Plaats uw eigen bericht!

Klik hier om een bericht achter te laten.

Klik op een smilie om deze toe te voegen.

Grin

Berichten:

speurders - 2021-05-01 13:09:14

Onder prachtige weersomstandigheden vanmorgen met de honden aan het trainen geweest! We hadden afgesproken om eens wat anders met de honden te doen en daarom zijn we aan het mantrailen geslagen Er werd verzameld bij de grote M en vandaar zijn we op het bedrijven
terrein de "Oostpoort" bezig geweest. Wil had een mega spoor voor Jody de hond van Tjalling uitgelopen: over zand ,modder, gras, stenen, en beton. Jody heeft verschrikkelijk goed haar best gedaan maar was op het laatst bekaf en dit was niet zo verwonderlijk want Wil had ook haar tong op de schoenen hangen! Hierna was Peet met Gura, deze begon ook welvarend aan dit nieuwe avontuur maar kwam helaas Donald Duck en meneer de paashaas op haar spoor tegen en dit leidde toch wel heel erg af maar naderhand heeft ze nog een kans gehad! Tjalling had een spoor uitgelopen voor Onah, ook over Gras, modder, zand en een berg stenen maar Onah deed stinkend haar best ze is er wel voor in de wieg gelegd , dit is helemaal haar ding! Hierna mocht Gura nog een keer aan de slag en dit resulteerde super, de stofzuiger ging op volle kracht over de weg en uiteindelijk vond ze Tjalling achter een bult modder! Al met al weer veel geleerd vanmorgen en het vervolg de koffiepot maar mee want hier gaat meer tijd inzitten dan op de speurvelden. Super leuk om te doen en veel plezier gehad met elkaar en zeker voor herhaling vatbaar! Daarna nog appel gelopen op de club.
Hondjes tevreden en wij ook! wens jullie allemaal een fijn weekend! Grin

speurders - 2021-04-10 13:36:17

Vanmorgen weer gespeurd en getraind. Om half negen werd er verzameld bij boer Zondervan. Zo als meestal werden eerst de nieuwtjes doorgenomen, natuurlijk op gepaste afstand. Aanwezig Tjalling, Peet en Wil, dus alle ruimte om te speuren.
Tjalling had een weiland voor hem zelf en Peet en Wil mochten ieder een helft van een weiland.
Onze gevederde zwarte vrienden waren ook van de partij, wij zijn hier ook zo blij mee ( dus niet), aangezien dat ze alle versnaperingen opvreten wordt al niet meer op rauwe frikandel gespeurd!
We zijn overgegaan op brokjes maar ook dit is niet vertrouwd. Wil mocht als eerste met Onah, gelukkig hadden ze hier nog wat brokjes laten liggen en Onah speurde er op los. De hoeken werden mooi scherp genomen en de voorwerpen prima verwezen! Dus dik tevreden van het veld! Hierna mocht Tjalling met Jody, deze had een super mega spoor met verleidingsspoor erin. Jody de stofzuiger had er totaal geen moeite mee, zag er pico bello uit, was genieten om naar te kijken. Helaas was Tjalling 1 voorwerpje kwijt, er stond vanmorgen geen of nauwelijks wind maar echter geen voorwerpje te vinden. Nu is het maar een stukje vloerbedekking maar toch!!!!
Als laatste mocht Gura haar speurkunsten vertonen en ook dit ging van een leien dakje maar ook hier het eerste voorwerpje foetsie, Wil heeft 3x het spoor afgezocht maar geen voorwerp te vinden. Zelfs Gura gaf aan dat er wel degelijk iets had gelegen maar gelukkig speurde ze lekker door. Helaas op het einde van het spoor hetzelfde verhaal: weg voorwerp!!!! Zouden die zwarte vrienden dat ook hebben mee gepikt, nou dan zullen ze nu wel kamerbreed tapijt in hun nest hebben. Hierna was de koek op en werd er richting Midlum gereisd, om nog lekker met het appel bezig te zijn. We hebben weer fijn gespeurd en getraind met heel veel plezier. Wens jullie allemaal een fijn weekend en tot maandag! Grin

Wil - 2020-08-27 14:23:13

Gisteren hadden wij dan eindelijk weer eens een examen!
Helaas door de corona zat dit er niet in de laatste tijd, de puppies van toen zijn inmiddels jonge honden geworden. Zo werd er dan ook examen gehouden voor beginners en gevorderden.
Maar liefst 10 kandidaten hadden zich opgegeven, 3 bij de beginners en 7 voor gevorderden.
De opzet was ook geheel anders dan NORMAAl.
Iedereen zou om 19.00 uur van de partij zijn, Keurmeester Peet Breimer en examenleidster Wil Hoogerhuis hadden er zin in!
Zo waren de weersberichten niet zo best maar we waren op alles voorbereid, omdat het wel eens kon gaan regenen hadden we voor Peet een keurmeester hokje gemaakt.
Het zesde verstek met plu er boven nou en ook nog een troon erin! Als een vorst zat meneer en met behulp van lakei Harm Slagter, die de papieren op tijd wisselde ging het van een leien dakje.
De kandidaten waren wel een beetje zenuwachtig want er was hun verteld dat ze alleen het programma moesten afwerken en nu gebeurde dat in groepsverband met enkele cursisten van de woensdagavond. Zo mocht Wil dan ook 14 man een uur lang diverse oefeningen laten uitvoeren,dit was echter geen straf voor haar want de hondjes is haar lust en leven!
Zo hadden we Jolanda met Nala, Rianne met Quinty en Marie met Mira deze gingen op voor beginners. Volgen ,de zit en af oefening mocht nog aan de lijn en afleggen met afleiding, het zag er bij alle 3 prima uit!
Hierna mochten ook de gevorderden hun kunsten vertonen, prachtig om te zien en zo trots dat ze in korte tijd al zo ver zijn gekomen.
Onze Bella de kleine poedel onder de "mechelaars" liet een geweldige zit en af los zien! S`middags had baasje Milka mij nog een apje gestuurd : Wil hoe moet dit nou als het gras nat is wil Bella niet af. Ach de pop nou ik had er iets op bedacht hoor ,dweiltje en de buse mocht het nat worden dan had Bella op het dweiltje mogen liggen.
Dit was echter niet nodig, want ik heb Bella nog nooit zo snel af zien gaan als gisteravond! Ook de andere honden hebben super hun best gedaan, Marga met Vesta,Sandra met Luna een heerlijke vrolijke hond en wat zijn die gegroeid de laatste tijd! Toppie. ook Irma met blondie een top duo. Maar niet de kleine Max te vergeten van Monique, wat leert dat hondje ontzettend snel en natuurlijk ook het baasje! Tetsje met Boyke gaat ook super, helaas had Boyke het gisteren even niet gemakkelijk met Guus van Fije. Guus denkt soms dat hij heer en meester is wat de reuen betreft, de dames vallen wel bij hem in de smaak. Gelukkig ging het om een klein incidentje en klaarde naderhand alles weer op, zo ook met het weer! Ook de overige cursisten hebben super gewerkt voor hun was het ook een hele uitdaging om tussen allemaal vreemde honden en baasjes te trainen.
Ook wil ik Gerrit de penningmeester bedanken voor het maken van de foto`s.
Voor de kandidaten waren er diploma en een medaille en voor Peet, Gerrit, Tjalling en Wil een mooi boeket! Nogmaals mijn dank en op naar het volgende examen!

speurders - 2020-03-08 17:03:01

Vanmorgen werd er weer gespeurd door Tjalling, Peet, Sandra en Wil.
Harm zou rechtstreeks naar de club komen want zijn rug wou nog niet helemaal mee werken maar aan zijn humor mankeert niets!
Zo werd er dan ook al om iets over half 8 afgereisd naar de speurvelden, this al weer aardig licht en we hadden er een top weertje bij.
We hadden 2 weilanden tot onze beschikking, Tjalling deelde er 1 met Sandra en Peet met Wil.
Als eerste mocht Sandra met Rex, ze had een mooie grote U uitgelopen met een aantal voorwerpen er op.
Ze werden begeleid door Peet, zag er super netjes uit,ook de hoeken!
Alleen bij de voorwerpen heeft Rex nog wat hulp nodig en hij mag ook niet van de ganzenpoep snoepen.
Hierna was Tjalling met Jody en ook deze werden begeleid door Peet.
Jody had er weer zin in en ligt er dan ook plat voor bij de aanzet, het is net een stofzuiger, zag er dan ook super netjes uit.
Ook de voorwerpen was geen enkel probleem!
Inmiddels was ook Wil met Onah van start gegaan, Wil had er een hard hoofd in want het veld was erg slecht, bijna geen gras en heel veel ganzenstront,hier en daar een grote drek bende! Zij werden begeleid door Sandra.
Onah gaat altijd als een speer naar de aanzet maar als ze eenmaal bij de aanzet is, is het de rust zelve.
Ook voor Onah een U uitgelopen met 4 voorwerpen erop.
De eerste strek ging super de voorwerpjes werden netjes verwezen, alleen ze was net te ver over de eerste hoek.
Ze loste dit weer zelfstandig op, de 2e hoek was super en ook de laatste 2 voorwerpen werden weer netjes verwezen en niet van de ganzenpoep gesnoept!
Als laatste hadden we Peet met Gura en deze keer ging Tjalling mee.
Ook Peet had te maken met een kaal veld maar ja dat is hij wel gewent maar daar straks meer over, ook Gura speurde als vanouds.
Hier en daar een klein draaitje maar ook deze lost het zelfstandig op.
Dik tevreden, het was echt niet gemakkelijk vanmorgen met al die ganzen die bijna alle grassprieten eruit hadden gepikt en onder gescheten!
We hadden er voortreffelijk weer bij dus allemaal blije kopjes richting Midlum.
Ook Kristian was mooi op tijd,zo kwamen we allemaal mooi tegelijk op de club aan.
Eerst werd er koffie gezet, de kachel kon uitblijven en dat was maar goed ook want nadat Harm ook gearriveerd was .......................
Het ging er weer om weg, och och denk dat Alie ut liedsie wel kin drome ( s...... met een kale)
We zijn dan ook daarna maar weer op de serieuze toer verder gegaan.
Ook Marga met man en hond Vesta kwamen trainen, Marga gaat voor VZH maar heeft wat moeite met de richting!
Harm vroeg dan ook aan haar man of ze de laarzen wel goed aan had, gelukkig houd de familie de Bruin ook wel van un grapke!
Hierna nog prachtig pakwerk gedaan, Peet heeft weer zijn uiterste best gedaan om de hondjes op te vangen, we hopen dat Marcel ook weer binnenkort van de partij is!
Al met al weer een schitterende trainingsdag gehad en dat zullen er vast meer worden!
Nog een fijne zondag wat er nog van over is en anders werk su voor morgen! Grin

Speurders - 2020-02-08 14:01:10

Er werd vanmorgen weer van ons oude verzamelplek vetrokken naar de speurvelden.
Er waren 3 speurders vandaag, Tjalling, Harm en Wil.
Sandra niet helemaal fit en Peet moest aan de arbeid.
Zo werd er om kwart voor 8 afgereisd naar boer Zondervan, hier werden 3 sporen uitgelopen. Harm mocht als eerste aantreden met Gwen, Gwen ging super van start mooi spoorvast , ze had nog wel wat hulp nodig bij het eerste voorwerp.
Maar de hoek werd super strak genomen en ook de tweede strek werd netjes afgewerkt, ook bij het 2e en 3e voorwerp moest Harm de helpende hand bieden, maar de hoeken daar en tegen werden keurig genomen. Toppie Gwen!
Hierna mocht Onah, ook deze ging welvarend van start en ook de 2 voorwerpen die op de eerste strek lagen werden keurig verwezen.
Ook de 1e hoek werd super goed aangesneden, de tweede strek ging op zich ook nog wel prima. Helaas de 2e hoek overlopen en de laatste strek was rommelig en ze werd een beetje baldadig.
Speelde storm Ciara al door haar hoofd, wie zal het zeggen!! Als laatste hadden we Tjalling met Jody, nou deze ging bij de aanzet er al plat voor, de eerste strek zag er prima uit, maar ging haaks op het eerste voorwerp liggen.
De 2e strek ging ook nog prima maar kreeg ook last van het Ciaravirus in haar koppie! De voorwerpen werden wel keurig verwezen.
Een paar hoeken werden ook overlopen maar ze loste het uiteindelijk zelf weer netjes op. Al met al waren we toch best tevreden en zijn we naar het zonnige Midlum gereden.
De kachel werd opgepord want het was toch nog best frisjes en een bakkie zou ons wel opwarmen.
Was Harm zeker niet warm genoeg, die zou zijn sjekkie aansteken , Tjalling en Wil waren al in de aanslag om de brandblusser van de muur af te rukken. Tjeetje wat een vlam! Wij zagen het al helemaal voor ons Harm met een scheiding in de midden!
Gelukkig viel het allemaal mee en een gewaarschuwd mens telt voor 2. Wil heeft nu nog pijn in de buik van het lachen!
Ook Kristian kwam nog langs maar was ook niet helemaal fit , na het appèl is dan ook iedereen huiswaarts gekeerd.
Wens jullie een fijn weekend en tot volgende week!

Wil - 2020-02-01 15:19:27

Er werd vanmorgen niet verzameld bij de grote M , omdat het speurploegje vandaag wel heel erg uitgedund was. Sandra moest aan de arbeid, Tjalling had een vervelende blessure opgelopen bij het zaalkaatsen en Harm moest als taxichauffeur fungeren.
Maar Peet en Wil waren wel van de partij en zijn rechtstreeks naar de speurvelden van boer Zondervan gereden.
De bermen moest je wel mijden want daar is het 1grote drekbende .
We hadden dus alle ruimte en zo werden er dan ook 2 mooie sporen uitgelopen.
Er stond wel een aardige bries maar het was gelukkig niet zo koud.
Als eerste mocht Onah haar speurkunsten vertonen. We begonnen met zijwind en dit ging prima ze bleef netjes op het spoor. Ook de 2 voorwerpjes die op de eerste strek lagen werden keurig verwezen, ook de eerste hoek werd super genomen.
De tweede strek was voor de wind en dit zag er ook netjes uit.
Helaas was ze bij de tweede hoek iets te ver doorgelopen maar herstelde dit keurig om vervolgens weer met zijwind de derde strek op te gaan.
Na de 3de hoek moest er in de wind op gespeurd worden, ook hier net iets te ver doorgelopen maar ook dit loste ze zelf weer keurig op.
De 1 na laatste strek hadden we weer zijwind en de laatste was voor de wind.
Voorwerpen werden wel allemaal keurig verwezen .Dus al met al super tevreden!
Hierna was Peet met speurkanon Gura en ook deze begon met zijwind, ook Gura bleef super strak op het spoor en ook het 1ste voorwerp werd keurig verwezen ook de 1ste hoek werd super strak aangesneden.
Hierna moest ze in de wind op, ook nu bleef ze mooi diep zitten, het is net een stofzuiger maar dan 1 van de beste merken (de Dyson) gewoon genieten geblazen!
Helaas op de laatste strek maakte ze ook even een draai maar herstelde dit ook weer in een ommezwaai!
Dus dit onderdeel van vanmorgen was al super geslaagd!
Hierna naar de club gereden, eerst koffie gedronken, ook Kristian was inmiddels aangeschoven. Daarna appèl gelopen, ook met Onah aan het apporteren geweest en dit ging prima. Ze bied het blok nu netjes aan. Ach het kwartje valt vanzelf dus we geven de moed nog lang niet op! Ook Harm was aangekomen in het stadion van Midlum. Nadat iedereen tevreden over hun appèl van het veld waren gekomen zijn we aan het manwerk begonnen.
Peet had de broek aangetrokken want Marcel heeft het druk met verhuizen en is ook nog even tussentijds verlost van de schroeven in zijn heup. Beterschap Marcel!
Als eerste mocht Quas van Kristian revieren, dit zag er super netjes uit. Quas heeft een mooie volle beet en het aanblaffen en lossen gaan ook prima!
Hierna hadden we Harmke met Gwen ( kleine vuurvreter)
ook deze heeft het revieren super onder de knie, alleen die baas hè wat een bullebak!
Los, Down, soms denk je dat hij een leeuw aan touw heeft!
Maar we hebben vanmorgen gehoord dat Harm ook een andere kant heeft, maar dat brengt ook weer moeilijkheden met zich mee, want nu stond Peet bijna in zijn broek te piesen!
Wel is het zo als Harm niet is langs geweest dan is er geen feest! Zo hebben we vanmorgen weer prachtig getraind en veel gelachen!
Op naar volgende week, fijn weekend!

Grin

Wil - 2019-12-28 17:10:37

Voor de laatste keer gespeurd dit jaar! Er werd weer verzameld bij de grote M, aanwezig Tjalling, Peet, Sandra en Wil. Harm had zich vorige week al afgemeld, iedereen was de kerstdagen goed door gekomen en om het jaar af te sluiten was er besloten om vandaag toch te trainen. Dus hoe het Harm is vergaan weten we niet, had vorige week nog al wat last van zijn rug!
Zo ook onze pakwerker Marcel, dus vandaag geen pakwerk gedaan.
We hebben weer bij de dijk gespeurd , een prachtig winters gezicht met opkomende zon en goed speurende hondjes, hier werd je warm van maar wat was het koud, koud!!!!
Sandra met Rex mochten de spits afbijten, Rex speurde goed. Hierna was Onah en Wil aan beurt, ook deze speurde netjes.
Daarna mocht Tjalling Jody in het speurtuig hijsen en deze had er weer zin in!
Plat ervoor en gaan met die banaan, Jody liet weer een knap stukje speurwerk zien en
Tjalling helaas een paar koude handjes.
Als laatste hadden we Peet met Gura en ook deze liet weer een knap stukje speurwerk zien en Peet een paar bevroren tenen.
Zo werd het de hoogste tijd om terug te keren naar de club zodat we allemaal konden ontdooien!!!
Wat kan je dan genieten van een bakkie en warm kacheltje.
Ook Kristian was gearriveerd en ook Marcel kwam bakkie doen.
Daarna heeft iedereen leuk voor zich zelf getraind en hebben we de springschuttingen opgeruimd voor oudejaarsavond! Wens jullie allemaal een heel fijn uiteinde en een gezond en sportief 2020!

Wil - 2019-11-30 17:02:11

Wat hebben we vanmorgen weer prachtig gespeurd! Aanwezig Sandra, Tjalling, Peet en Wil. Helaas was Harm verhinderd, we zijn maar weer naar de dijk geweest.
Heerlijk weertje erbij, lekker tempratuurtje en geen wind!
Sandra mocht als eerste met Rex en deze speurde weer goed ook de hoeken werden keurig genomen.
Hierna was Wil met Onah en deze liet ook een knap staaltje speurwerk zien! Als derde mocht Tjalling met Jody en dit speurkanon liet ook een knap staaltje speurwerk zien, vooral het stuk over de verharde weg, om kippenvel van te krijgen. Helaas was onze kippenboer er niet dus moest Peet met Gura aan de bak.
Gura had in het begin even het malle vel aan maar al snel pakte ze het prima op, ook deze ging netjes over de verharde weg en ook bij de verhoogde bult. Dus wederom prachtig gespeurd!
Onderhand had Sandra het wel wat koud gekregen en zijn we maar snel richting Koffie en kacheltje gereden.
Zo werd er eerst koffie gedronken en natuurlijk een koekie erbij. Ook Kristian was inmiddels gearriveerd, nu kon er ook aan het appèl gewerkt worden, hier zie je ook goede vorderingen! Marcel, Marga en man waren ook aangeschoven, lekker buiten op het bankje in het zonnetje!
Er waren van de week mini verstekjes aangeschafd en deze moesten natuurlijk even worden uitgeprobeerd.
De eer was aan Rico van Marcel, In het begin snapte lompe Rico er niet veel van hij als grote jongen was toch die grote groene gewend en waar was die man met de mouw! Ja Rico jongen dan moeten we eerst op zoek naar een kabouterpakwerker!!!!!
Uiteindelijk na een paar keer viel toch het kwartje en ging hij om de verstekjes heen.
Ook Jody mocht een schot wagen maar ook deze snapte niet waarom ze om die kleine rode tentjes moest.
Vesta van Marga snapte het wel en deze revierde er netjes om heen! Ook Quas liet vanmorgen weer een goed stukje pakwerk zien, hij vindt het alleen nog erg moeilijk als hij moet aanblaffen om van de mouw af te blijven maar hier heeft Rex ook wel een handje van! Gura mocht ook weer ff haar tandjes flossen , wordt een brutale tante! Peet had het er maar druk mee want hij mocht ook Rico begeleiden dus een dobermann man met een mechelaar naast zich. Tevreden gezichten vanmorgen en uitgetelde hondjes daar doe je het voor!
Marcel bedankt voor het pakwerk en Peet voor het begeleiden! Wens jullie allemaal een fijn weekend en wat mij betreft mag je de schoen opzetten! Grin Grin Grin

Wil - 2019-11-23 15:04:51

We waren vanmorgen weer vroeg aanwezig op ons verzamelstekkie om te gaan speuren! Het was nog aarde donker, vies koud en er stond veel wind. Aanwezig Tjalling, Harm, Peet en Wil. Sandra moest aan de arbeid helaas en was dus verhinderd.
Zo als altijd werd er eerst ff geouwehoerd , hout en pellet kachels kwamen voorbij, maar het werd er niet warmer van, dus maar op naar de speurlocatie.
Hier waaide je helemaal uit je jas, tjonge ju mutte er wel wat voor over hebben!
De sporen werden uitgelopen en Harm met Gwen mochten als eerste. Harm had een Utje uitgelopen met 3 voorwerpen erop. Zag er super netjes uit en de voorwerpen werden zittend verwezen, keurig Gwen!
Hierna mocht Onah deze vond een aantal andere luchtjes ook wel lekker ruiken op het spoor, de voorwerpen werden allemaal wel netjes verwezen en uiteindelijk kwam ze wel rond. Daarna mocht Jody met baas Tjalling, Jody is ook altijd zeer gedreven, dus bij de dijk op was geen enkel probleem voor haar maar 1 x boven op de dijk aangekomen daar stond me toch een bries en koud!!!!! Hierdoor kreeg ze het even moeilijk maar loste het zelf keurig op! Het was niet te harden daarboven, Gelukkig waren Harm en Wil zo verstandig om onderaan te blijven al hadden ze wel een beetje medelijden met Tjalling en Peet. Zo snel ze boven op de dijk waren zo snel waren ze ook weer terug!
Als laatste mocht speurkanon Gura haar speurkunsten vertonen, dit zag er weer super netjes uit, als een stofzuiger ging ze over de verharde weg, toppie!
Hierna werd er weer afgereisd naar Midlum, want een warm bakkie was wel verdiend. Inmiddels kwamen ook Eelco , Kristiaan, Marcel en Festa met haar baasjes!
Na de koffie werd er appèl en pakwerk gedaan. Vandaag weer leuke vorderingen gemaakt door de jonge hondjes! De oude rotten Gura en Rico lieten ook een knap stukje pakwerk zien! Ondanks de kou weer leuk getraind en zien we weer uit naar volgende week! Fijn weekend!

wil - 2019-11-16 17:39:30

Vanmorgen arriveerden de speurders, Tjalling, Wil, Harm, Sandra en Peet op hun verzamelplekje! Het naaide er weer uit, het leek wel of we in het programma "man bijt hond" waren beland. De hoogtepunten van de dag werden doorgenomen en dit werkte behoorlijk op de lachspieren! Harm sien skuld!!!!!!! Maar er moest ook nog gespeurd worden, dus werd er afgereisd naar Ropte syl. Sandra en Rex mochten als eerste hun speurkunsten vertonen en dit zag echt heel goed uit, ook de voorwerpen werden netjes verwezen door Rex, toppie!! Daarna mocht Harm met Gwen ook deze speurde behoorlijk goed en gaat het down steeds beter bij de voorwerpjes. Hierna mocht Onah van Wil haar speurkunsten vertonen, helaas had Wil er zelf een zootje van gemaakt, was door haar eigen spoor gelopen, verkeerde brilletje??? Gelukkig redde Onah zich wel en kwam netjes uit op het einde van het spoor. Ook Jody van Tjalling liet een knap stukje speurwerk zien vanmorgen. Als laatste hadden we "stofzuiger" Gura van Peet, deze liet ook weer een prachtig staaltje speuren zien. Hierna zijn we weer afgereisd naar de club, koffie gedronken om daarna appèl te lopen. Inmiddels waren ook Eelco, Kristian, Marga en man en Marcel gearriveerd. Nadat iedereen tevreden was zijn we aan het manwerk begonnen! Marcel had vandaag 6 hondjes om op te vangen, zijn eigen hond Rico had vandaag een vrije dag!
Mooie vorderingen werden er gemaakt door Vesta, Rex, Quinty en Quas. Kleine Gwen is altijd een genot om naar te kijken. Dobermann Gura was vandaag een beetje brutaal bij het revieren en lapte de commando`s van haar baas aan haar Grin Bedankt Marcel je hebt de hondjes weer top opgevangen! Fijn weekend allemaal!

wil - 2019-11-09 16:32:15

Brrrrrrrrr wat een kou vanmorgen, een snerpende wind en mist maakte dat het wel als -10 aanvoelde. Daar sta je dan met je volle verstand om kwart over 7 bij de grote M. Aanwezig Peet, Tjalling, Harm en Wil. Sandra moest werken en Eelco zou later komen.
We zouden weer bij de dijk speuren, Harm zijn plekje!
Had verwacht dat hij vanmorgen met een camper zou arriveren maar helaas!
Geen zwembroek, geen koffie, geen snert zoals woensdag was beloofd. Peet had zich echter wel aan de afspraak gehouden en had zijn "gebreide badmuts" op!
Gelukkig vroor het nog niet want anders had Wil een paar ijspegels onder de neus gehad en paar bevroren tenen. Waar we gelukkig wel warm van werden waren de speurkunsten van onze hondjes Gwen, Onah, Jody en Gura. Blij dat we weer aan de terug reis konden beginnen, kachel op de hoogste stand en met gang naar Midlum!
Lekker een warm bakkie en het kacheltje op standje 3.
Daarna nog appèl gelopen, maar warm worden was er niet bij tot aan het bot toe koud! Ook Marcel en Kristian waren inmiddels gearriveerd .Ook Marga en man met Vesta kwamen langs, Vesta mocht ook ff op de bijtrol bijten en dit ging erg goed voor de eerste keer!
Ook Quas van Kristian vind het bijtwerk geweldig! Daarna mochten Gura en Rico nog even hun tanden flossen. Weer een fijne maar koude training morgen beleefd. Marcel bedankt voor het opvangen van de honden en ook Peet, wens jullie allemaal weer een fijn weekend!

Wil - 2019-11-02 17:07:50

Wederom vandaag bij de dijk gespeurd, aanwezig Harm, Sandra, Tjalling, Peet en Wil.
Was vanmorgen al vroeg uit bed gerold en was dan ook als eerste bij ons verzamel punt.
Al rap kwamen ook Harm en Peet, Tjalling was aan de late kant want hij was vergeten het oud papier bij de weg te zetten.
Ook Sandra was mooi op tijd en zo kon eraf gezet worden naar de zeedijk.
Ditmaal werd er een andere route gekozen want Wil wou niet weer als schapenhoedster fungeren!
Via toeristische route werd de speurbestemming bereikt.
Sandra en Wil zaten op hetzelfde stuk, Tjalling en Peet werden de dijk opgestuurd en Harm werd verbannen richting Harlingen!
Sandra mocht de spits afbijten met Rex en werden begeleid door Peet, Rex nam goed lucht op bij de aanzet en liet een knap stukje speurwerk zien!
Hierna was Harm met Gwen, deze werden begeleid door Tjalling en Wil. Harm had extra vlagjes geplaats bij de voorwerpjes leek wel Koninginnedag! Ook Gwen liet een knap stukje speurwerk zien! Ook Onah mocht haar speurkunsten vertonen, deze keer mocht Harm mee toffelen, Onah deed weer wat ervan haar verwacht werd en liet een knap stukje speurwerk zien!
Tjalling had ook Jody en haar tuig gehesen en deze kregen de hele stoet achter hen aan.
Dit maakte Jody geen donder uit en deed wat ervan haar verlangt werd, hupsakee zo rechtstreeks bij de dijk op, haar volgers hadden hier meer moeite mee. De voorwerpen werden netjes verwezen en ook bij het dalen naar beneden had Jody geen enkele moeite maar haar baas moest wel even schrap zetten, wij zagen hem al in het kanaal dobberen!
Als laatsten hadden we Peet met Gura, maar deze was vanmorgen helemaal van het padje, Gura had haast en nog eens haast en hierdoor werd ze erg slordig, dit zijn we niet van haar gewent.
Dus we hopen maar dat dit eenmalig was en dat ze in de ban was van "Halloween".
Hierna werd er weer afgereisd naar de club en werd er koffie gedronken met cake!
Ook Kristian was inmiddels aangeschoven, na het 2e bakkie werd er aan het appèl begonnen.
Ook Koos en Dick kwamen ff buurten, helaas was pakwerker Marcel verhinderd vandaag! Maar onze Peet is van alle markten thuis en heeft de hondjes netjes opgevangen! Sandra kon zeer tevreden zijn vanmorgen , Rex heeft goed zijn best gedaan! Ook Harm en Kristian kunnen op een goede training terug zien. Ook Ylia van Koos mocht even revieren en aanblaffen en een afstandje op Dick. Bedankt mannen, we hebben weer een prachtige training gehad en zien uit naar volgende week!
Fijn weekend! Grin

Wil - 2019-10-26 16:43:37

Vanmorgen werd er weer gespeurd ondanks de harde wind!
Er werd verzameld bij de grote M op de Oostpoort, aanwezig Tjalling, Peet, Harm en Wil.
Sandra ,Eelco, Kristian en Marcel kwamen later.
Er werd koers gezet richting zeedijk, hier zou vandaag gespeurd worden.
"Geduld is een schone zaak" de eerste vakken verliepen vlekkeloos, in het derde vak kregen we te maken met een schapen invasie, de meesten lagen nog te pitten midden op de weg en waren niet van plan om in de benen te komen. Ook al werd er gebruik gemaakt van de claxon , ze keken je alleen schaapachtig aan! Wil reed voorop en was dus de klos om ze van de weg te jagen! De 3 achtervolgende grijze schapenkoppen hebben zich natuurlijk zitten te verkneukelen!
Uiteindelijk zijn we toch gearriveerd op bestemming en kon er gespeurd worden.
Harm mocht met Gwen de spits afbijten, zag er super netjes uit. Ze bleef mooi op het spoor! Hierna was Wil met Onah en ook deze speurde super netjes en ook de voorwerpen werden keurig verwezen. Tjalling had een spoor bij de dijk op en daarna een stuk achter de dijk langs ,om daarna weer naar beneden te gaan. Ook Jody deed super haar best en ook deze verwees de voorwerpen netjes! Als laatsten hadden we Peet met Gura, ook deze ging super van start en ging super strak de dijk op, om kippenvel van te krijgen! Dus alle 4 dik tevreden! Zo werd er met een goed gevoel en een auto onder de schapenstront naar Midlum gereden.
Er werd koffie gedronken om daarna met het appèl en manwerk aan de slag te gaan. "Even een momentje" nieuwe slogan van onze Peet. Er waren vanmorgen nogal wat van die momentjes maar gelukkig is het allemaal goed gekomen en hebben we weer genoten van al die M..........
Weer veel geleerd en veel plezier gehad, bedankt allemaal! wens jullie een fijn weekend!

Wil - 2019-09-28 15:08:15

Alweer zaterdag, dus werd er weer gespeurd. We waren niet machtig, Sandra alias motormuis had les, Eelco zag gisteren de bui al hangen en Harm stond dit weekend onder appèl van zijn vrouw!
Maar de 3 die-hards, Tjalling, Peet en Wil waren wel aanwezig. Er werd gespeurd bij Zondervan, het weer viel allemaal mee geen regen en ook geen harde woei.
Eerst werden de sporen uitgelopen en Onah mocht als eerste haar speurkunsten vertonen, was niet erg moeilijk want het gras was eigenlijk een beetje te lang.
De hoeken en de voorwerpen geen enkel probleem, in de wind op had ze iets dieper moeten speuren maar dit was heel verklaarbaar! Hierna was Jody en ook deze speurde super netjes maar zat ook in de wind iets te hoog met de neus. Als laatste hadden we Gura deze bleef wel mooi diep speuren maar had de gympies weer aan en ging net iets te ver door om de spits mooi in te gaan.
Al met al waren we toch alle 3 best tevreden!
Hierna werd er weer koers Midlum gezet en werd er eerst koffie gedronken.
Ook Kristian melde zich, we hadden afgesproken dat we vandaag de lamp van de container zouden verplaatsen naar het gebouw.
Kristian zou voor het gereedschap zorgen, leek wel of hij de hele gamma had leeg gerukt.
Ook moest er gesnoeid worden, dit nam Tjalling voor zijn rekening, met hulp van Peet lukte dit aardig maar je kan beter niet onder de ladder gaan staan . Peet zijn kale schedeltje kreeg het aardig te verduren met maat 45 van Tjalling. Gelukkig hoefde de EHBO niet in actie te komen. Nadat de takkensjouwers Kristian en Wil de boel hadden opgeruimd gingen Ed en Willem bever het dak op om de lamp op zijn plek te krijgen.
Hierna kon Tjalling gaten boren en Peet mocht op het dak blijven om de lamp vast te houden en op te hijsen. Gelukkig is hij dat hijsen wel gewend ( echte broek ........)
Zo is deze ochtend toch goed besteed en hebben we de klus weer met zijn allen geklaard! Dank daarvoor!
Wens jullie een fijn weekend! Grin

Wil - 2019-09-21 15:01:30

Vanmorgen zijn we allemaal rechtstreeks naar de speurvelden gereden.
De oprit naar Leeuwarden was afgesloten, Wil moest toch langs de villa van Peet rijden maar na een kwartier te wacht hebben, geen Peet te bekennen! Dus maar een berichtje gestuurd, ben je al uit bed gerold? ik ga alvast die kant op. Was ook maar goed want onze voorzitter had gisteren wat te lang na gezeten maar het is hem vergeven je bent maar 1x in het jaar jarig tenslotte! Tjalling, Harm, en Eelco waren al aanwezig, eerst werden de sporen uitgelopen. Wil had een "recht" spoor voor Harm zijn hondje uitgelopen de rest mocht hun eigen spoor doen. Bij terugkomst stond de koffie met slagroom al klaar, onze man van de catering had het weer goed met ons voor! Eelco had voor koffiebroodjes gezorgd, het leek wel feest!
Als eerste mocht Eelco met zijn hond speuren, Tjalling begeleide dit duo en het zag er heel netjes uit, toppie Eelco en Quinty! Hierna was Harm aan beurt met Gwen deze werden begeleid door Wil en ook dit ging veel beter dan afgelopen weken, zeer tevreden over Gwen haar speurkunsten! Tjalling met Jody waren ook van start gegaan en dit werd gade geslagen door Eelco, bij terugkomst zeer blije en tevreden gezichten. Als laatste mocht Onah met Wil en deze werden begeleid door Harm en Eelco, ook Onah deed super haar best hoeken werden uitstekend genomen, zo ook de voorwerpen! Hierna zijn we weer afgereisd naar de club, de koffie stond al klaar met oranje koek! Jarige Job was dan toch eindelijk uit bed geschopt door Alie!!!! Eerst werd hij natuurlijk gefeliciteerd door iedereen en daarna geconfronteerd met wat hij allemaal gemist had vanmorgen, foto's waren al via Harm naar hem doorgestuurd. Daarna zijn we met het appèl begonnen en ook nog wat manwerk gedaan, leuk om te zien hoe de hond van Kristian het oppakt en ook Eelco zijn hondje! Prachtig getraind weer met zijn allen, Peet en Eelco bedankt en ook de anderen natuurlijk, was weer goed vertoeven op het clubje! Fijn weekend en geniet van het mooie weer!

Wil - 2019-09-14 17:26:15

Vanmorgen weer gespeurd en getraind, helaas waren we maar met 2 man!
Peet arriveerde als eerste en daarna kwam Wil. Nu kon er koers gezet worden naar het speurveld, Onze man van de catering had visite, onze weerman Tjalling was met (school) reisje van het dorp, Sandra moest piepers rooien en Eelco die er gisteren nog van overtuigd was dat hij er wel was, liet ook verstek gaan!
Maar niet getreurd Peet en Wil hadden elk een weiland tot hun beschikking.
Nadat ze mega sporen hadden uitgelopen werd er eerst een bakkie gedaan! Wil had koffie, warm water, bekers , de broodjes ontbraken er nog aan. We waanden ons al helemaal op de camping!
Hierna werd er gespeurd, Onah mocht als eerste haar speurkunsten vertonen.
Wil en Peet waren dik tevreden, de spitsen werden super netjes genomen en ook de voorwerpen werden keurig verwezen door Onah!
Nu was de beurt aan Gura, eerst werd ze in het leren speurtuig gehesen, dit ging stukken vlotter dan vorige keer, Harm is toen wel een dag bezig geweest met die zwarte BH. Nu een witte en deze zat gegoten!
Gura haar speurkunsten zagen er dan ook super uit! Dik, dik tevreden kwamen Peet en begeleider Wil van het veld. Hierna weer richting Midlum gezet.
Bij aankomst hadden we visite op het veld, dus eerst moest Wil op hertenjacht!
Peet liet Debbie even uit en deze kwam al rennend nog gehuld in boerkinie het veld op. Weet niet wie er meer schrok , Debbie of het ree, laatste sprong pardoes zo de sloot over en verdween in het bos!
Lekker koffie gedronken en daarna appèl gelopen, geen pakwerk vandaag, Marcel zit even op St Maarten en ook Kristian was verhinderd.
Wel kwam Saskia nog even langs, dus vroeg huiswaarts gekeerd! Wens jullie fijn weekend!
Grin

Wil - 2019-09-09 11:47:22

Had van afgelopen zaterdag al stukje geschreven maar het lukte niet om dat op de site te zetten.
We proberen het vandaag opnieuw! Er werd zaterdag weer verzameld bij MC Donalds, om daarna naar de speurvelden te rijden. Aanwezig Peet, Harm, Sandra en Wil.
Tjalling was afwezig, Jody was blesseerd en ook Eelco had voor het speuren afgezegd. Het weer zag er goed uit, Harm en Sandra zaten in hetzelfde weiland ver van de paarden vandaan!
Gwen het hondje van Harm heeft een paardenfobie, ach ja zo heeft iedereen wel wat.
Peet en Wil deelden ook een weiland, er werd eerst nadat we de sporen hadden uitgelopen een bakkie gedaan.
Onze man van de catering had weer koffie mee, helaas wederom geen slagroom! Als eerste mocht Rex van Sandra zijn speurkunsten vertonen, ze werden begeleid door Peet. Maar Rex had ook vandaag geen zin in speuren, om zich heen kijken vond hij veel belangrijker! Hierna mocht Harm met Gwen, ook deze werden bijgestaan door Peet, dit ging wel veel beter dan vorige week. Na nog een paar goeie tips zal het de volgende keer nog beter gaan. Plotsklaps kwam er een donkere lucht aandrijven dan mis je toch wel weerman Tjalling! Toch gingen Wil en Onah moedig de strijd aan met begeleider Harm.
Onah speurde goed, helaas 2 hoeken en 1 voorwerp overlopen, maar vervolgde zelfstandig het spoor! Halverwege begon het heul hard te regenen, dus Harm en Wil beide een natte kont en Onah die schudde haar een keer uit! Als laatsten hadden we Peet met Gura, deze werden begeleid door Sandra.
Beiden hadden vlug het regenpak aangetrokken, helaas was dit niet nodig geweest want het was weer droog! Peet kwam dan ook tevreden van het veld, niet met een natte broek van de regen maar van het zweet!
Gelukkig heeft Harm voor alles een oplossing, hij is na de training direct doorgereden naar de buurtsuper om zwempampers!
Hierna werd er afgereisd naar de club, er werd eerst koffie gedronken met gebak nog van Rex zijn 2e verjaardag! Ook waren Eelco, Kristian en Marcel van de partij.
Nadat iedereen tevreden was over zijn of haar appèl zijn we met manwerk begonnen.
Sandra mocht als eerste met haar Rex, een mooie volle beet en hij vind het een geweldig spelletje, nu aan het lossen werken!
Ook Quas de hond van Kristian doet het super, een heerlijke hond om mee te werken!
Kleine Gwen van Harm deed het ook weer voortreffelijk, kleine vuurvreter! Ook Eelco wou het weer ff proberen met Quinty, Eelco heeft problemen met zijn gehoor en dan wordt het jammer genoeg niet altijd onderling begrepen. Hopelijk wordt dit binnenkort opgelost. Wat Quinty betreft die vindt het een geweldig spelletje! Ook Onah deed goed haar best, we hebben nog een lange weg te gaan, maar mijn motto is altijd ( geduld is een schone zaak) kan er toch geen boerderij mee winnen! Ook Gura van Peet gaat goed, ze word steeds een beetje feller en dat zie je bij het lossen van de mouw!
Als laatste hadden we de spierbundel, Wil mocht Rico begeleiden, Onah is groot maar vergeleken bij Rico een dwerg! Zes verstekken revieren, een paar keer ging hij ervan door maar uiteindelijk wist hij ze alle 6 te vinden. Het bijten ging super en ook het lossen. Marcel bedankt voor het opvangen van de honden, wens je fijne dagen op St.Maarten en snel terug komen hoor! Wens jullie allemaal een fijne week!

Webklik - 2019-09-09 09:35:48

Webklik Test

Wil - 2019-08-31 15:20:16

Wat binne we vandaag weer mooi fut weest!
Aanwezig Tjalling, Peet, Harm, Sandra en Wil, Er werd om kwart voor 8 koers gezet naar boer Zondervan.
Tjalling en Sandra zaten in hetzelfde weiland zo ook Harm en Wil. Peet werd richting Harlingen gestuurd om daar een spoor uit te lopen.
Zo mocht Sandra met Rex als eerste speuren, Tjalling was hun begeleider. Helaas had Rex vanmorgen niet zo veel zin erin en had zijn kop er niet helemaal bij.
Aan de zijlijn zat de sfeer er goed in, ûs Harmke had een zak "wiener melange" mee en een kan heet water, ook was hij de bekers en lepel niet vergeten maar helaas wel de slagroom! Het was verdomd lekker zo vroeg op de ochtend. Hierna moest er nog wel gespeurd worden , Harm met Gwen en ook deze had er niet veel zin in, Harm daar en tegen wel hij speurde en speurde maar was uiteindelijk ook het spoor bijster! Gelukkig is begeleider Peet er dan nog en zo wisten ze toch nog de auto terug te vinden! Ook Onah van Wil had haar ochtend niet, goeie maar ook slechte stukken en zelf een voorwerp overlopen maar gelukkig hebben we dan Peet weer om de boel op te lossen!
Tjalling zijn Jody had wel goed gespeurd, deze werden begeleid door Sandra. Hierna was Peet aan beurt met Gura, maar eerst werd een kleine demonstratie door Harm gegeven hoe doe ik een speurtuig om. Op de kop, om de poten , om de rug maar het zat nog niet zo het hoorde. Uiteindelijk Tjalling zijn tuig maar om en kon Harm nog ff verder stoeien met het zwarte BH tje. Ondanks dat niet iedereen tevreden was toch een prachtig speur uurtje gehad!
Hierna weer naar de club gereden waar Kristiaan al zat te wachten, deze was van de week jarig geweest en trakteerde op zeer lekkere oranje koek met jawel heul veul slagroom! Ook Marcel viel met zijn neus in de boter, hierna appèl en manwerk gedaan. Tjeetje wat was het warm, daarom lekker rustig aangedaan met de hondjes, het manwerk werd weer gedaan door Marcel. Super dat hij weer terug is, hij geniet weer enorm en wij nog veel meer! Hij vangt ze zo goed op! Top heel erg bedankt! Wens jullie allemaal een heel fijn weekend! Grin

Wil - 2019-08-24 20:37:04

Wederom vanmorgen gespeurd met Harm, Tjalling, Peet en Wil. Helaas hadden Sandra en Eelco zich afgemeld, al hadden we heel ander weer dan vorige week!
Het gras was nog lekker nat, misschien wel net ietsjes te lang, maar zo konden we wel mooi zien of ze op het spoor zaten! Als eerste mocht Harm met Gwen, ze werden begeleid door Peet, hier en daar een kleine hapering maar uiteindelijk kwam ze toch rond. Peet en de kippenboer waren dan ook dik tevreden over het kleine zwart/witte monstertje!
Hierna mocht Onah met Wil haar speurkunsten vertonen, ook deze werden begeleid door Peet, Wil had een U uitgelopen en was blij dat ze nog net boven het gras uitkwam! Onah had daarom een makkie! Aan de andere kant van de weg speurden Tjalling en Peet, Tjalling werd begeleid door Harm, ook Jody speurde netjes en bleef mooi op het spoor ondanks de vele wild sporen! Als laatste was Peet met Gura en deze keer mocht Wil er achteraan toffelen. Altijd een plezier om dit duo te begeleiden, want bij elk voorwerp moet Peet ff zijn broek ophijsen! Hihi je raakt er aan gewent als je 3x in de week met elkaar speurt . Hierna werd weer koers Midlum gezet, hier werd eerst koffie gedronken. Ook de temperatuur ging aardig omhoog, zowel letterlijk en figuurlijk. Het is altijd zeer gezellig onder de koffie! Nou mut ik wel zeggen dat Harm de aanstichter is! Ook Marcel was inmiddels gearriveerd en hierna werd er appèl gelopen. Marcel had de kleine vondeling van ST. Maarten ook mee, een prachtig vrolijk hondje en natuurlijk ook Bella en Rico waren mee. Nadat iedereen tevreden was over het appèl zijn we aan het manwerk begonnen.
Tjalling mocht met Jody de spits afbijten, Marcel had de broek aangetrokken en was weer helemaal in zijn element!
Hierna was Harm aan beurt met Gwen, zo'n ontzettend leuk hondje om mee te werken. Ook Onah mocht weer ff op de mouw bijten en zowaar liet ze hem ook nog los, dus een hele stap gemaakt vanmorgen! Ook Gura liet haar van de goede kant zien, netjes Peet! Als laatste hadden we Rico de spier bundel ! Als hij aankomt stormen nou dan komt er wat op je af! Prachtig getraind en volgens mij iedereen, Marcel bedankt voor het opvangen van de honden en ook Peet voor de hulp! Grote klasse met zijn allen netjes alles opgeruimd. Fijn Zonnig Weekend!

Wil - 2019-08-17 21:04:29

Vanmorgen werd er weer gespeurd bij boer Zondervan, Tjalling, Peet, Sandra en Wil waren van de partij. Eelco had gisteren al op de buienradar gekeken en liet dus verstek gaan. Bij aankomst leek het al met al met de regen mee te vallen. De sporen werden dan ook met droog weer uitgelopen, onze weermeester Tjalling had met Wil op de buienradar gekeken en waren van mening dat het wel droog zou blijven. Maar Peet vertrouwde het niet en vond het toch verstandiger om zijn regenoveral ( zeg maar vergiet) aan te trekken. Wil volgde zijn voorbeeld, helaas stonden Sandra en begeleider Tjalling al op het veld en toen begon het te hozen! Desondanks speurde Rex goed ze kwamen nat maar zeer tevreden van het veld. Ook Onah van Wil speurde goed, deze werden begeleid door Peet.
Hierna waren Jody en Tjalling aan beurt, ze werden begeleid door Sandra deze was door de kont toe nat!
Als laatste was Peet met Gura aan de beurt, deze werden begeleid door Wil. De bril kon wel af want de ruitenwissers konden het niet meer aan het kwam met bakken uit de lucht. ook Gura en Jody speurden erg goed, dat beetje water deerden hun echter niet. Er werd omgekleed wat en natte zooi!
Peet zou eerst langs huis om een droge broek want het kruis was aardig nat (leek net of hij in de broek had gepiest)
Zo werd er ook een droog broekie voor Sandra mee genomen! Eerst maar aan de koffie me cake, dat smaakte weer opperbest, na regen komt zonneschijn! Ook Kristiaan en Marcel kwamen langs met hun honden. Leuk appel en manwerk gedaan, bedankt Marcel hij kon het niet laten, hij moest weer even een paar hondjes opvangen! Hij is nog steeds herstellende van een ongeluk op ST Maarten. Maar verleerd heeft hij het zeker niet! Ook Peet bedankt, fijn weekend allemaal.

Wil - 2019-08-04 13:35:28

Eindelijk weer een verslagje van het wel en wee van ons clubje.
De trainingen van de cursisten en de NBG groep gaan gewoon door ondanks de vakanties, helaas moesten we wel een paar keer de boel af zeggen vanwege het warme weer! Zo werd er ook weer gisteren gespeurd en getraind, de groep was erg klein maar desondanks een prachtige dag gehad. We hadden weer afgesproken om bij de MC Donalds te verzamelen om kwart voor 8, Eelco was al aanwezig toen ik kwam aanrijden, onze voorzitter was door zijn wekker heen geslapen maar gelukkig had Alie hem nog op tijd uit zijn nest geschopt! Zo arriveerden we toch allemaal nog mooi op tijd bij boer Zondervan. Eerst werd er even bij gepraat met een pafke, eer we de sporen zouden uitlopen.
Eelco en Wil zaten in hetzelfde stuk weiland en Peet had een weiland voor hem zelf, kan mooi als je een klein ploegje hebt. Sandra en Tjalling beide pech met de auto en Harm nog steeds met de rug, we missen onze oude kippenboer wel!
Zo werden er 3 sporen uitgelopen en Eelco mocht als eerste aantreden, het zag er netjes uit, hoeken gingen goed, mag nog wel iets sneller afgaan bij de voorwerpen maar het is nog een jonge hond dus Eelco zijn motto heb nog tijd zat!
Hierna was Onah aan de beurt, ze kon bijna niet wachten , ik moet, moet naar dat speurpaaltje!
Zo gedreven, er zaten 2 spitsen in maar dit was geen enkel probleem, alle voorwerpen werden keurig verwezen en super strak op het spoor. Ja dat is genieten!
Als laatste was Gura van Peet ook zo'n speurkanon, ook deze speurde er weer op los, hier was ook weinig op aan te merken, alleen Gura niet meer over haar bolletje aaien, kijk Peet heeft zelf een kale kop maar dat beestje wil haar haar niet in de war hebben natuurlijk, wordt daar onrustig van! De koek was op en we gingen weer richting Midlum, onderweg kwamen we nog een grote bruine koe tegen deze liep mooi te grazen naast de weg in plaats van in het weiland.
Dus maar ff de boer gewaarschuwd, deze zat aan de koffie! Wij hebben dat maar ff op de club gedaan met een heerlijk koekie van Eelco erbij. Hierna nog prachtig appèl gelopen en Inmiddels was ook Kristiaan aangeschoven.
Hierna nog manwerk gedaan, mooi vorderingen gemaakt. Ook de duitser van Kristiaan deed het erg goed, allemaal tevreden gezichten! Dus je ziet de groep hoeft niet groot te wezen om prachtig te trainen! Eelco , Peet , Kristiaan bedankt voor deze prachtige dag!

Wil - 2019-04-13 15:36:41

Vanmorgen werd er weer gespeurd bij de fam. Vlug.
Peet stond voor half 8 al weer voor de deur om koers te zetten richting Arum.
Tjalling was al ter plaatse toen Peet en Wil arriveerden, Harm kwam iets later want deze was zijn lange nieuwe lijn vergeten en dus weer omgekeerd naar Dongjum om deze op te halen ( heb je hè als je weer een dag ouder bent dan gisteren)
Sandra deed een berichtje dat ze later kwam, de wekker had wel zijn werk gedaan, helaas had ze hem niet gehoord, meestal al voor de wekker wakker maar nu veel later wakker dan de wekker!
Ieder kreeg weer een stuk weiland toegewezen en kon er begonnen worden met het uitlopen van de sporen.
Als eerste mocht Harm met Gwen en dit zag er weer super uit, hondje doet het geweldig goed, zat ook al een hoek in!
Hierna mocht Tjalling aantreden met Jody, ook deze speurde weer erg goed, niks op aan te merken!
Daarna was Wil met Onah en ook deze liet een knap stukje speurwerk zien!
Nu hadden we nog 2 hondjes te gaan , Peet was vanmorgen de klos deze 2 sporen lagen helemaal achteraan, dus Peet heeft wat afgelopen, op zich was dit niet zo erg want het was verre van warm vanochtend!
Harstikke koude handen, de ijspegels onder de neus en steenkoude poten!
Er werd in de verte geschoten, kraaiendag volgens Tjalling, 1x in het jaar mogen ze die zwarte beesten uit de boom schieten!
Zo doende had Debbie haar dag niet, maar Peet heeft dit keurig opgelost en zaten er toch goede stukken tussen.
Als allerlaatste hadden we Gura en deze speurde vanmorgen weer vanouds, gedreven , super strak op het spoor, ook de hoeken werden super strak genomen!
Hierna werd er weer afgereisd naar de club, waar Eelco al aanwezig was.
Er werd eerst koffie gedronken en ook Sandra was inmiddels aangeschoven.
Ook de zon liet zich even zien maar dit was van korte duur, sneeuwvlokken, hagel alles kwam naar beneden.
Toch werd er super appèl gelopen, Sandra en Eelco mochten de spits afbijten, Sandra werd bijgestaan door Wil en Eelco door Peet.
Hierna waren Tjalling en Harm aan beurt, Harm werd bijgestaan door Wil, het hele VZH programma werd afgewerkt en dit ging bijzonder goed! Ook Tjalling was super tevreden over zijn Jody!
De hekkensluiters Peet en Wil met hun Gura en Onah hebben lekker gewerkt, bij het afleggen vond Onah het wel moeilijk om te blijven liggen toen Peet met het apporteren begon, maar dat moet ze ook maar leren. Af is af!
Als laatste onderdeel hadden we het pakwerk en wat hebben we hier weer met zijn allen aan gewerkt!
Er word niet meer door de hondjes in het verstek gebeten op de mouw, dit gebeurt er naast of ervoor!
Ze krijgen het al aardig door, wel blaffen maar niet bijten en netjes meevolgen om dan de beloning te krijgen in de vorm van de mouw of tasje!
Dus wederom weer een super training vanmorgen, bedankt allemaal en tot volgende week hopelijk wat warmer weer, dan hoeft Peet niet steeds zijn regenoveral aan en uit te trekken Grin Fijn weekend!

Wil - 2019-04-06 17:52:47

Vanmorgen weer vroeg uit bed, om half 8 stond Peet weer voor de deur om af te reizen naar de speurvelden.
Tjalling en Harm waren al aanwezig, zo werden de weilanden verdeeld, Harm was voor de eerste keer mee om te speuren met zijn Gwen.
Ook Sandra was inmiddels uit Slootdorp gearriveerd, zo mocht zij een weiland delen met Harm, er werd door Sandra een U uitgelopen en Harm onder toezicht van Peet een rechtspoortje.
Tjalling en Peet deelden ook een weiland en Wil werd richting Achlum gestuurd om daar 2 sporen uit te lopen voor Gura en Onah.
Als eerste mocht Harm met Gwen de spits afbijten, wat een lust om naar dit hondje te kijken, neusje kwam op de grond en daar ging ze!
Stap voor stap en super gedreven, zelfs het balletje op het eind kon haar niet deren ze was nog lang niet uit gespeurd. Ze mag graag bij het Kippenhok liggen dus volgende keer maar een kip mee voor op het eind werd er geopperd! ( plastic kipje dan maar anders hebben we straks de partij van de dieren op ons dak!
Hierna waren Debbie van Peet en Rex van Sandra aan beurt, Rex begon weer super en ook de eerste hoek werd super genomen, er was nog wel wat hulp nodig bij het voorwerp en Rex dacht dat het zelfbediening was vandaag, hij had de lekkernij al uit de beursjes eer Sandra dat kon doen!
Ook had ze een voorwerpje een stukje vloerbedekking erop, nou hier dacht Rex dat het ook eetbaar was.
Gelukkig was dit heel herkenbaar bij Wil want Onah heeft deze streken ook gehad.
Het laatste stuk ging weer goed, dus al met al goed gespeurd. Ook Debbie was een beetje van slag, ze was niet zo geconcentreerd bezig als anders, maar de boog kan ook niet altijd gespannen zijn. Jody van Tjalling speurde wel goed, de spitsen hadden beter genomen kunnen worden maar voor de rest zag het er netjes uit!
Hierna hadden we Onah, geen voer bij de aanzet nou dat was best wel raar maar er werd super gespeurd op 1 hoek na, daar was ze een meter over heen, wel zelfstandig weer opgepakt en alle voorwerpen werden keurig verwezen. Als allerlaatste hadden we Gura en wat heeft ze super gespeurd op vreemd spoor, was genieten om mee te mogen lopen al hadden we al een halve marathon in de benen. Super gespeurd Gura en Peet!
De koek was op en er werd weer afgereisd naar Midlum.
Eerst werd er koffie gedronken met koekie erbij!
Daarna zijn we met het appèl begonnen, nadat iedereen een beurt had gehad zijn we met pakwerk begonnen!
Tjalling met Jody mochten hier de spits afbijten, super gerevierd , ook het bijt en loswerk zag er erg goed uit.
Toppie!
Daarna was Harm met Gwen en ook deze revierde netjes 2 verstekken, ook het aanblaffen ging erg goed.
Alleen die baas hè die moet je met lijm vastplakken, anders gaat ie alle kanten op behalve de goede!
Goed gedaan hoor Jochie!
Ook Rex mocht zijn tandjes even flossen, het aanblaffen gaat steeds beter, al snapt Rex nog niet helemaal waarom hij hier bij zitten moet, als je staat ben je veel dichterbij de mouw.
De beet is super voller kan het eigenlijk niet en de rest komt ook wel goed! Hierna hadden we Onah en ook deze revierde super en ook het bijt en los werk ging naar alle tevredenheid!
Inmiddels had Sandra de broek aangetrokken en kon Peet aantreden met Gura, ook deze revierde 4 verstekken.
Ook het aanblaffen en uitroepen uit het verstek zag er heul goed uit. Hierna werd de vlucht ingezet en Sandra ving haar vakkundig op!
Ook het lossen, rug en zijtransport zag er netjes uit.
Dus wederom weer een super leuke training gehad en vele handen maken licht werk! Bedankt clubmaatjes!
Fijn weekend!

Wil - 2019-03-30 19:44:00

Het is alweer een tijdje geleden, dus vandaag maar een verslagje!
Al vroeg uit de veren vanmorgen, er werd gespeurd bij familie Vlug, deze zijn van de week weer de gelukkige ouders geworden van een dochtertje en een, klein zusje voor Elize, Gefeliciteerd namens AC de Oostpoort! Iedereen was mooi op tijd aanwezig , was ook zalig weer om te speuren.
Als eerste mocht Sandra met Rex, ze had een U uitgelopen met 2 beursjes erop, Rex nam goed lucht op bij de aanzet en liet een knap stukje speurwerk zien, had nog wel een beetje hulp nodig bij het eerste voorwerp maar bij het laatste lag hij al voor we er erg in hadden. Top gespeurd Sandra en Rex!
Ook Peet was inmiddels gestart nadat hij Debbie uit de pyama had geholpen, ze is een paar weken geleden geopereerd en omdat ze veel draait in de kooi draagt ze nog een t shirt tijdens het vervoer. Ook Peet en begeleider Tjalling waren tevreden over de speurkunsten van Debbie.
Hierna was Tjalling met Jody en Wil met Onah aan beurt, ook deze beide dames en daar bedoel ik de hondjes mee, hebben goed werk laten zien! Als laatste hadden we Peet met Gura en deze werden gadegeslagen door Tjalling en Wil, op een paar kleine opmerkingen na zag ook dit er goed uit. Hierna werd er weer afgereisd naar Midlum, alwaar Eelco al aanwezig was. Er werd buiten koffie gedronken en daarna werd er appel gelopen, Eelco en Sandra mochten de spits afbijten, daarna waren Tjalling en Wil aan beurt en Peet was de hekkensluiter! Wat een tevreden gezichten, vorige week een hoop geleerd in Stroe in wat hebben Onah en ik genoten van ons appel, zag een totaal andere hond dan afgelopen weken, trots op mien hondsie!
Daarna nog met manwerk bezig geweest en ook hier allemaal blije gezichten! Bedankt Peet morgen hopelijk niet al te stijf en ook Sandra , je doet het super!
Allemaal een fijn weekend!

< Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende >