg warm. Peet had vandaag voor het eerst zijn voetenverwarming aan, was een heel karwei want de batterijen bleven niet helemaal op zijn plek zitten maar geen last van koude voeten. Nou had ik daar ook niet last van maar mijn handen leken wel ijsklonten! Als eerste mocht Onah speuren en wat heeft ze haar best gedaan, voorwerpen werden keurig verwezen en elke keer als ze even van het spoor was werd het ook zelfstandig weer opgepakt! Hierna was Peet met Debbie, ook deze speurde heel netjes en ook de voorwerpen werden keurig verwezen, nadat deze weer naar de auto was gebracht mocht Gura haar speurkunsten vertonen. Ook hier was weinig op aan te merken, misschien wat druk maar dat zal ook wel met de harde wind te maken gehad hebben. Dus beide tevreden naar de auto gelopen, koud maar niet uit onze broek gewaaid! Vlug op naar de koffie en al gauw kwam Gerrit ons versterken.Inmiddels ook berichtje van Arjen, laat thuis vannacht en nu denk ik dat ik me heb verslapen! Nadat we ons eerste bakkie hadden te pakken, kwamen ook Dick en Koos. Er werd eerst pakwerk gedraaid want Gerrit had nog andere verplichtingen. Een boer heeft het altijd druk, maar daar doen wij nooit moeilijk over want wij zijn harstikke blij met hem! Als eerste mocht Onah, het revieren en aanblaffen gaat super, zo ook het lossen op de mouw maar als madam de mouw mag winnen, dan laat ze niet los! Dick heeft de hele week zijn gedachten er over laten gaan en had bedacht om met 2 mouwen te werken. In het begin ging het nog wat moeizaam, maar nadat Koos de lijn overnam ging het goed. Onah zit zomaar hoog in haar driften en dan is het oppassen geblazen! Hierna was Gura en deze gaat als een speer, netjes 4 verstekken revieren en ook het bijt werk gaat prachtig! Daarna mocht Zendor en ook deze revierde alle 6 verstekken keurig, gaat super Koos! Hierna was Jente van Gerrit deze werd opgevangen door Dick, met een mooie super volle beet op afstand. Ook Onah mocht nog een keer bijten maar nu moest ik haar zelf de mouw laten lossen en waarachtig: los is los. Een geweldige morgen gehad, want zou het kwartje nu eindelijk gevallen zijn bij Madam! Daarna nog fijn appèl gelopen en trots huiswaarts gekeerd! Dick, Gerrit, Koos en Peet bedankt voor de fijne training! Fijn Weekend!

Milka van der Heide / Bella - 2018-03-15 18:11:35

Samen met mijn poedeltje Bella ben ik in de winter van 2018 met de puppytraining begonnen. Wij beleven hier veel plezier aan. We ontwikkelen vaardigheden als kom, zit, af, blijf, naast en volg. De training is gemoedelijk, waarbij we het trainingswerk serieus nemen. Het is een groepsgebeuren, baasjes helpen elkaar en je ziet dat de honden van elkaar leren. Ik zie ernaar uit om samen met Bella verder te ontwikkelen door alle vervolg trainingen te gaan volgen. Als Bella één jaar is mag zij haar 'circus vaardigheden' gaan ontwikkelen met de behendigheidstraining. Zie er nu al naar uit! De les sluit mooi aan op de gehoorzaamheidstraining.

Peet Breimer - 2018-03-11 15:11:22

Op zaterdag 10 maart was het dan zover. Ik had me aangemeld om met Gura deel te nemen aan het NK speuren 2017, georganiseerd door de Dobermann Vrienden In Nederland (DVIN). Eigenlijk zou dit in november 2017 plaatsvinden maar ging toen niet door. Op vrijdagavond alle voorbereidingen getroffen om 's morgens vroeg te vertrekken. Om 05.15
zaterdagmorgen werd de rust in huize Breimer verstoord door de diverse wekkers. Na èèn snooze-moment was het besef er dat we niet konden blijven liggen.
Na het ontbijt en nadat de honden waren uitgelaten zijn we om half zeven 'plankgas' vertrokken.
Klokslag 09.00 reden we het terrein van de HSV De Duiventoren in Roosendaal op. Dit was de vereniging die de organisatie in handen had. We werden er erg gastvrij ontvangen. Eerst Debbie en Gura maar even op een mooi bospad goed uitgelaten en toen aan de koffie. Er waren helaas maar vier deelnemers 3 x Sph1 en 1 x Sph2. Om half elf vertrokken we naar de speurvelden waar alle deelnemers onder dezelfde omstandigheden konden speuren. Door loting onder de Sph1 honden moest ik met Gura als eerste. Haar eerst nog even uitlaten en daarna kon ik met keurmeester Aad Broekhuizen naar de aanzet. Bij de aanzet nam Gura wel redelijk lucht op en de eerste 30 meter ging het goed.
Daarna week ze af van het spoor en kreeg ze na enkele rondjes het spoor weer te pakken en overliep ze het eerste voorwerp. Hierna weer een keer van het spoor met hetzelfde beeld waarbij twee keer een commando "zoek" niet mochten baten. Onderweg hier en daar even lekker peuzelen van die heerlijke Brabantse ganzenstront.
Na geen overtuiging in de eerste hoek verwees ze keurig het tweede voorwerp. Daarna was ze met van alles en nog wat bezig, behalve speuren. Na overigens veel geduld van de keurmeester werd het speuren afgebroken.
Ook de andere twee Sph1 honden hadden helaas geen resultaat. De laatste combinatie die een Sph2 spoor moesten uitlopen kwam wel rond met 72 punten.
Na het speuren terug naar de club waar we gezamenlijk een lunch hadden. Na het bedanken van diverse personen en het uitreiken van de enige prijs konden we rond 14.45 weer richting Harlingen. Een van de deelnemers was Davy Wertz met Athos van Beelzebub, de vader van Gura. Er zijn van hun nog wat foto's gemaakt die ik via de mail krijg. Al met al jammer van het resultaat maar zeker een leerzame en leuke dag gehad.

