Plaats uw eigen bericht!

Klik hier om een bericht achter te laten.

Klik op een smilie om deze toe te voegen.

Grin

Berichten:

speurders - 2016-03-12 19:41:47

Vanmorgen werd er weer gespeurd, aanwezig waren: Peet, Tjalling, Dirk- Jan, Berdina, Saskia in haar nieuwe bolide en Wil. Om 10 voor acht werd er afgereisd naar boer Zondervan, hier stonden ook Lex en Erna, die voor de 2de keer mee speurden met Bono.
De weilanden werden verdeeld en zo kon ieder zijn of haar spoor uitlopen! Tjalling liep ook een IPO2 spoor uit voor Peet zijn hond Debbie, die morgen mee doet aan een examen voor kennelgenoten van De Groote Maat! Wij wensen hem dan ook veel succes! Als eerste mocht Bono met geleider Erna, dit was pas hun 2de keer maar het ging best goed, zo nu en dan was Bono nog wat afgeleid door de andere blaffende honden in de auto, maar dit wend vanzelf. Er was een recht spoortje uitgelopen met lekker veel vlees, ging al stukken beter dan vorige week! Hierna was Saskia aan beurt met Liz, deze had al een tijdje niet meer gespeurd vanwege andere drukte van het baasje, dit was ook te merken want Liz maakte van de eerste meters een feestje en was totaal niet met speuren bezig! Wat dat betreft passen hond en baas goed bij elkaar, laatste houd ook wel van een verzetje! Maar gelukkig zaten er ook goeie stukken bij, ook een paar hoeken zagen er super strak uit. Inmiddels was ook Tjalling met Jody van start gegaan dit duo werd begeleid door Peet, hier heb ik niet veel van meegekregen, maar zal wel goed gegaan zijn! Ook Dirk-Jan stond klaar, deze keer met Ida, ze hebben gewisseld van hond Berdina traint nu met Lana en DJ met Ida. Ida begon super van start, ook het eerste voorwerp was geen enkel probleem, de hoeken zagen er ook goed uit, alleen het laatste stuk was rommelig.
Om 8 uur was alles nog bevroren en wit, maar het zonnetje gooide roet in het eten, er was geen spoor meer te zien en dus moesten de honden het zelf uitzoeken!
Helaas brak dit Ida op en haar neusje liet haar in de steek! Ook zagen we dit beeld bij Lana, ging ook goed van start met haar nieuwe geleider Berdina en natuurlijk moet dit ook wennen voor beide, maar komt wel goed! Ook van Gura met baas Peet heb ik weinig gezien, maar Peet was ondanks de omstandigheden wel tevreden over zijn meisjes, want ook Debbie die daarna aan beurt was, heeft netjes haar spoor uitgewerkt! Als laatste was Wil met Wimpie, er zin en de wil was wel aanwezig bij Wimpie!
Er werd goed lucht opgenomen bij de aanzet en het tempo ging in zijn 2de versnelling, dit beeld laat hij de laatste weken vaker zien en zijn baas is hier dan ook super blij mee! Ook de voorwerpen werden keurig verwezen, de hoeken hadden strakker gekund, maar meneer loste alles zelf keurig op, top gespeurd! Ook wil ik nog even vermelden dat de kraaien en zeemeeuwen een topochtend hebben gehad, alle vlees was pleite! Nu was de koek op en kon er weer afgereisd worden naar het mooie Midlum.
De koffie stond alweer voor ons klaar en ook het veld was al in orde gebracht
Zo werd er eerst een bakkie gedaan en vrouw Saskia kon haar teentjes even opwarmen om daarna met het appèl te beginnen.
Als eerste mocht Marcel met Rico de arena betreden en ik kan niet anders zeggen, petje af! keurig stukje appèl. Nog even goed de puntjes op de i zetten Marcel! Hierna zijn we allemaal met het appèl begonnen, ook dokter Wil moest er nog aan te pas komen, Ida was iets sneller dan Dirk Jan bij de bal, oeps au au! Beterschap met de duim! Verder verliep alles prima, super tevreden van het veld en ook het pakwerk zag er gelikt uit! Bedankt Marcel, een geweldige mooie training gehad met een super weertje erbij! Nog even vermelden Koos en Samir waren vandaag niet aanwezig, Koos doet morgen mee in Delfzijl voor SPH 1, heel veel SUCCES!
Iedereen heel fijn weekend!

speurders - 2016-01-24 13:27:29

Gisteren weer gespeurd, de groep was niet erg groot. Peet , Tjalling en Wil waren wel van de partij, om kwart voor 8 werd er afgereisd naar de speurvelden!
Gelukkig begint het al weer aardig licht te worden zo op de vroege ochtend, we hebben gespeurd bij boer Pol.
Was nog wel een natte bende en ook lag hier en daar nog wat ijs, Tjalling mocht als eerste met Jody en dit ging best heel goed, nu en dan even van het spoor maar loste het ook zelf weer op! Hierna mocht Debbie de hond van Peet, dit spoor was uitgelopen door Wil. Na een paar meter lag de eerste hoek, hier wou ze rechtdoor, maar Peet bleef keurig staan en gaf haar lijn, uiteindelijk pakte ze hem toch. Met de halve cirkel had ze geen enkele moeite, wou niet best af bij de voorwerpen! Maar het was ook super nat!
Hierna was Wimpie aan beurt deze speurde goed, ook de hoeken zagen er erg netjes uit. Deze ging wel af bij de voorwerpen al ging het niet van harte! Na het op 1 laatste voorwerp kreeg hij het weer op de heupen de snelheid werd opgevoerd het was net of zat de duivel hem achterna maar was toch echt zijn baas die achter hem liep! Als laatste hadden we Gura en ook deze speurde weer goed. Nu konden we weer afreizen naar Midlum, helaas stond de koffie niet klaar! We hadden wederom koffie met appeltaart en slagroom, bedankt Tjalling! Ook Koos en Samir waren van de partij en even later arriveerde ook Jappie met zijn nieuwe Duitseherder pup Harm! We hebben leuk appèl gedraaid en iedereen mocht even met Harm wandelen, leuke vrije pup, we hopen dan ook dat Jappie heel veel plezier mag beleven aan dit hondje! Daarna natuurlijk met manwerk bezig, hier ook leuke resultaten! Marcel had het dus niet erg zwaar vanmorgen met zo weinig hondjes, Bedankt Marcel voor het opvangen en begeleiden! Wil nog wel even melden dat Saskia Agema gelukkig weer boven water is, dochter kwam om 10 uur op club om te vragen waar mams uithing! Die lag na een avondje kaarten nog op 1 oor! Maar ze is maandag weer van de partij!!! Fijn weekend, wat er nog van over is!!!! Grin

speurders - 2016-01-16 17:53:18

Vanmorgen weer gespeurd er werd weer verzameld bij de grote M.
Saskia heeft nog steeds geen vervoer en was daarom weer door Wil opgehaald, dus Wimpie kreeg weer zijn dinnetje Liz naast hem! Bij de grote M, werd eerst het nieuws doorgenomen, dit kon ook wel want het was nog aardig donker, uiteindelijk werd er koers speurvelden gezet!
Waren geen gemakkelijke omstandigheden, het veld was kleddernat en het gras was ook niet van beste kwaliteit! Toch werden de sporen uitgelopen, wat een enorme blubber bende! Als eerste mocht Saskia met Liz en dit ging zeker niet slecht, de hoeken werden perfect genomen, helaas het af bij het eind zat er niet in. Ook Berdina met Ida was van start gegaan, onder begeleiding van Dirk- J en d vraag je je af als dit maar goed gaat! Man en vrouw!!!!!! Gelukkig ging het prima met Ida haar speurkunsten! Inmiddels was ook Tjalling van start gegaan met Jody, ook deze speurde goed, zeker onder deze omstandigheden, al dacht de baas er anders over! Nou Wil niet respect voor deze kleine donder, die maar doorzette in niet opgaf! Voorwerpjes niet verwezen maar dat was ook geen wonder, was een grote natte bende! Ook Peet was aan zijn avontuur begonnen met zijn Gura, ze werden begeleid door kletsnatte Saskia, maar Peet kwam ondanks de regen hagel en sneeuwbuien vrolijk van het veld, zijn meisje had haar uiterste best gedaan! Ook Wimpie mocht zijn speurkunsten vertonen, was eerst wel even zoeken naar de aanzet, door een enorme sneeuwbui was deze bijna niet te zien en helaas geen ruitenwissers op de bril! Wimpie heeft ook super zijn best gedaan, Wil was dan ook super tevreden. Ook Peet zijn andere meisje Debbie, liet onder deze omstandigheden goed speurwerk zien! Helaas viel Dirk-j zijn ochtend in het water hij wou aan de voorwerpen werken, maar dit werd hem helaas niet, Lana heeft wel goed gespeurd! Hierna werd richting club gezet, als een stel verzopen katten kwamen we daar aan! Gelukkig stond de koffie al klaar en brandde de kachel, dat was ook wel nodig, want Saskia was tot de { zal het netjes zeggen} tot de miauw toe nat! De koffie met appeltaart met slagroom smaakte heerlijk, bedankt Berdina! Daarna nog appèl en manwerk gedaan, was een vieze gure ochtend, Marcel weer super bedankt,hopelijk volgende week beter! Wil nog even vermelden dat de hond van Jappie, lieve vriend Bauke door een ongelukkig voorval is overleden, wij wensen hem en de familie heel veel sterkte met het verlies van hun maatje!

speurders - 2016-01-03 17:30:05

We hebben gisteren weer gewoon gespeurd en getraind, goed begin van 2016!
Er werd weer verzameld bij de grote M, aanwezig: Tjalling, Peet, Dirk-J, Berdine en Wil. Helaas was Saskia er niet, andere bezigheden! Om kwart voor 8 werd er afgereisd naar boer Zondervan, het was nog aardig donker, maar alles went, dus ook de sporen werden uitgelopen in de schemer.
Als eerste mocht Berdine met Ida, helaas was Ida wat van slag en speurde dan ook niet zo als wij gewend zijn van haar, hierdoor werd ook haar baas onzeker en lukte het niet om Ida op het juiste spoor te krijgen. We weten dat Ida goed kan speuren, dus volgende keer beter! Hierna mocht Dirk-J met Lana, deze ging super weg bij het speurpaaltje en ook de eerste strek zag er goed uit. Door een foutje van Dirk-J zelf, struikelen over de lijn, was Lana er af. Ze dacht dat ze een fout had gemaakt en was moeilijk weer op het spoor te krijgen. Als het dan ook mis gaat is ook de baas goed van de leg en dan is er geen houden aan. Op de laatste strek ging het weer goed en alle voorwerpen werden gevonden! Ook Peet was van start gegaan met Gura, deze kwam gelukkig wel heel tevreden van het veld, zijn meisje had weer goed haar best gedaan!
Hierna mocht Tjalling met Jody, bij de aanzet heeft Jody maar 1 doel, dit is gaan met die banaan! Tjalling heeft dan ook houwen en keren, in plaats van het commando zoek, hoorde ik een kreet: JA MAAR. Dit mag dus niet!!! Op het speuren niks aan te merken!
Inmiddels hadden de sporen van Wimpie en Debbie al een dik uur gelegen en waren beide door Wil uitgelopen ook in het donker!!!! Wimpie en Debbie lieten een knap stukje speurwerk zien!! Peet kon dan ook super trots op dit meisje zijn!
Ook Marcel kwam nog langs en ook zijn honden moesten speuren! Marcel heeft zo zijn eigen manier van speuren, dus we moeten nog even afwachten of dit het ei van Columbus is! Zo zie je maar weer, er is geen hond en mens gelijk.................... en leiden er meer wegen naar Rome!!!! Maar onze weg leidde naar de club, we moesten zelf koffie zetten, Er werd eerst koffie gedronken en daarna met manwerk begonnen dit i.v.b. met Marcel die eerder weg moest. Hondjes werden weer keurig door hem opgevangen, onze dank daarvoor! Daarna nog appèl gelopen, iedereen weer met een tevreden gevoel van het veld, daar doe je het tenslotte voor! Nog een bakkie gedaan en weer huiswaarts gekeerd! Nog de beste wensen en op naar woensdag!

speurders - 2015-12-20 17:10:54

Hier het verslag van gisteren, er werd weer verzameld bij de grote M. We waren aardig compleet, Peet, Tjalling, Dirk- Jan, Berdine, Saskia en Wil.
Mevrouw Agema was vroeg uit haar bedje gerold en was mooi op tijd aanwezig! Zo kon er ook mooi op tijd richting speurvelden worden gezet. Was nog wel pikke donker, maar bij de speurvelden aangekomen werd het steeds lichter.
Door de vele regen van de laatste tijd hoef je eigenlijk niet in de bermen te komen, maar Tjalling en Saskia kwamen toch tot de assen in de drek te zitten met hun mobiel! Dit was voor latere zorg er werd eerst gespeurd, op de velden was het al niet veel beter je laarzen zogen ook weg, het was zwaar uitlopen!
Als eerste mocht Saskia met Liz, deze was een beetje wild in het begin en dit zijn we eigenlijk niet meer van haar gewend, speurt de laatste tijd zo mooi. Ook moest ze zo nodig rollebollen, volgens Saskia lag er kattengrit, maar we zaten toch echt in een weiland te speuren in niet in de kattenbak! Gelukkig gingen sommige stukjes wel goed en ook de hoeken! Bij het voorwerp of te wel bij bakje brokjes af, dat zat er vandaag niet in! Hierna mocht Berdine met Ida, ook deze had het op de heupen, druk, druk, niet zo rustig als anders, deze ging wel netjes af bij de voorwerpen! Tjalling werd begeleid door Saskia en ook Jody was vrij druk op het speurveld, maar Tjalling was verder wel tevreden over de speurkunsten van Jody. Inmiddels was ook Peet met Gura van start gegaan, ze werden begeleid door Berdine, Peet was wel tevreden over zijn Gura, voorwerpjes alleen wat vlotter verwijzen! Nu hierna mocht Lana van Dirk- Jan haar speurkunsten vertonen, Lana speurde mooi rustig en dit deed ze ook bij de voorwerpen, mooi rustig! Vooral niet te snel gaan liggen, eentje werd dan ook overlopen. De hoeken daar en tegen zagen er perfect uit! Nu hadden we nog 2 honden te gaan Wimpie en Debbie. Ze waren vandaag allemaal een beetje uit hun doen, Wimpie keek een paar keer achterom wat hij anders nooit doet, speurde verder wel goed en ook de hoeken werden scherp aangesneden en alle voorwerpen werden verwezen. Achteraf kunnen Dirk-Jan en Wil wel tevreden zijn want toen ze net de sporen hadden uitgelopen, daalden er wel een paar honderd zeemeeuwen op hun spoor, zullen wel lekker gesmuld hebben! Ook Peet kwam goed gemutst van het veld, tevreden over zijn Debbie haar speurkunsten! Nu kon er weer koers Midlum gezet worden, er moest dus eerst wel ff geduwd worden, gelukkig was dit klusje snel geklaard, sterke mannen en vrouwen hebben ze bij AC de Oostpoort! Harm had de koffie klaar en het kacheltje alweer branden! We hadden koffie met oranje koek en het was weer reuze gezellig, lachspiertjes werden weer goed getraind! Hierna werd er weer overgegaan naar de orde van de dag, namelijk appèl en manwerk! Ook Jappie was inmiddels van de partij met Bauke en Bikkel! Als eerste mocht Wimpie zijn tandjes in de mouw zetten, na 6 verstekjes te hebben gerevierd. Gaat lekker de laatste tijd! Hierna was Berdine met Ida en ook deze gaat met sprongen vooruit! Ook Gura van Peet doet het goed, al mag ze graag met het puntje van haar neus de mouw aan tippen en dit mag natuurlijk niet! Koos is met 4 verstekken bezig en dit gaat steeds beter, bijten is het probleem niet! Hierna was Dirk-Jan ( vies mannetje volgens Samir) aan beurt met Lana, ook dit ging heel goed vandaag! Ook Jappie met Bauke gaat erg goed, 4 verstekken revieren, Bauke heeft er wel zijn in! Pakwerker Marcel vangt de honden super op, we zijn dan ook heel blij met hem en hij hopelijk ook met ons! Ook Marcel zijn hond Rico, deze word opgevangen door Peet, doet het erg leuk, snelle Jelle ( Rico)! Als hekkensluiter hadden we Bella ook een hond van Marcel, ook deze mocht haar tandjes even flossen op de mouw!
We hebben weer prachtig getraind en veel plezier gehad met elkaar, volgende week kerst dus geen trainen, helaas Jappie! Wens een ieder fijne kerstdagen!

speurders - 2015-12-12 16:20:59

In pikke donker vanmorgen richting speurvelden, er werd gespeurd bij clublid Jappie van Dijk. Bij aankomst was het gelukkig aardig licht geworden en konden de sporen worden uitgelopen! We zaten op 1 groot weiland waar van de ene helft aardig droog was maar de andere kant meer op een moeras leek! Een hele uitdaging! Saskia, Berdina en Peet mochten op de droge kant.
Wil moest 2 sporen uitlopen, een voor Lana en Wimpie.
Ook Jappie speurde zelf mee met Bauke en Bikkel, deze zaten aan de overkant in het kampje! Als eerste mocht Saskia met rotti Liz, ze werden begeleid door Jappie en Wil. Zag er best goed uit, Liz krijgt er steeds meer plezier in en ook het baasje ondanks de koude voeten! Maar dat moet je ervoor over hebben! Hierna was Berdina met Ida en ook dat ging heel goed, leuk speurhondje! Inmiddels stond ook Peet klaar met speurwonder Gura, deze speurde ook weer prima! 100 puntenspeurhondje!!!Hierna mocht Lana haar speurkunsten vertonen op vreemd spoor, Dirk-Jan was vanmorgen niet helemaal fit en was dus thuis gebleven, dus speurde Berdina met Lana en dit ging best heel goed, helaas werd 1 voorwerpje overlopen! Daarna was Bauke aan beurt en deze speurde erg goed, hoeken super netjes en ook de voorwerpen werden netjes verwezen. Hierna hadden we nog 3 hondjes, Wimpie, Bikkel en Debbie! Wimpie mocht hierna zijn speurkunsten vertonen en deed dit prima, van kort naar hoog gras en het was1 grote blubber poel! Maar dat maakte hem allemaal niet uit, was hij voor het zwemdiploma A opgegaan dan was hij zeker geslaagd! Ook Bikkel liet een knap stukje speurwerk zien, de verleiding maakte geen indruk op hem, Fier met de antenne omhoog bleef hij doorspeuren! Super!! Ook Peet kwam super tevreden van het veld met zijn Debbie! Weer prachtig gespeurd met zijn allen daar doen we het tenslotte voor. Nu kon er weer afgereisd worden naar de club hier stond de koffie alweer klaar! Na een lekker bakkie en gezellig even ouwehoeren zijn we aan het appèl begonnen. Hier ook leuke vorderingen! Maar als klapper natuurlijk het manwerk, Marcel heeft de hondjes weer keurig opgevangen. Hier ook heule blije gezichten, zeker het koppie van Samir straalde deze deed voor de eerste keer pakwerk met Kira! Binnenkort volgen de fotòs! Denk dat we weer op een geslaagde training terug kunnen zien. Dank aan Marcel en Gerrit!
Fijn weekend en tot woensdag!

speurders - 2015-12-05 16:58:19

Vanmorgen om half 8 weer op weg naar onze ontmoetingsplaats! Al aanwezig waren Peet en de fam. van Bleek, even daarna arriveerde ook Tjalling en was het nog even wachten op Saskia Agema.
Vijf minuten voor 8 kwam ook deze de bocht omscheuren en zo kon de colonne richting speurvelden vertrekken. Er werd gespeurd bij boer Zondervan, we hadden 2 weilanden tot onze beschikking. Deze werd door Wil in 4 stukken gehakt en zo kon ieder zijn of haar spoor uitlopen! Het viel niet mee, er stond een stevige bries maar het was gelukkig droog. Als eerste mocht Saskia met Liz en dit ging zelfs heel erg goed, Liz begint met de week beter te speuren! Hierna was Berdina met Ida en ook deze liet een knap stukje speurwerk zien.
Inmiddels stond ook Tjalling klaar met Jody en deze werkte het spoor ook super uit, hoekjes netjes en ook de voorwerpjes werden netjes verwezen! Op het andere veld was Peet met Debbie van start gegaan, Saskia begeleide dit duo! Een paar zwanen wisten zo nu en dan de aandacht van Debbie te trekken en daarom bleef ze weleens even stil staan op de tweede strek, maar onze Saskia en Peet waren over de rest tevreden over de speurkunsten van Debbie!
Ook Lana was uit de kar gehaald door Dirk-Jan en mocht haar speurkunsten vertonen, Lana is in een paar maanden tijd veranderd in een speurmonster, super hoe dit hondje nu geconcentreerd bezig is met speuren! Het neusje blijft aan de grond, dit is wel eens anders geweest bij deze dondersteen, Toppie gespeurd!
Hierna hadden we speurwonder Gura nog met Peet en Wimpie met Wil, Gura speurde ook weer voortreffelijk en ook Wimpie liet een knap stukje speurwerk zien! Nu kon er weer afgereisd worden naar de club, waar de koffie en warm kacheltje, op ons stonden te wachten! Inmiddels waren ook Koos en Samir gearriveerd, helaas kwam onze pakwerker vandaag niet, door de rug gegaan. Beterschap Marcel!! Ook Jappie zou in eerste instantie niet komen, maar tijdens appèl kwam hij toch opdagen! Harstikke mooi, want nu kon hij Marcel zijn taak overnemen en heeft dit op een voortreffelijke manier gedaan, al viel het soms niet mee, de mechelaartjes gaan dan nog maar die Duitsers! Bedankt Jappie! We hebben weer leuk getraind, al waaiden we bijna uit onze jas! Fijne Sinterklaasavond/weekend!

speurders - 2015-11-28 15:44:13

Eindelijk weer eens een verslagje! Om half 8 vanmorgen richting de grote M onze verzamelplaats, toen ook Peet daar gearriveerd was zijn we richting Midlum gereden om Saskia op te pikken, deze had zelf geen vervoer. Gelukkig heeft Wil een kooi over en hier mocht Rottweiler Liz haar intrek innemen! Op zich gaat dit prima, eerst wordt er wel even gegromd door Wimpie maar als meneer in de gaten krijgt dat het vrouwelijk schoon is dan wordt het door hem geaccepteerd. Nadat alles was ingeladen, grote "boodschap tas" vol met materiaal werd er koers gezet naar de speurvelden! Drie mansterk met 4 honden, de rest van de speurders hadden vandaag allemaal andere bezigheden! Maar niet getreurd wij hadden er zin in en ook de honden. Aangekomen bij het eerste speurveld werd al gauw duidelijk dat hier niet gespeurd kon worden, helaas hier liep allemaal shoarmavlees. Dus maar een stuk verder gereden, naar boer Lettinga. Hier hadden de koeien nog enkele weken geleden nog gelopen, we hebben het er maar op gewaagd! Erg nat, vlaai alla koe en weet ik nog wat meer! Maar we zijn echte doorzetters, tot de enkels in de drek werden de sporen uit gelopen. Inmiddels was ook Marcel gearriveerd, plaats genoeg in de herberg! hij mocht zich uitleven op een onderwater gelopen stuk weiland! hihi op schoentjes! Als eerste mocht Liz, zitten bij de aanzet, nou dat was wel heel nat aan het kontje! Toch werd er doorgezet door Saskia en uiteindelijk ging mevrouw toch maar zitten! Liz moest even opgang komen, maar daarna ging het best wel goed. De hoeken waren ook niet helemaal perfect op 1 na, dat zag er heel netjes uit! Daarna was Peet aan beurt met Gura en deze vond al die nattigheid ook niet echt leuk, vooral bij het verwijzen van de voorwerpen, speuren was prima! Hierna was Rico aan beurt en ook Peet met Debbie. Saskia begeleide Peet en Wil ging met Marcel mee, Marcel heeft een eigen idee bedacht om Rico aan het speuren te krijgen. Men zegt wel eens op ieder schroefje past een boutje, dus we wachten af! Daarna mocht Bella haar speurkunsten vertonen en dit ging beslist niet slecht, Bella zat lekker op het spoor! Als laatste was Wimpie aan de beurt, nou deze had er weer zin in, super goed bezig, met 1 hoek had hij wat moeite maar de rest was appeltje eitje! Ook de voorwerpen werden super netjes verwezen! Ook Peet was super tevreden over de speurkunsten van Debbie, ze had alleen niet veel zin om af te gaan bij de voorwerpen! Nu was de koek op en werd er afgereisd naar de club, waar de koffie al klaar stond. Eerst koffie gedronken en weer een beetje opgewarmd te zijn, stond er manwerk op het programma! Ook Koos, Samir en Jappie waren inmiddels gearriveerd en een gasttrainer Rutger Visser met zijn hondje Bram! DJ heeft Rutger geholpen met appèl en dit ging super! Ook heit Gjalt Visser zat te genieten van zijn zoon zijn africhtingskunsten. Was leuk om te zien hoe hondje Bram en baasje Rutger aan het genieten waren, zo erg dat hij zelfs niet mee naar huis wou! Vervolgens prachtig pakwerk en appèl gelopen, denk dat we allemaal weer super hebben getraind! Bedankt Marcel! Iedereen een heel fijn weekend!

Wil - 2015-10-12 15:36:13

Bij deze even een verslagje van ons examen van afgelopen zaterdag. Om half 8 was afgesproken om met een aantal mensen het veld in orde te maken en ook Gerrit en Saskia om alvast de catering op orde te brengen! Tjalling was al naar de speurvelden vertrokken, hier was ook Douwe Poelstra al reeds aanwezig om voor ons het SPH1 spoor uit te lopen en Tjalling zou het verleidingspoor er in brengen. Om 8 uur kwamen keurmeester Arie Stam en zijn vrouw Monica aan en zo rond kwart over 8 waren ook alle deelnemers gearriveerd! Na een bakkie koffie met koek werden eerst de VZH hondjes gechipt om daarna af te reizen naar de speurvelden van Jappie van Dijk. Als eerste waren de IPO1 honden aan beurt, de geleiders mochten zelf hun spoor uitlopen, Jappie was een beetje in de bonen en dacht neem Bauke de xMH alvast maar mee om het spoor uit te lopen, gelukkig kwam ie er bijtijds achter dat dit de bedoeling niet was ( zenuwen zijn een raar ding) Als eerste mocht Dirk J aantreden met Lana en dit zag er beslist niet slecht uit, met een mooie score van 92 punten het veld af, dik verdiend! Als tweede mochten Koos met zijn Zendor hun speurkunsten vertonen en ook hier een super resultaat met maar liefst 98 p van het veld. Hierna kregen we Alexandra met haar rottweiler Krista, ging echt heel super van start en dan denk je dat zit gebakken maar helaas kwam niet rond en bleven er 56 p over, helaas is dit te weinig en is je IPO1 al over. Na dit koppel was haar man Hendrik aan beurt met rottweiler Gosse, deze had veel moeite met de hoeken, maar kwam gelukkig wel rond met 72 p. Toen was de beurt aan Jappie met zijn hond Bauke, deze speurde goed, maar vergat om het eerste voorwerp te verwijzen, of was het nou Jappie die niet goed op lette! Maar ze kwamen met een mooie score van 90 p van het veld. Nu moest er naar een ander veld worden gelopen, want hier lag het IPO3 spoor dat reeds al een uur lag en was uitgelopen door Tjalling. Wil en Wimpie mochten aantreden, na zich hebben aangemeld bij de KM. Het had Wimpie allemaal alweer te lang geduurd en vond dat er maar eens moest worden opgeschoten, hij was dan ook zeer ongeduldig bij de aanzet! Er werd wel goed lucht opgenomen en verwees halverwege de eerste strek ook keurig het voorwerp, ook de hoeken werden scherp aangesneden, helaas kreeg hij een paar keer de lijn om de poot, maar dit deerde hem niet, het gas bleef erop! Hierdoor wordt meneer slordig en denkt ik weet het allemaal wel, was dan ook super blij met mijn 88 p. Als laatste hadden we ons Sph1 Mister Bikkel de beagle met geleider Jappie. Ook Jappie zijn vrouw Doutzen en alle kids stonden hier naar te kijken, het eerste stuk zag er subliem uit, maar aangekomen bij de verleiding ging Bikkel de verleiding op, zo jammer want dan is het over en uit! Er bleven nog 40 p over. Bikkel had helaas zijn dag niet, want ik heb hem al een paar keer zien speuren en hij kan het! Nadat Douwe bedankt was voor het uitlopen van het SPH1 spoor zijn we weer afgereisd naar de club, nu mochten de 4 VZH hondjes aantreden.
Als eersten kwamen Jente met Gerrit Vlug en Iris de Oude met Jurek in de wei. Beiden lieten een nette prestatie zien. Voor beiden was het de eerste keer dat ze aan een examen deelnamen en dan is het natuurlijk allemaal nieuw. Gerrit kwam met 43 P rond en Iris met 49 P Er volgde een keurige uitleg van KM Arie Stam en beiden kregen te horen wat er nog verbeterd moet worden.
Daarna was het de beurt aan het 2e koppel: Gura met Peet Breimer en Rico met Marcel Cillari. Beiden hadden al eens eerder met andere honden in de ring gestaan, dus wisten wat hun te wachten stond. Ook dit koppel kwam goed rond met resp. 49 P voor Gura en 55 P voor Rico.
Hierna werd verder gegaan met het appel voor de IPO honden. Als eersten mochten Koos van der Zee met Zico oftewel Zendor en Dirk Jan van Bleek met zijn Lana aantreden. Beiden zijn de laatste 4 weken o.l.v. Wil volop aan het trainen geweest en hebben heel veel bijgeleerd. Zendor kwam rond met 81 P. Hier en daar wat kleine foutjes: niet alleen van de hond maar ook van de baas zoals bij het apporteren van het blok en tekort achter de hond bij het vooruit sturen waarbij het leek of Zendor Midlum even wou verkennen. Toch nog rond met 81 P.
Dirk Jan is met Lana van erg ver weg gekomen en was ook een beetje zenuwachtig: zo gaf hij het commando revier ipv vooruit wat Lana na enige aarzeling toch nog goed begreep. Er waren echter in z'n totaliteit wat te veel missers wat 58 P opleverde: helaas te weinig maar Dirk Jan heeft weer een heleboel geleerd en met nog wat oefenen gaat het de volgende keer zonder meer lukken.
Als 2e koppel waren de beide Rottweilers aan onze gasten uit Joure aan de beurt en beiden lieten een keurig stukje appel zien. Natuurlijk hier en daar wat schoonheidsfoutjes maar dat hoort er bij. Hendrik Holwerda kwam met 75 P rond en zijn ega Alexandra met 85 P. Keurig netjes.
Als laatsten traden Jappie van Dijk met Bauke (voor IPO1) en Wil Hoogerhuis met Astor of te wel Wimpie (voor IPO3) aan. Ook hier bij beiden wat kleine missers maar toch beiden rond met resp. 84 en 81 punten.
Hierna volgde een kleine pauze en kreeg Gerrit van der Geest het druk. Soep, ballen gehakt en broodjes: prima voor elkaar.
Ter afsluiting van het VZH gedeelte volgde nog het stadsgedeelte: honden insluiten, auto's passeren en Saskia Agema op de fiets ontwijken. Niemand had hier problemen mee en alle 4 de deelnemers slaagden dan ook.
Als afsluiter volgde nog het meest spectaculaire onderdeel: het Manwerk, ook wel Pakwerk genoemd en dit ging voor 5 van de 6 deelnemers goed. Helaas voor Dirk Jan wou Lana niet uit het verstek komen. Lana zal wel gedacht hebben: "Ik moest hier gaan staan en ik blijf hier". Geen punten dus maar weer iets om aan te werken. De overige 5 kwamen wel rond: Bauke en Jappie met 83 P, Zendor en Koos met 77 P. Ook de Rottweilers met resp. 97 P voor Hendrik (uitstekend) en Alexandra met 74 P. Hierbij de complimenten voor pakwerker Marcel want er komen dan wat kilootjes op je af. Tot slot moest Wil met Wimpie de pakwerker nog teisteren en met 85 punten ging ook dit goed.

Samengevat: van de 11 deelnemers behaalden er 8 het gewenste diploma en slechts 3 zakten. Een prima resultaat dus.
Na het nodige papierwerk in orde gemaakt te hebben kon de ""prijsuitreiking" plaatsvinden Peet Breimer nam dit voor zijn rekening en overhandigde bloemen, attenties en de diploma's en bedankte keurmeester Arie Stam, de examenleider en alle anderen voor zijn of haar bijdrage.

We kunnen terug zien op een zeer geslaagde dag. Waar een "kleine" vereniging groot in kan zijn .....................

Bestuur - 2015-08-22 17:07:18

De aanmeldingen stromen binnen, natuurlijk is dit geweldig, maar op woensdagavond zitten we helemaal vol! Om toch mensen te kunnen helpen bij het opvoeden van hun trouwe viervoeter hebben we besloten om op maandagavond van 19.00 tot 19.45 voor nieuwe puppy`s en beginners deze extra avond er bij te doen. Mochten er mensen van de puppy- en beginners training van de woensdagavond willen overstappen, dan is dit eenmalig mogelijk maar laat dit ons dan zo spoedig mogelijk weten.

Steffie en Durk - 2015-07-24 17:22:36

Wat leuk al die foto's.
Ik ben zoooo blij dat ik bij de club ben gekomen, ik leer elke week bij en Durk doet het heel goed dankzij de goede les die ik krijg. Ja..."IK", want het is toch meestal de baas die de hond iets goed of fout aanleert toch.... ;-) ?!
Ga nu weer ff met Durk oefenen DOEI

Wil - 2015-07-01 15:31:48

vanwege de warmte vanavond 1-7-2015 geen trainen!

Wil - 2015-05-24 16:15:17

Afgelopen vrijdag hadden we ons UV examen, hiervoor was keurmeester Arie Stam uitgenodigd en examen leider was Tjalling Sietsma. Om 18.45 zou er gestart worden, dit is iets later geworden, want door een ongeluk was keurmeester Stam in de file beland. We hadden maar liefst 8 deelnemers van onze eigen club en 1deelneemster van de VDH. De route was al een aantal weken geleden uitgereden door Piet en Wil, het was een toeristische route zo gingen we ook door het Sexbierummer bos hier hadden we ook onze eerste pit stop. Hier werd een kwartiertje pauze gehouden en konden de hondjes even wat water drinken. Daarna werd de route weer vervolgd want de 20 km zaten er nog niet op. De hondjes waren allemaal in goede conditie en de baasjes oogden ook nog wel aardig fris! Zo ging de route via Sexbierum richting Franeker, de stemming in de groep was opper best en iedereen bleef ook keurig bij elkaar. Nu en dan stond de keurmeester aan de kant van de weg, om te kijken hoe de hondjes het er vanaf brachten en natuurlijk de baasjes! Ook hadden we een bezemwagen mee, Koos en tevens fotograaf Suzy hadden zich hiervoor beschikbaar gesteld onze dank hiervoor! Net voor Franeker werd er afgeslagen naar Wijnaldum, nu hadden we in de wind, beste skuver! Gelukkig bleven de hondjes vrolijk meelopen en net voor Wijnaldum hadden we onze tweede stop. Hier werd voor de tweede keer de zooltjes van de doggies gecontroleerd, alles zag er gelukkig goed uit! Nu ook weer een kwartiertje pauze , daarna de laatste loodjes en op naar Midlum! Hier had Saskia Agema de soep klaar met een broodje! Maar eerst moest nogmaals op het veld de pootjes en de chip gecontroleerd worden, ook dit was allemaal in orde en was iedereen geslaagd! Piet Hoogerhuis had het papierwerk voor zijn rekening genomen en zo kon er mooi op tijd begonnen worden met de diploma`s uit te reiken en niet te vergeten de bedankjes! Ook keurmeester Stam was dik tevreden, prachtige route, fijne kandidaten en papierwerk super op orde! foto`s en uitslagen volgen!

speurders - 2015-02-28 18:24:31

Vanmorgen werd er weer verzameld bij de grote M, helaas was de groep niet zo groot. Ziekte, werk, geen oppas. Om klokslag 8 uur vertrokken Peet, Saskia en Wil richting speurvelden. Er werd bij boer Zondervan gespeurd, tjonge jonge wat was het verhipte koud. We stonden er dan ook bij als een stel schapen, lekker met de kont in de wind! Uiteindelijk moest er toch een spoor uitgelopen worden, Saskia was vandaag voor het eerst mee met Liz, deze liep dan ook een klein recht spoortje uit met heel veel lekkere stukjes frikandel. Peet moest er 2 uitlopen en Wil eentje voor Wimpie! Als eerste was dan ook Liz aan beurt, bij de aanzet lag een enorme plas water en mevrouwtje had dan ook niet zoveel zin om te gaan zitten. Wie wel! Op het speuren was niet veel aan te merken, ze deed het super goed voor de eerste keer! Hierna was Peet met Gura, ook dit zag er goed uit, Gura deed super haar best. Wimpie mocht hierna zijn speurkunsten vertonen, meneer was aardig gretig en ging dan ook super van start, totdat hij het eerste voorwerp moest verwijzen. Hij gaf wel aan dat er wat lag, maar vond het een beetje te koud om er bij af te gaan! Nadat hij dit even gemeld had bij zijn baas, zijn ze er saampjes heen gelopen en was dit ook weer opgelost! Daarna werd er weer geconcentreerd gespeurd en de andere voorwerpjes werden keurig verwezen. Als laatste hadden we Peet met Debbie, ook deze speurde goed, helaas was de baas vergeten waar de hoek lag, maar gelukkig wist Debbie het wel! Snel werd er afgereisd naar Midlum, voor een lekker warm bakkie, daar waren we wel aan toe! Inmiddels was ook Marcel gearriveerd en kon er appèl gelopen worden. Ook Jappie was van de partij met Bauke en Mister Bikkel, met laatste kan je van alles mee beleven! We dachten dan ook echt toen hij met de koekenpan het veld op kwam, dat er gebakken ei op het menu stond! Helemaal verkeerd gedacht, blijkt Jappie zijn vooruitstuur koekenpan te zijn en het werkt ook nog! Daarna nog fijn pakwerk gedaan, foto`s komen op de site! Wens iedereen een fijn weekend en tot woensdag!

Gerardvanderwerff8@hotmail.com - 2015-02-25 17:48:26

Noeska is met zijn baasje op vakantie naar spanje.
Eind april zijn we er weer.
Gerard

Carina Ouwehand - 2015-01-28 16:09:37

Helaas ben ik ziek en kan ik vanavond niet komen. Succes.

saskia - woensdag 21 januari 2015

Ja wil weer een leuk stukje geschreven alleen kwam saskia met Liz en niet met Senna , a.s zaterdag ben ik dan ook weer van de partij , het word tijd dat mijn rottweiler wat gaat doen dus op naar de speuren velden zaterdag , groetjes saskia

speurders - 2015-01-17 20:38:36

Vanmorgen werd er eerst weer gespeurd, Peet, Tjalling, Berdien en Wil waren van de partij! Er werd gespeurd op een nieuwe locatie, ook deze boer zijn we heel dankbaar dat we zijn weilanden mogen gebruiken! We hadden dan ook alle ruimte voor zes hondjes, Tjalling met Jody, Berdien met Ida, Peet met de dames Gura en Debbie en Wil met Wimpie en Lana van Dirk J, laatste had storingsdienst! Als eerste mochten de jonkies, rechte spoortjes met veel vlees erop , Jody en Ida deden dan ook super hun best! Daarna mocht Gura haar speurkunsten vertonen, ook deze speurde goed, voorwerpjes werden wel aangegeven, maar Gura vond het maar niks om erbij af tegaan, geef haar ook geen ongelijk, wie gaat er nu in dat natte gras liggen! Voor de rest zag het er goed uit! daarna was Lana aan beurt, deze speurde netjes mooi beheerst en ook de hoeken werden keurig genomen, maar ook deze vond het gras veel te nat, om de voorwerpjes al liggend te verwijzen. Als laatsten hadden we Wimpie en Debbie, Tjalling ging met Peet mee en Berdien met Wil. Laatste was beslist niet tevreden over de speurkunsten van haar Duitser! Hierna werd er weer afgereisd naar Midlum, hier stond de koffie al klaar! Er werd dan ook eerst een bakkie gedaan met een heerlijke tom poes!!!!!!!! Tjalling was jarig geweest!
Inmiddels was ook Marcel gearriveerd en daar zaten we te smikkelen, natuurlijk moest er ook nog gewerkt worden! Nadat de verstekken stonden werd er met pakwerk begonnen, ook jarige Jappie was gearriveerd met Bauke en Bikkel en ook hij had wat lekkers meegenomen voor bij de koffie! Het was dus weer een gezellige boel, maar daarna werd er weer serieus getraind! Ook Saskia met Senna kwamen mee trainen voor het appèl en ook onze vaste supporter Jacob op crockies kwam ons nog even aanmoedigen! Al met al weer een leuke training dag gehad met prachtig weer! Marcel bedankt voor het pakwerk. Fijn weekend.................

speurders - 2014-11-15 15:52:59

Vanmorgen werd er weer verzameld bij de grote M, het regende een klein beetje, maar daar geven wij en de hondjes niet om! Niet helemaal waar, Janett liet verstek gaan, Peet, Dirk J, Berdina en Wil waren wel van de partij! Klokslag 8uur werd er richting speurvelden gereden en hier gingen de partijen uiteen. Peet met zijn twee honden en Harm met Amos gingen bij boer Zondervan speuren en de anderen gingen naar een nieuwe locatie. Dirk J en Wil hebben eerst hun sporen uitgelopen en daarna mocht Berdina haar spoortje uitlopen voor Ida! Als eerste mocht dan ook Lana haar speurkunsten vertonen, prachtig om te zien hoe mooi rustig en beheerst ze bezig was, ook de hoeken gingen super! Aan de voorwerpjes wordt gewerkt, hier moet ze wat sneller af, maar dit komt helemaal goed. Hierna was Ida aan beurt, een mooi lang recht sleepspoor was er door Berdina uitgelopen met op het einde een bakkie met vlees. Een beetje druk van start, maar na 1meter kwam hier verandering in, Ida kreeg in de gaten wat ervan haar verlangt werd en liet zien dat ze al heel goed kan speuren! Toppie! Als laatste was Wimpie aan beurt en hij had er weer zin in, vanmorgen vroeg toen de frikandel uit de koelkast werd gehaald stond hij al paraat! Mooi rustig bij de aanzet en de neus heeft niet van de grond geweest, de hoeken werden super aangesneden en ook alle voorwerpjes werden keurig verwezen. Dit beeld laat hij de laatste weken weer zien en hoop dan ook dat hij 29 november dit ook laat zien op het examen! Inmiddels was ook Peet uit gespeurd en hier ook goede berichten! Hierna werd er afgereisd naar Midlum, hier werd eerst een bakkie gedaan. Ook Janett was inmiddels gearriveerd, tijdens het koffie drinken meende iemand een hert te zien in het bos rondom het veld! Bij nader inzien bleek dit Rico de mechelaar te zijn en ineens dook er ook iemand op met een rooie jas! Of we hem wel hadden gezien.................ja Marcel jou kale lachende koppie herkennen we uit duizenden! Na de koffie werd er eerst appèl gelopen en daarna met het manwerk begonnen. Ook Jappie was inmiddels gearriveerd met Bauke en Mister Bikkel. Peet mocht als eerste zijn Debbie uit de auto halen, Debbie was vanmorgen bij pakwerk niet helemaal in haar hum, maar bij het speuren des te beter! Hierna was Lana en deze liet weer een knap stukje pakwerk zien, ondanks dat we ineens twee dansende mensen op het terras ontwaarden! Jammer geen fototoestel bij de hand, het zag er flitsend uit! Je hebt M&M's maar ook J&J's wordt vast vervolgd! Hierna werd er weer serieus gewerkt en verder gegaan met pakwerk! Pakwerker Marcel had het er maar druk mee, Wimpie, Ilse, Gura, Bauke, Ida, en Bellabeer werden geweldig door hem geplaagd en opgevangen! Onze dank daarvoor! Als laatste hadden we Rico en dus Peet in het pak, stond hem trouwens wel kreas! This wel een heel ander gezicht dan het mouwtje om, hoop dat je armpje morgen niet blauw is! Iedereen een heel fijn weekend en tot woensdag! Sorry helemaal Bikkeltje vergeten deze was ook zoooooooo snel vooral met revieren, top hondje!

Wil - 2014-11-15 13:51:58

Hallo Xander en Xander, jullie zijn van harte welkom! neem nog maar even contact op met het secretariaat!

Xander Bourgonje - 2014-11-14 17:50:12

Hallo, wij zijn Xander en Xander, mogen wij, een Duitse herder van nu 8 weken en z´n baasje vanaf januari bij jullie op cursus? Dat zouden we fijn vinden, we wonen vlakbij in Harlingen dus het is ook nog eens vlakbij en jullie zijn aangeraden door een vriendin. Wie weet tot dan...

Wil - 2014-11-04 15:14:52

Afgelopen zaterdag hebben we weer een clubexamen gehad. Er hadden zich maar liefst 19 deelnemers opgegeven, helaas door omstandigheden bleven er 16 kandidaten over, dus de andere drie de volgende keer er maar voor! Onder prachtige weersomstandigheden werd er gestart om kwart over negen, als eerste waren de puppies aan beurt en vervolgens de AA, A en B kandidaten. De keurmeester had de schone taak om de deelnemende hondjes met baasjes te beoordelen en ze werden begeleid door Miranda, Saskia en Wil. Beetje morele steun was ook wel nodig, want sommigen waren toch wel een beetje zenuwachtig! Onze Gerrit, zorgde voor de koffie met cake en er was voor tussen de middag snert! Ook fungeerde hij als fotograaf en de foto`s zijn weer prachtig geworden! Tjalling had het schrijfwerk voor zijn rekening genomen en zo waren we dan ook rond half 1 klaar. Allemaal geslaagd, met een diploma en medaille op zak werd er huiswaarts gekeerd! Iedereen heel erg bedankt en op naar het volgende examen!

wil - 2014-10-05 14:51:56

Alweer een dikke week geleden, druk gehad, maar nu eindelijk een verslagje van ons examen van 27 september! Een drukke voorbereiding, weilanden uitgezocht, boeren benaderd, papieren in orde brengen en noem maar op, wat allemaal nodig is om een examen te organiseren. Om half acht op naar de club, hier waren al een aantal hulptroepen aanwezig om het veld en kantine in orde te brengen. Om klokslag 8 uur arriveerde ook keurmeester Arie Stam met zijn vrouw Monica. Eerst werd er een bak koffie gedronken en rond kwart over acht reisden examen- leider en keurmeester af om de verleidingssporen te controleren. De sporen waren uitgelopen door Johan Smit van Frisiana en de verleiding werd door Tjalling erin gebracht. Onder het oog van keurmeester Arie werd dit in orde bevonden en kon er weer afgereisd worden naar de club in Midlum. Hier werd begonnen met de eerste zes VZH hondjes, we hadden er namelijk 8, maar eentje was nog net even loops geworden! Hierdoor moesten 2 kandidaten wachten tot ook de IPO hondjes alles hadden afgewerkt. Dirk J van Bleek en Jappie van Dijk mochten als eersten hun hondjes voorbrengen, de zenuwen gierden door hun keel, maar dit was nergens voor nodig. Met prachtige punten kwamen ze van het veld! Hierna waren Peet Breimer en Hillechien Oppers aan beurt en ook Hillechien bibberde als een blad aan de boom. Wederom weer prachtige punten, Peet 47 en Hillechien met 58 punten. Ons derde koppel bestond uit Marcel Cillari en wederom Jappie van Dijk maar nu met zijn Beagle Mister Bikkel. Keurmeester Arie was zeer te spreken, vooral de mimiek van Marcel, zo mooi om te zien hoe hij en zijn Bella werken met elkaar! Ook hier weer super punten! Hierna werd er eerst afgereisd naar de speurvelden. Wil mocht als eerste aantreden met Wimpie voor IPO2 spoor, helaas was dit een beetje te snel allemaal en Wimpie wist dan ook niet wat er van hem verlangt werd! Jammer maar helaas! Kreeg hem niet bij het speurpaaltje vandaan en dus einde oefening! Wimpie en ik hebben zo onze rituelen en helaas door mijn eigen fout, te gehaast en het hoofd bij te veel andere dingen, dit overgeslagen en nu wist hij het even niet meer! Gelukkig weer veel van geleerd en overkomt me dit niet weer! Hierna mocht Ekko op voor zijn IPO3 spoor en behaalde 91 punten van de 100! Marianne Buitendijk met haar hond Saar gingen voor Speurhond 1 op, dit is niet een gemakkelijk spoor, hier ligt dus ook nog eens een verleidingsspoor doorheen. Dat was ook nog niet eens alles, een haas vond het ook zo nodig om op het spoor te gaan liggen, gelukkig hield Marianne het overwicht op haar hond en zij kwam dan ook rond met 80 punten! Meer kandidaten waren er niet, maar Monica en Johan hebben ook nog even gespeurd, deze sporen waren uitgelopen door Simon met dubbele achternaam! Hierna werd er weer koers Midlum gezet en hebben we eerst een lunch pauze ingelast! Heerlijke soep gemaakt door Peet en de ouwe seunen gehaktballen smaakten heerlijk. Daarna werd er met de IPO2 en 3 hond afdeling B gedraaid, Wil met Wimpie en Ekko met Igor. Helaas viel Ekko zijn hond uit met een blessure en was het over en uit voor hun! Wil behaalde 93 punten met haar Wimpie en moest hierna nog afdeling C (pakwerk) doen. Ook op dit onderdeel werden mooie punten behaald maar liefst 90 punten! Maar ja wat wil je ook met zo'n top pakwerker! Marcel Cillari heel erg bedankt, je bent een kei, geweldig hoe jij in korte tijd de hondjes weet op te vangen. Wil jullie dan ook heel erg bedanken, want Wimpie is zeker niet de gemakkelijkste hond! Jammer dus van het speuren, maar we gaan er weer tegen aan! Na dit gebeuren mochten de laatste 2 hondjes zich melden voor VZH, Mario Haspels en Janett Vis, laatste haar hond was loops. Hier was weinig van te merken, want Wieneke deed stinkend haar best! Ze kwam met de hoogste score van het veld, maar liefst 59 punten en Mario behaalde met zijn Anubus 58 punten. Deze was dan ook super blij en zeker gegund , we hebben een leuke kandidaat aan Mario gehad en ook elke keer als hij kwam in trainen was het super gezellig! Als laatste stond het stadsgedeelte van het VZH op het programma en dit werd o.l.v. de examenleider door alle kandidaten met succes afgewerkt.
Tot slot van deze dag bedankte secretaresse Wil Hoogerhuis een ieder die deze dag weer tot een succes hadden gemaakt en overhandigde hen een attentie. Toen was de beurt aan de deelnemers om hun verdiende diploma's in ontvangst te nemen.

Samengevat, een zeer geslaagde examen-dag bij onze club AC de Oostpoort die opnieuw weer goed op de kaart is gezet.

Bestuur - 2014-09-15 11:38:39

Zoals de meesten van jullie inmiddels wel weten, is Fedde een aantal weken geleden gestopt met les geven. Wij zijn Fedde zeer dankbaar dat hij zich heeft ingezet voor onze club en hebben hem een enveloppe met VVV bonnen hiervoor overhandigd! Nogmaals Bedankt Fedde! De groep is overgenomen door Wil en deze zal samen met Tjalling verder worden voortgezet, de groep puppy gevorderd door Saskia en puppy begin door Miranda, we zetten met zijn allen de schouders er onder en dit gaat helemaal goed komen! Plezier met je hond en met elkaar hebben staat bij ons voorop!

saskia - 2014-08-09 12:40:08

Het was een gezellige dag leuk om tezien hoe de baasjes met hun hondjes om gaan .....super vakantie is weer achter de rug dus van af a.s woensdag gaan we volop weer met de pupys trainen ik zie er weer naar uit groetjes saskia