speurders - 2018-01-20 20:04:07

Om kwart voor 8 werd er weer verzameld bij de grote M, om daarna naar de speurvelden te vertrekken.
Bij aankomst was het al aardig licht, zodoende konden direct de sporen worden uitgelopen.
Het weiland werd in stukken verdeeld en een ieder kon aan de slag! Als eerste mocht Arjen een spoor met 1 hoekje uitlopen, Saskia zat daar naast en zou een U uitlopen met de eerste hoek naar rechts, maar dit ging helaas een beetje mis, ze was naar links gegaan ( vast bananen in de oren gehad) of geen richtinggevoel! Hierdoor kwam Peet in de problemen en deze moest dus een plaats opschuiven om een spoor voor 1 van zijn honden uit te lopen.
Maar Peet onze spoorloper wist er toch nog een leuk spoortje van te maken. Dus het volgende spoor voor zijn 2e hond was geen probleem, daarnaast zat Tjalling en daarna kwam onze kleine directeur Dirk J ! Als allerlaatste en verste bijna in Achlum zat Wil, op een kletsnat veld, ach het ouwe spul mut als eerste te end! Maar ondanks alles prachtig gespeurd, Cera van Arjen liet een prachtig stukje speurwerk zien en ook Liz van Saskia deed het uitstekend.
ook de anderen, Jody, Ida, Debbie, Gura en Onah lieten een knap stukje speurwerk zien. Dus werd er weer zeer tevreden naar de club in Midlum afgereisd!
Helaas moest Dirk J afhaken en huiswaarts keren, dochter Anissa was gisteravond op de verboden dansvloer ( laminaat in de kamer) onderuit gegaan en een lelijke scheur in de wenkbrouw opgelopen. Deze was gisteravond weer netjes geplakt maar helaas weer opengesprongen. Nogmaals ritje ziekenhuis! Beterschap Anissa en zoek maar weer een mooie bril uit hoor!
De rest zette koers Midlum, waar eerst koffie werd gedronken! Hierna werd er appèl gelopen en ook Dick en Koos waren inmiddels gearriveerd. Onze pakwerker boer Gerrit Vlug was vandaag verhinderd, zijn pa en ma zijn met vakantie en dus dubbel werk aan de winkel! Gelukkig wou Dick deze taak wel op hem nemen en zo kon ook het pakwerk doorgaan! Als eerste mocht Cera van Arjen op het zakje bijten en dit gaat ook super, hondje heeft er plezier in. Ook Tjalling zijn Jody deed het erg goed, super om te zien! Zendor van Koos liet een knap stuk revieren zien, alle 6 verstekken, super! Zendor zit weer lekker in zijn vel na de operatie en dit is te merken en te zien. Top gedraaid Koos! Hierna kwam Onah de kleine driftkikker, ook deze gaat als een speer. Als laatste mocht Gura van Peet de arena betreden en deze draait de laatste tijd zo ontzettend goed, keurig 4 verstekken revieren, super aanblaffen en ook de beet ziet er goed uit. Dober meisje Gura is echt gegroeid! Klasse Peet!.
Dick harstikke bedankt voor het pakwerk en de uitleg! Voor een ieder fijn weekend! Grin

speurders - 2018-01-06 16:07:57

Als eerste iedereen nog de beste wensen, vanmorgen werd de draad weer opgepakt, er werd weer verzameld bij de grote M.
Aanwezig: Tjalling, Peet, Dirk- Jan, Arjen, Wil zou rechtstreeks naar de speurvelden rijden.
Helaas was Saskia verhinderd had geen auto tot haar beschikking, om kwart over 8 kwam iedereen aan bij boer Gerrit Vlug, hier zou gespeurd worden. Toen het eindelijk een beetje licht werd konden de sporen worden uitgelopen.
Als eerste mocht Arjen zijn hondje, jonge Duitser van 5 maandjes haar kunsten vertonen, ging super. Heeft nog maar een paar keer gespeurd maar het zag er keurig uit! Inmiddels had ook Peet Debbie uit de auto gehaald en deze werden begeleid door Tjalling, ook deze kwamen zeer tevreden van het veld.
Ook Dirk- Jan had Ida alvast uit de auto gehaald en deze werden begeleid door Wil, Ida liet weer een knap stukje speurwerk zien, this net een stofzuiger! Super hoe dat hondje speurt de neus komt niet van de grond! Hierna was Wil met Onah en Peet met Gura dit spoor was door Tjalling uitgelopen. Wil zat op het aller verste weiland en hier waren lieslaarzen geen overbodige luxe, maar Onah had er zin in, ze speurde er weer op los. Bij het eerste voorwerpje bleef ze zitten, hier was het mevrouwtje toch echt te nat om erbij af te gaan. Heb me er ook maar niet druk om gemaakt de andere voorwerpen werden keurig liggend verwezen.
Ook Gura speurde weer netjes maar dat zijn we onderhand wel van haar gewend, deze speurt zeer stabiel en is altijd weinig op aan te merken.
Als laatste was Tjalling met Jody, dit spoor was uitgelopen door Peet en ook Jody liet een knap stuk speurwerk zien, allemaal tevreden gezichten dus, met het zweet op de rug, want wat was het zacht vanmorgen en geen wind en regen, heerlijk speurweertje!
Op naar de koffie, bij aankomst eerst maar wat vuurwerkrommel opgeruimd, en kijken of ze de boel een beetje heel hebben gelaten oudejaarsavond. Helaas moest de regenpijp het ontgelden en hebben ze hier een gat ingebrand! We hadden koffie met appeltaart, Tjalling was namelijk jarig geweest, lekker hoor met slagroom! Ook Koos en Dick waren aangeschoven, de nieuwe pasjes werden uitgedeeld, hier zat door de NBG uitgegeven een tekenkaartje bij!
Nou volgens Dirk -J kan Koos die ook voor andere doeleinden gebruiken, het zal ook niet...............
Gerrit Vlug was door de enkel gegaan en kon dus geen pakwerk doen. Beterschap met het pootje!!!!!! Gelukkig hebben we aan Dick ook een goede pakwerker dus dat was weer mooi opgelost. Er werd eerst appèl gelopen en daarna pakwerk. Als eerst mocht de kleine tornado van Dirk- J, Ida is een boefje en steekt de draak wel eens met haar baas.
Maar het aanblaffen en super snel revieren en ook nog de goede kant om zag er super uit! Hierna was Tjalling met Jody, ook een echte Mechelaar, snel, scherp en de mouw is haar grootste vriend! komt wel goed Tjalling!
Ook de Duitser van Arjen mocht even op het bijtrolletje bijten, we doen nog rustig aan want ze zit nog in het wisselen! Hierna mocht Onah en ook deze weet de verstekken feilloos te vinden, keurig wordt er gerevierd en ook het aanblaffen gaat goed. Lossen op de mouw is ook geen enkel probleem maar er dan vanaf blijven dat is een hele toer! maar oefening baart kunst! Ook Zendor van Koos vindt het een hele toer om van de mouw af te blijven, maar ja zeg nou zelf, het is ook een prachtig speeltje toch! Het is mijn buit denkt Zendor!
Als laatste hadden we Peet met Gura, deze was vandaag echt de topper, revieren ging super en ook het aanblaffen , ze ging me toch te keer, super in het ritme! Ook het bijtwerk zag er prima uit. Al met al weer een prachtige training dag gehad en veel gelachen, super team!
Dick bedankt voor het pakwerk en luitjes tot woensdag. Fijn weekend allemaal!

speurders - 2017-12-02 15:37:34

Brrrr koud vanmorgen maar er werd wel gespeurd, om kwart voor 8 richting Arum! Er werd gespeurd bij ons clubmaatje Gerrit Vlug, onze voorzitter reed voorop, daarna kwamen zijn volgelingen Wil en Saskia.
De groep was niet groot want Tjalling moest met zijn kleinkinderen naar Sinterklaas en Dirk J had last van zijn knie en bij een spooruitlopen komt het op de benenwagen aan! Tjonge wat was het mistig en koud, had het ijs op de laarzen en ook mijn handen waren ijsklontjes. Toch een knap spoor uitgelopen, Peet was al helemaal niet te benijden want die moest er 2 uitlopen.
Als eerste mocht Saskia met Liz aantreden en dit zag er heel goed uit, het was ook nog eens erg nat maar Liz deed super haar best, hoeken erg strak, alleen af bij de voorwerpjes ging wat traag! Maar dat was ook wel te snappen, zou ook niet in dat vieze natte gras afgaan!
Hierna was Onah en deze speurde weer lekker diep en ook de voorwerpen werden keurig verwezen. Peet was als laatste eerst met Debbie, ook deze speurde erg goed niks op aan te merken, nadat deze weer in de auto was gebracht mocht Gura haar speurkunsten vertonen. Ook deze speurde goed, mag nog iets sneller af bij de voorwerpen maar daar wordt aangewerkt en gaat steeds beter! Nu kon er weer afgereisd worden naar de club, we hadden wel zin in een bakkie warme koffie want de handjes en voetjes werden steeds kouder!
Bij aankomst maar snel het kacheltje op de hoogste stand gezet en ook het koffiezetapparaat deed zijn werking.
Inmiddels was ook DirkJ gearriveerd, dus werd er eerst koffie gedronken met cake (space) zou je bijna denken want het ging er weer om weg, ook Gerrit had Midlum gevonden, toen werd het nog bonter, Peet krijgt het nog druk vanmiddag want die moet nog op zoek naar vaseline een potje met blauw deksel volgens de kenners (this voor zijn laarzen hoor)
Nou nou, hier krijg je het wel warm van, ook Koos en Dick waren inmiddels aangeschoven, nou deze twee kunnen er ook wel wat van, een gezellige boel natuurlijk! Koos had voor Wil haar koude handen, handwarmers meegenomen, maar je kunt ze ook gebruiken als zakwarmers, doe je ze gewoon in je jaszak!
Na dit gezellige koffie gebeuren werd er eerst appèl door Saskia gelopen , want deze gaat vanavond met haar mannetje op stap naar Leek, veel plezier luitjes! Wij zijn met pakwerk begonnen en hier hele leuke vorderingen gemaakt, Dick geeft super aanwijzingen en dit werkt rustgevend zowel bij baas en hond! hier zijn we dan ook harstikke blij mee! Weer een prachtige en gezellige dag gehad, Iedereen een fijne sinterklaas weekend! Ook Gerrit onze pakwerker bedankt voor het op vangen van onze hondjes!

Wil - 2017-11-11 13:59:04

Vandaag ons clubexamen gehad, Saskia en Tjalling hebben hun best weer gedaan om het clubexamen te organiseren. De weersomstandigheden hadden beter gekund, maar het mocht het plezier van de hondjes en baasjes niet drukken. Keurmeester Peet Breimer had soms moeite met aantekeningen te maken, want het regende soms aardig maar wist ondanks zijn koude handen ieder op positieve wijze uitleg te geven wat hij had opgeschreven om in de training nog verder aan te werken! Ook Mara onze puppytrainster kreeg een nat pak, zij begeleide de kandidaten en de hondjes en deed dit met veel plezier! Fotograaf Wil had soms ook moeite om de hondjes en baasjes goed op de foto te krijgen, ook dit kwam door heule koude handjes! Gelukkig kregen we ook nog even het zonnetje te zien en zo slaagden allen voor hun puppy diploma! Hierna hadden we nog 4 kandidaten, voor Aa en A, deze werden begeleid door Saskia. Ook deze gingen allemaal met een diploma naar huis! Koud maar voldaan kijken we terug op een geslaagde ochtend. Iedereen van Harte Gefeliciteerd en Tjalling, Saskia, Mara en Peet voor jullie geweldige inzet voor ons cluppie! Ook de mensen die in de groep hebben gestaan onze dank daar voor! De uitslagen en foto's komen op de site! Fijn weekend en tot op de training!

SPEURDERS - 2017-11-04 17:02:34

Ook vanmorgen werd er weer bij de grote M verzameld, Tjalling en Dirk J waren al aanwezig toen ik kwam aanrijden!
Vlak daarna kwam Peet, nu was het nog even wachten op Saskia, maar toen die ook was gearriveerd zijn we richting speurvelden vertrokken.
Deze keer werd er koers Arum gezet, op naar boer Gerrit Vlug. De velden werden verdeeld en zo kon ieder zijn spoor uitlopen!
Saskia kreeg de opdracht om een groot spoor uit te lopen met veel hoeken er in voor Liz. Wil zat op de andere kant van haar en Tjalling en Dirk J zaten op een weiland er naast.
Onze Peet zat helemaal achterin, was een stukje lopen, maar ach ochtend gymnastiek is nooit weg!
Saskia was dan ook als eerste aan de beurt met Liz. Het eerste wat vrouw Agema zei: weet niet hoor of ik nog wel weet hoe het spoor en de hoeken liggen. Ze kreeg als antwoord terug: hoef jij ook niet weten, dat weet Liz wel!
Liz liet een super knap stukje speurwerk zien, hoeken super strak en ook de voorwerpen werden keurig verwezen, omdat het een heel lang spoor was werd de concentratie iets minder op het eind, maar dat moet je opbouwen, super gedaan Liz!
Inmiddels was ook Dirk J van start gegaan met Ida ook zo,n speurkanon, ook weer veel variatie in het spoor, maar voor Ida geen enkel probleem.
Ook Onah speurde weer erg goed en mist nooit een hoek, ook bleef ze netjes af bij de voorwerpen en liet ze mooi tussen haar voorpoten liggen!, Had geen honger vanmorgen of de voorwerpen van DJ zit een apart luchtje aan! Ook Tjalling met Jody waren van start gegaan en deze speurde ook weer erg goed, Tjalling had ook wat variatie in zijn spoor gebracht, je kunt het altijd wel makkelijk maken maar dan is het voor de hond geen uitdaging meer! Hierna was Peet aan beurt met zijn dames Debbie en Gura, helaas heb ik hier niks van gezien, moest zo nodig!!!!!!!
Gelukkig hadden de dames goed gespeurd en had Peet het swit op het gebit en volgens Dirk J was het tandvlees diep rood!
Omdat Wil dus eerder naar de club was vertrokken, was de koffie en de kachel opgestookt! Ook Miranda van Marcel kwam pakwerk doen met Rico en Bella en ook Dick, Koos en Gerrit waren van de partij. Eerst werd er gezellig koffie gedronken, ook Pascal kwam nog ff om het hoekje kijken, was weer super gezellig! Hierna werd er eerst manwerk gedaan, een boer heeft het altijd druk, en wij passen ons helemaal aan! Wij zijn erg blij met onze pakwerker! Als eerste mocht Rico zijn kunsten vertonen, het is als of hij nooit is weggeweest. Ging toppie met Rico en Miranda "pas maar op Marcel voor je terug komt zit IPO2 erop" Hierna was Tjalling zijn hondje Jody en ook dit gaat super, prachtige volle beet en het lossen gaat ook super! Ook Ida gaat als een speer, 4 verstekken en ook het uitroepen ging top! Ook Gura gaat als een speer om verstek 5 en ook 6 weet ze , daar is het te halen, blaft goed aan en ook het rug en zij transport zit er goed in! Ook Zendor van Koos doet het erg goed, 4 verstekken lekker aanblaffen en super goeie beet! Ook Bella mocht haar uitleven op de mouw, Gerrit en Dick hebben genoten van "Bessie Turf" Hierna mocht Onah, revieren om het vijfde verstek is appeltje eitje voor haar! Blaft prima aan bij 6 en heeft een zwak voor pakwerker Gerrit, is toch zo fijn om de mouw elke keer weer te brengen, want dan mag ik nog een keer bijten! Een hondje met mensen kennis, wie goed doet................. Als laatste hadden we Jente de hond van Gerrit, deze werd opgevangen door Dick, ook deze gaat met sprongen vooruit en zou zo IPO1 en 2 kunnen halen! Hierna nog leuk appèl gelopen, weer een super fijne dag gehad, wens jullie een heel fijn weekend en volgende week ons examen voor de cursisten komt allen!

speurders - 2017-10-28 16:58:23

Vanmorgen werd er weer verzameld bij de grote M. We waren iets later als anders want het is nog aardig donker om half 8. Nadat Saskia in haar nieuwe bolide was gearriveerd (hele mooie) zijn we afgereisd naar boer Zondervan! Daar aangekomen werden de sporen uitgelopen, Tjalling liep er weer 1 uit voor Gura en Peet eentje voor Jody. Saskia en Wil liepen hun eigen spoor uit en ook Peet liep er 1 voor zijn Debbie uit. Daarna mocht Saskia als eerste haar Liz uit de auto halen, er stond een behoorlijke bries over het veld. Saskia had een U tje uitgelopen, maar Liz had hier geen enkel probleem mee, de hoeken zagen er super uit en ook de voorwerpjes werden keurig verwezen! Liz kan wel wat meer uitdaging aan en voortaan maar eens wat meer hoeken erin! Hierna was Onah aan beurt en dit ging ook weer van een leien dakje, de speurneus! Inmiddels had ook Tjalling, Jody uit de auto gehaald en deze speurde op vreemd spoor, maar Jody had hier geen enkele moeite mee, zag er top uit! Als laatste was Peet aan beurt met zijn dames, als eerste mocht Debbie haar kunsten vertonen, maar deze speurt altijd goed, dus er was dan ook niks op aan te merken! De ene werd weer in de auto gebracht en daar kwam Peet terug met speur kanon Gura, bij het aanmelden werd er nog even een grapje gemaakt. Wil vroeg aan Peet : wat kom je doen? we moesten even aan "Bleekie"denken, ach een grapje hoort erbij! Hierna zette Gura haar neus op de grond en deze speurde er weer op los, maar bijna op het einde van het spoor moest ze toch even haar neus in een muizenhol steken. Knap stukje speurwerk heeft ze laten zien! Dus allemaal tevreden baasjes richting Midlum! Hier werd eerst koffie gedronken, ook Koos en Dick waren van de partij. Hierna werd er appèl gelopen, nadat iedereen tevreden en weer een aantal nieuwe dingen had uitgeprobeerd zijn we met het manwerk begonnen.
Helaas was onze pakwerker Gerrit Vlug verhinderd, als boer heb je ook andere verplichtingen ( koeien moeten ook worden afgericht) maar gelukkig wou Dick deze taak vandaag wel op zich nemen! Als eerste mocht Jody van Tjalling de arena betreden en wat liet dit hondje een knap stukje pakwerk zien, super mooi revieren, strak onder de pakwerker en wat een super beet. Top Tjalling! Daarna mocht Koos met Zendor, 6 verstekken, super Koos, heb genoten en wat een beet, vast is vast . Ook het aanblaffen in het verstek gaat super! Hierna mocht Gura haar gram halen, eerst om verstek 5 gaat super en daarna naar 6 en de pakwerker aanblaffen, nou Gura zit er strak onder en blaft erop los, klasse Peet! (dat hebben we met zijn allen mooi voorelkaar gekregen) Als laatste was Onah en ook deze reviert en blaft super aan, ook met de mouw sjouwen is geen enkel probleem, Onah en Dick zijn dikke vrienden! Iedereen bedankt voor de prettige speur/trainingdag, wens jullie een heel fijn weekend!

saskia - 2017-09-24 14:02:45

Mooi stukje geschreven Wil , we hebben een prachtige dag gehad

Wil - 2017-09-23 18:42:20

Vandaag onder prachtige weersomstandigheden ons VZH/IPO/SPh examen gehouden.
Om 7 uur naar de club gereden, hier was ook Dirk J al aanwezig om met zijn beiden het veld klaar te maken. Tjalling en Peet waren al op weg naar de speurvelden om het SPh spoor uit te lopen en Peet zou de verleiding voor zijn rekening nemen.
Km Arie Stam en de deelnemers werden om 8 uur verwacht, de koffie en cake stond klaar, de koffie ging er wel in maar de cake bleef ongeroerd! Na een welkom woord door Wil die tevens deze dag het rechterhandje van de keurmeester was en een paar instructies mee gaf aan de kandidaten werd er afgereisd naar de speurvelden.
Er werd gespeurd bij ons clublid Gerrit Vlug, onze hartelijke dank daar voor!
Als eerste mocht Dirk J aantreden met Ida, een gedreven speurdertje, maar een muizengaatje is ook wel leuk. Maar ze kwamen met dik 96 p van het veld. Hierna was Peet met Gura ook een gedreven speurder kan misschien in wat rustiger tempo, de 100 p waren dik verdiend.
Inmiddels had Tjalling 2 IPO sporen uitgelopen, voor Auke en Netty. Auke met Quinto mochten hier de spits afbijten.
We konden het speuren niet echt volgen te ver weg, hier en daar verspeelden ze wat puntjes met name bij het laatste voorwerp, toch bleven er 85 p over. Hierna was Netty met Chesto en deze behaalden een mooie 96 p.
Hierna was Koos met Zendor aan beurt voor Sph1 en dit is een mega spoor maar wat hebben die twee gewerkt, mede omdat Koos soms bijna niet kan lopen vanwege zijn rug. Ze kwamen met dikke punten van het veld 96 dus een dikke uitmuntend. Klasse Koos! Hierna werd er afgereisd naar de club, heb Arie nog ff een kleine rondleiding gegeven door Harlingen, was ietsje verkeerd gereden ( koppie er even niet bij) zat nog te nagenieten van de score van het speuren!
Op de club aangekomen werd er eerst een bakkie gedaan. Hierna werd er met het appèl gedeelte begonnen.
VZH hond Liz en baasje Saskia waren het eerst de klos, Tjalling met zijn hond Jody fungeerden als dummy.
Onstuimige rottweiler Liz behaalde 44 punten, dus alles hing af van het stadsgedeelte.
Daarna mochten Dirk J en Peet de Arena betreden, voor hun IPO B gedeelte, DirkJ behaalde hier 87p en Peet 73p.
Hierna waren de IPO 2 honden aan beurt voor het B gedeelte, Auke kreeg maar liefst 90 p en Netty 86 p.
Na dit gebeuren werd er eerst gegeten, we hadden wel zin in wat! Er was soep, bal gehakt, frikandel kroket, tosti, dus de maag kon goed gevuld worden!
Na de lunch mocht Saskia Liz weer uit de auto halen voor het B gedeelte en ze slaagde hier ook voor, Top Sas!
Inmiddels was ook pakwerker Gerrit Vlug gearriveerd voor het laatste gedeelte,
afd C.
Als nummer 1 mocht Peet zich melden met Gura bij examenleider Wil, Gura behaalde hier 86 p dus geslaagd voor IPO 1. Hierna kwam Dirk J het veld op met Ida en deze behaalden 85p dus hoppa IPO1 is binnen.
Nu hadden we nog 2 IPO2 honden, Auke mocht als eerste aantreden en behaalde 81 p dus IPO2 is binnen, Top man!
Als laatste was Netty en deze kreeg 85p dus ook geslaagd voor IPO2.
Pakwerker Gerrit Vlug werd door km Arie Stam bedankt en Wil heeft vandaag haar schiet brevet gehaald was een goede schutter volgens Arie zo maakte hij niet veel mee! Nu kon de papier winkel in orde gemaakt worden deze werd weer verzorgd door Piet Hoogerhuis, onze dank hiervoor!
Voorzitter Peet Breimer heeft de middag afgesloten met als eerste grote dank aan km Stam voor de goede uitleg, nu weet een ieder weer waar hij aan werken moet! Ook Tjalling, Piet, Gerrit en de dames van de catering werden niet overgeslagen allen kregen staatsloten, dus als we er straks een tijdje niet zijn dan zitten we op de Bahama`s! Nogmaals allemaal gefeliciteerd, waar een klein clubje al niet groot in kan zijn. Geniet ervan Fijn Weekend!

Wil - 2017-06-10 17:29:11

Prachtig weekend hondensport gehad, vrijdagavond een pakwerkdemonstratie gegeven in Wier. Een aantal maanden geleden was clublid Dirk- Jan van Bleek benadert of AC de Oostpoort ook een pakwerkdemonstratie wou geven, want Wier vierde dit jaar hun 100 jarig bestaan! Natuurlijk waren wij bereid om dit te verzorgen. Zo reisden Dirk- jan oud inwoner van Wier, Peet Breimer, Netty Vos, Gerrit Vlug, Wil Hoogerhuis en een aantal supporters op naar Wier! We werden verwelkomt met Koffie/thee. Ook het aantal toeschouwers die onze hondjes wel eens aan het werk wilden zien, zochten alvast een plekje op de banken die waren klaar gezet door het comité. Toen onze pakwerker Gerrit Vlug gearriveerd was kon het spektakel beginnen! Iemand van de club had de algehele leiding en dit was weer grandioos, hij wist het publiek net zo enthousiast te maken als de honden die mochten bijten! Als eerste mocht iemand met haar jonge Duitse herder de spits afbijten, er mocht op het tasje worden gebeten en zo kon het publiek zien dat het de hond alleen om de buit was te doen en dat er ook gewoon geaaid kon worden tijdens het bijten en dus niet mens gericht was! Hierna was Dirk-Jan met Lana, nou deze had er wel zin in, ook nu mochten er liefhebbers uit het publiek uitproberen dat het Lana echt alleen om de buit te doen is. Er worden ook een aantal foto,s geplaatst, deze zijn gemaakt door Janet Vis! Ook Gura mocht haar kunsten vertonen , nu weet Peet zijn schoondochter uit Wier inmiddels dat Gura een heel lief hondje is! Het publiek werd er super bij betrokken maar dat is Harm wel toevertrouwd, menigeen mocht het mouwtje om, al waren er ook een paar die maakten dat ze weg kwamen! De meer ervaren hond van Netty liet een stukje rug/zij transport zien en als Chesto aan de mouw hangt dan hangt er ook wat aan! Als laatste mocht Wimpie van Wil het toneel betreden, deze heeft weer sinds lange tijd de avond van zijn leven gehad! Wimpie is een allermans vriend maakt niet uit op wie hij moet bijten! De mouw is zijn grootste vriend en wie hem omheeft maakt niet uit! Zo wou ook schoonzoon en kleinzoon wel de mouw om en proberen hoe het is als Wimpie niet achter het kenneldeurtje zit! Nou dat heeft Jort geweten!!!! Een prachtige avond gehad en hoop ook dat de mensen uit Wier er zo op terug kijken! Bedankt allemaal!!!
Zaterdag er wordt weer gespeurd, om kwart voor 8 richting boer Vlug! Helaas onze Netty had zich verslapen. Wel aanwezig Saskia, Tjalling, Peet, Dirk-Jan en Wil. Het gras was prachtig van lengte en ook nog ietsje pietsie nat, ieder kreeg een stuk aangewezen en zo kon er sporen worden uitgelopen!
Als eerste mocht Saskia met Liz en Tjalling ging mee om te kijken hoe Liz het ervan af bracht! Ook Dirk-Jan met Ida mochten hun speurkunsten vertonen, deze werden begeleid door Wil. Ida speurde erg goed er kwamen dan ook 95 punten op het score bord! Hierna was Tjalling met Jody, hier mocht Peet zijn oordeel over vellen, Tjalling gaf hem zelf een schamele 70 punten maar volgens Peet was dit toch echt meer!
Ook Onah mocht haar speurkunsten vertonen en Saskia en Wil waren het er wel over eens dat het prima ging, ook de hoeken zagen er netjes uit, alleen het laatste stuk in de wind op gaf wat problemen! Als laatste was Peet eerst met Gura en daarna met Debby, deze werd door Dirk-jan bij gestaan!
Gelukkig hoefden ze niet zo ver te lopen, want de nieuwe laarzen van Bleekje zijn geen succes! "hie ek wol op bleate poten kinnen" Maar gelukkig de beide mannen kwamen lachend van het speurveld! Zo nu kon er weer afgereisd worden naar de club! Dat viel nog niet mee, we bedaarden in de stoet met oude tractors , maar wat er toen gebeurde hou je niet voor mogelijk!
De altijd ingehouden toppie chauffeur Breimer ging met een bloedgang om de stoet heen, was dat er een dubbele kooi in zat maar kon mijn ogen bijna niet geloven!
Vlak daarachter kwam de A team bus van v Bleek deze wist natuurlijk ook niet wat hij meemaakte! Nou hup dacht Wil dan moet ik er ook maar achter aan. Maar........wie was dat op het fietspad, mevrouw Agema stoof voorbij, had nog net zicht was èèn grote stofwolk en Tjalling had al een fiets in de berm zien liggen en wat zal die lieve vrouw Heeres geschrokken zijn! Dus was weer een gezellige boel bij Ac de Oostpoort, we hebben nog super appèl gelopen en prachtig pakwerk gedaan, Pascal bedankt!

Wil - 2017-04-29 18:51:31

Ons eerste clubexamen van dit jaar is een feit, vanmorgen om 8uur waren Saskia, Tjalling, Peet en Wil al in touw om het veld in orde te brengen!
Om 9 uur werden de puppy kandidaten verwacht en om 10 uur mochten de Aa, A en die voor B opgingen zich melden.
Iemand van de club was gevraagd om als keurmeester te fungeren en doet dit altijd met heel veel plezier en op een zeer opbeurende wijze! Nadat voorzitter Peet Breimer iedereen welkom had geheten kon het puppy spektakel beginnen!
Als eerste mocht Andrea met Tess de spits afbijten, zo konden de anderen mooi zien wat er van de baas en hond verlangt werd.
Daarna was Rutger met beagle Silke aan beurt en het mooie aan dit koppel is dat baas het nog spannender vindt dan Silke! Super!!!!
Hierna was Max aan beurt met baasje Nettie! Ook kleine Coco was van de partij met baasje Titia en ook Shadow met Anita deden super hun best.
Als laatste hadden we in deze groep Mariska met Dani en al deze hondjes en baasjes zijn geslaagd! Met een diploma en een mooie standaard mochten zij huiswaarts keren! Om even na tienen mochten de andere kandidaten aantreden, Pascal met Joker waren als eersten de klos maar lieten een goed stukje werk zien! Toppie!!!!
Hierna hadden we 2 die voor het A examen opgingen, Amerens met Nora, Anna met Silke.
Ook deze dames hebben knap werk laten zien!
Er hadden 3 kandidaten zich opgegeven voor het B diploma, Klaas met Ziva, Suzan met Noa. Ook deze slaagden alle twee! Al met al een prachtige ochtend met blije gezichten! Grote dank aan Saskia en Tjalling voor de goede organisatie en de km voor het keurwerk! Ook onze voorzitter (terreinmeester) die de diploma,s heeft uitgereikt! Helaas zat onze fotograaf /kantinebeheerder op de camping en heeft Wil deze taak overgenomen, foto,s staan inmiddels ook op site! Iedereen nogmaals gefeliciteerd en een fijn weekend!

Speurder - 2017-01-21 17:46:53

Vanmorgen gespeurd met Tjalling, Dirk-J, Peet, Saskia, Jappie en Wil. Onze Netty had haar een beetje verslapen, gaap gaap, dus deze zou wel naar de club afreizen! Toen we dan ook compleet waren werd er afgereisd naar de speurvelden, gelukkig zitten wij niet in het vogelgriep gebied en mocht er van de boer wel gespeurd worden! Wil reed op kop en de anderen reden er volgzaam achteraan, als de afslag Kiesterzijl gemist wordt, dan is er een bekent spreekwoord "als er 1 schaap over de dam is volgen er meer " dus moest er weer door de hele stoet gekeerd worden! Uiteindelijk werd de bestemming bereikt en het begon meteen al geweldig, de lachspieren werden eerst getest, Jappie vroeg aan Dirk-J wat hij wilde doen, uuuuuuuuuh speuren! Helaas fout antwoord, nog maar een poging wagen dacht DJ en stamelde kale ballen zeg maar op het spoor, Peet en Wil lagen in een deuk en kwamen amper bij! Maar vervolgens is er door iedereen toch nog leuk gespeurd! Om kwart voor 10 werd er weer afgezet naar de club.
Eerst werd er koffie gedronken en daarna appèl en manwerk gedaan! Papa Gerrit was niet aanwezig dus heeft Dirk J de hondjes opvangen! Bedankt. Mooi getraind was weer gezellig! Ook willen wij Koos die van de week geopereerd is van harte beterschap wensen! Fijn weekend allemaal!

Peet Breimer - 2017-01-02 18:56:20

Nog maar net in het nieuwe jaar met de kalkoen (reerug voor Gerrit), oliebollen en champagne achter de kiezen wil ik graag iedereen het beste wensen voor 2017. Hopelijk hebben onze trouwe viervoeters niet te veel last gehad van het vuurwerk!! In het nieuwe jaar even een terugblik op 2016 en vooruitkijken naar het komende jaar. Het afgelopen jaar hebben verschillende leden van onze club deelgenomen aan examens en wedstrijden. Hier en daar met wat wisselende resultaten en misschien gehoopt op wat meer.
Het belangrijkste is
dat dit gebeurt op basis van de wekelijkse training. Als je denkt klaar te zijn voor een examen of wedstrijd is dit een mooie uitdaging! Voor het komende jaar zou het mooi zijn dat we ons als africhtingsclub De Oostpoort weer regelmatig laten zien.
Als de gemoedelijke sfeer en inzet bij onze club de basis hiervoor is dan moet het goed komen. Iedereen ontzettend veel plezier met het werken met je hond en veel succes voor 2017.

Wil - 2016-10-30 10:27:08

Goede morgen,
Helaas door te weinig deelname gisteren geen G&G examen gehad, hopelijk in het voorjaar meer belangstellenden, met zoveel cursisten momenteel moet dit toch wel mogelijk zijn!
Op de maandagavond zitten we aardig vol, Peet en Wil hebben beiden een super leuke groep, helaas gebeurde er een voorval voor aanvang training, met als gevolg dat een hondje naar de dierenarts moest. Natuurlijk is dit niet de bedoeling en betreuren wij dit ten zeerste. Er was een paar weken terug ook al een klein opstootje geweest met het zelfde ras en daarom is door het dagelijks bestuur besloten om dit "ras" niet meer toe te laten. Vaak is het beter deze honden een op een te laten trainen maar hier hebben wij niet genoeg instructeurs voor en daarom is deze beslissing genomen! Natuurlijk kan het met elk ras gebeuren: sommige honden kunnen nu eenmaal niet met elke hond, hoe graag wij zelf ook willen dat onze trouwe viervoeter met iedereen door 1 deur kan, maar zo is het nu eenmaal. Wat dat betreft verschillen ze niet zoveel met de mens! Hoop dat ik dit zo een beetje duidelijk heb uitgelegd! We gaan er weer met zijn allen tegen aan om de hondjes wat gehoorzaamheid bij brengen: dat is het leukste wat er is!
Omdat het examen niet doorging werd er gespeurd, appèl en manwerk gedaan.
Onder prachtige weersomstandigheden werd er leuk gespeurd, Saskia met Liz, Tjalling met Jody, Erna met Bono, Berdina met Lana, Dirk- Jan met Ida, Wil met Wimpie en Peet met zijn dames Gura en Debbie! Daarna naar de club afgereisd, waar de koffie al op ons stond te wachten!
Later kwamen ook nog onze pakwerker Gerrit, Jappie en Samier en als supporter Alie!
We hebben weer een super leuke ochtend gehad met zijn allen en hopen dat dit nog jaren zo zal blijven! Zal ook nog wat foto's plaatsen die vorige week zijn genomen door Corrie v/d Zweep, onze dank daarvoor!

Wil - 2016-07-17 15:58:34

Gisteren hadden we onze sport en spel dag met BBQ, wat weer zeer geslaagd was! Om negen uur werden alle deelnemers verwacht, natuurlijk werd er eerst koffie gedronken met een plak cake.
Dit werd aangeboden door de club en onze penningmeester/ barman had het er maar druk mee! Saskia en Tjalling hadden het veld al in orde gebracht, dit team wat nu de examens en sport en spel in hun beheer hebben van de cursisten hadden een leuk parcours uitgezet!
Om kwart over negen nam voorzitter Peet het woord, hij verwelkomde iedereen en wenste allen veel succes!
Er waren verschillende onderdelen, zo moest de hond netjes naast je zitten, over de kattenloop, wip, ballen oppakken om ze vervolgens in een emmer te gooien. De tunnel was bij de meesten favoriet en het ging ook nog eens om tijd en strafpunten!
Een heel spektakel dus, iedereen deed stinkend zijn best, zo ook de honden.
Ook waren er een paar best ondeugend, neem nou Tara de hond van jongste deelnemer Jildou Toering.
Heel veel onderdelen gingen super, maar Tara dacht dat onderdeel touw trekken er ook bij hoorde, maar helaas was dit niet het geval, dit koste Jildou heel veel tijd! Er waren drie prijsjes beschikbaar, 1e Gura, 2e Jente, 3e Simba. Al met al een hele gezellige en sportieve ochtend!
Om 4 uur werd iedereen die zich had opgegeven voor de BBQ verwacht, deze werd weer verzorgd door fam de Haan. Was weer goed voorelkaar en ook de salade`s en stokbrood waren erg lekker! Een zeer geslaagde dag, dank aan Tjalling, Saskia en Fam v/d Geest! Ook heeft Gerrit prachtige foto`s gemaakt en deze komen natuurlijk op de site! Wij hebben geen vakantie, dus de lessen gaan gewoon door op maandag en woensdag! Maar wij wensen de mensen die wel op vakantie gaan, heel veel plezier, stralend weer en een veilige terugkomst! Grin Grin Grin Grin Grin

< Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende >