Plaats uw eigen bericht!

Klik hier om een bericht achter te laten.

Klik op een smilie om deze toe te voegen.

Grin

Berichten:

speurders - 2018-01-20 20:04:07

Om kwart voor 8 werd er weer verzameld bij de grote M, om daarna naar de speurvelden te vertrekken.
Bij aankomst was het al aardig licht, zodoende konden direct de sporen worden uitgelopen.
Het weiland werd in stukken verdeeld en een ieder kon aan de slag! Als eerste mocht Arjen een spoor met 1 hoekje uitlopen, Saskia zat daar naast en zou een U uitlopen met de eerste hoek naar rechts, maar dit ging helaas een beetje mis, ze was naar links gegaan ( vast bananen in de oren gehad) of geen richtinggevoel! Hierdoor kwam Peet in de problemen en deze moest dus een plaats opschuiven om een spoor voor 1 van zijn honden uit te lopen.
Maar Peet onze spoorloper wist er toch nog een leuk spoortje van te maken. Dus het volgende spoor voor zijn 2e hond was geen probleem, daarnaast zat Tjalling en daarna kwam onze kleine directeur Dirk J ! Als allerlaatste en verste bijna in Achlum zat Wil, op een kletsnat veld, ach het ouwe spul mut als eerste te end! Maar ondanks alles prachtig gespeurd, Cera van Arjen liet een prachtig stukje speurwerk zien en ook Liz van Saskia deed het uitstekend.
ook de anderen, Jody, Ida, Debbie, Gura en Onah lieten een knap stukje speurwerk zien. Dus werd er weer zeer tevreden naar de club in Midlum afgereisd!
Helaas moest Dirk J afhaken en huiswaarts keren, dochter Anissa was gisteravond op de verboden dansvloer ( laminaat in de kamer) onderuit gegaan en een lelijke scheur in de wenkbrouw opgelopen. Deze was gisteravond weer netjes geplakt maar helaas weer opengesprongen. Nogmaals ritje ziekenhuis! Beterschap Anissa en zoek maar weer een mooie bril uit hoor!
De rest zette koers Midlum, waar eerst koffie werd gedronken! Hierna werd er appèl gelopen en ook Dick en Koos waren inmiddels gearriveerd. Onze pakwerker boer Gerrit Vlug was vandaag verhinderd, zijn pa en ma zijn met vakantie en dus dubbel werk aan de winkel! Gelukkig wou Dick deze taak wel op hem nemen en zo kon ook het pakwerk doorgaan! Als eerste mocht Cera van Arjen op het zakje bijten en dit gaat ook super, hondje heeft er plezier in. Ook Tjalling zijn Jody deed het erg goed, super om te zien! Zendor van Koos liet een knap stuk revieren zien, alle 6 verstekken, super! Zendor zit weer lekker in zijn vel na de operatie en dit is te merken en te zien. Top gedraaid Koos! Hierna kwam Onah de kleine driftkikker, ook deze gaat als een speer. Als laatste mocht Gura van Peet de arena betreden en deze draait de laatste tijd zo ontzettend goed, keurig 4 verstekken revieren, super aanblaffen en ook de beet ziet er goed uit. Dober meisje Gura is echt gegroeid! Klasse Peet!.
Dick harstikke bedankt voor het pakwerk en de uitleg! Voor een ieder fijn weekend! Grin

speurders - 2018-01-06 16:07:57

Als eerste iedereen nog de beste wensen, vanmorgen werd de draad weer opgepakt, er werd weer verzameld bij de grote M.
Aanwezig: Tjalling, Peet, Dirk- Jan, Arjen, Wil zou rechtstreeks naar de speurvelden rijden.
Helaas was Saskia verhinderd had geen auto tot haar beschikking, om kwart over 8 kwam iedereen aan bij boer Gerrit Vlug, hier zou gespeurd worden. Toen het eindelijk een beetje licht werd konden de sporen worden uitgelopen.
Als eerste mocht Arjen zijn hondje, jonge Duitser van 5 maandjes haar kunsten vertonen, ging super. Heeft nog maar een paar keer gespeurd maar het zag er keurig uit! Inmiddels had ook Peet Debbie uit de auto gehaald en deze werden begeleid door Tjalling, ook deze kwamen zeer tevreden van het veld.
Ook Dirk- Jan had Ida alvast uit de auto gehaald en deze werden begeleid door Wil, Ida liet weer een knap stukje speurwerk zien, this net een stofzuiger! Super hoe dat hondje speurt de neus komt niet van de grond! Hierna was Wil met Onah en Peet met Gura dit spoor was door Tjalling uitgelopen. Wil zat op het aller verste weiland en hier waren lieslaarzen geen overbodige luxe, maar Onah had er zin in, ze speurde er weer op los. Bij het eerste voorwerpje bleef ze zitten, hier was het mevrouwtje toch echt te nat om erbij af te gaan. Heb me er ook maar niet druk om gemaakt de andere voorwerpen werden keurig liggend verwezen.
Ook Gura speurde weer netjes maar dat zijn we onderhand wel van haar gewend, deze speurt zeer stabiel en is altijd weinig op aan te merken.
Als laatste was Tjalling met Jody, dit spoor was uitgelopen door Peet en ook Jody liet een knap stuk speurwerk zien, allemaal tevreden gezichten dus, met het zweet op de rug, want wat was het zacht vanmorgen en geen wind en regen, heerlijk speurweertje!
Op naar de koffie, bij aankomst eerst maar wat vuurwerkrommel opgeruimd, en kijken of ze de boel een beetje heel hebben gelaten oudejaarsavond. Helaas moest de regenpijp het ontgelden en hebben ze hier een gat ingebrand! We hadden koffie met appeltaart, Tjalling was namelijk jarig geweest, lekker hoor met slagroom! Ook Koos en Dick waren aangeschoven, de nieuwe pasjes werden uitgedeeld, hier zat door de NBG uitgegeven een tekenkaartje bij!
Nou volgens Dirk -J kan Koos die ook voor andere doeleinden gebruiken, het zal ook niet...............
Gerrit Vlug was door de enkel gegaan en kon dus geen pakwerk doen. Beterschap met het pootje!!!!!! Gelukkig hebben we aan Dick ook een goede pakwerker dus dat was weer mooi opgelost. Er werd eerst appèl gelopen en daarna pakwerk. Als eerst mocht de kleine tornado van Dirk- J, Ida is een boefje en steekt de draak wel eens met haar baas.
Maar het aanblaffen en super snel revieren en ook nog de goede kant om zag er super uit! Hierna was Tjalling met Jody, ook een echte Mechelaar, snel, scherp en de mouw is haar grootste vriend! komt wel goed Tjalling!
Ook de Duitser van Arjen mocht even op het bijtrolletje bijten, we doen nog rustig aan want ze zit nog in het wisselen! Hierna mocht Onah en ook deze weet de verstekken feilloos te vinden, keurig wordt er gerevierd en ook het aanblaffen gaat goed. Lossen op de mouw is ook geen enkel probleem maar er dan vanaf blijven dat is een hele toer! maar oefening baart kunst! Ook Zendor van Koos vindt het een hele toer om van de mouw af te blijven, maar ja zeg nou zelf, het is ook een prachtig speeltje toch! Het is mijn buit denkt Zendor!
Als laatste hadden we Peet met Gura, deze was vandaag echt de topper, revieren ging super en ook het aanblaffen , ze ging me toch te keer, super in het ritme! Ook het bijtwerk zag er prima uit. Al met al weer een prachtige training dag gehad en veel gelachen, super team!
Dick bedankt voor het pakwerk en luitjes tot woensdag. Fijn weekend allemaal!

speurders - 2017-12-02 15:37:34

Brrrr koud vanmorgen maar er werd wel gespeurd, om kwart voor 8 richting Arum! Er werd gespeurd bij ons clubmaatje Gerrit Vlug, onze voorzitter reed voorop, daarna kwamen zijn volgelingen Wil en Saskia.
De groep was niet groot want Tjalling moest met zijn kleinkinderen naar Sinterklaas en Dirk J had last van zijn knie en bij een spooruitlopen komt het op de benenwagen aan! Tjonge wat was het mistig en koud, had het ijs op de laarzen en ook mijn handen waren ijsklontjes. Toch een knap spoor uitgelopen, Peet was al helemaal niet te benijden want die moest er 2 uitlopen.
Als eerste mocht Saskia met Liz aantreden en dit zag er heel goed uit, het was ook nog eens erg nat maar Liz deed super haar best, hoeken erg strak, alleen af bij de voorwerpjes ging wat traag! Maar dat was ook wel te snappen, zou ook niet in dat vieze natte gras afgaan!
Hierna was Onah en deze speurde weer lekker diep en ook de voorwerpen werden keurig verwezen. Peet was als laatste eerst met Debbie, ook deze speurde erg goed niks op aan te merken, nadat deze weer in de auto was gebracht mocht Gura haar speurkunsten vertonen. Ook deze speurde goed, mag nog iets sneller af bij de voorwerpen maar daar wordt aangewerkt en gaat steeds beter! Nu kon er weer afgereisd worden naar de club, we hadden wel zin in een bakkie warme koffie want de handjes en voetjes werden steeds kouder!
Bij aankomst maar snel het kacheltje op de hoogste stand gezet en ook het koffiezetapparaat deed zijn werking.
Inmiddels was ook DirkJ gearriveerd, dus werd er eerst koffie gedronken met cake (space) zou je bijna denken want het ging er weer om weg, ook Gerrit had Midlum gevonden, toen werd het nog bonter, Peet krijgt het nog druk vanmiddag want die moet nog op zoek naar vaseline een potje met blauw deksel volgens de kenners (this voor zijn laarzen hoor)
Nou nou, hier krijg je het wel warm van, ook Koos en Dick waren inmiddels aangeschoven, nou deze twee kunnen er ook wel wat van, een gezellige boel natuurlijk! Koos had voor Wil haar koude handen, handwarmers meegenomen, maar je kunt ze ook gebruiken als zakwarmers, doe je ze gewoon in je jaszak!
Na dit gezellige koffie gebeuren werd er eerst appèl door Saskia gelopen , want deze gaat vanavond met haar mannetje op stap naar Leek, veel plezier luitjes! Wij zijn met pakwerk begonnen en hier hele leuke vorderingen gemaakt, Dick geeft super aanwijzingen en dit werkt rustgevend zowel bij baas en hond! hier zijn we dan ook harstikke blij mee! Weer een prachtige en gezellige dag gehad, Iedereen een fijne sinterklaas weekend! Ook Gerrit onze pakwerker bedankt voor het op vangen van onze hondjes!

Wil - 2017-11-11 13:59:04

Vandaag ons clubexamen gehad, Saskia en Tjalling hebben hun best weer gedaan om het clubexamen te organiseren. De weersomstandigheden hadden beter gekund, maar het mocht het plezier van de hondjes en baasjes niet drukken. Keurmeester Peet Breimer had soms moeite met aantekeningen te maken, want het regende soms aardig maar wist ondanks zijn koude handen ieder op positieve wijze uitleg te geven wat hij had opgeschreven om in de training nog verder aan te werken! Ook Mara onze puppytrainster kreeg een nat pak, zij begeleide de kandidaten en de hondjes en deed dit met veel plezier! Fotograaf Wil had soms ook moeite om de hondjes en baasjes goed op de foto te krijgen, ook dit kwam door heule koude handjes! Gelukkig kregen we ook nog even het zonnetje te zien en zo slaagden allen voor hun puppy diploma! Hierna hadden we nog 4 kandidaten, voor Aa en A, deze werden begeleid door Saskia. Ook deze gingen allemaal met een diploma naar huis! Koud maar voldaan kijken we terug op een geslaagde ochtend. Iedereen van Harte Gefeliciteerd en Tjalling, Saskia, Mara en Peet voor jullie geweldige inzet voor ons cluppie! Ook de mensen die in de groep hebben gestaan onze dank daar voor! De uitslagen en foto's komen op de site! Fijn weekend en tot op de training!

SPEURDERS - 2017-11-04 17:02:34

Ook vanmorgen werd er weer bij de grote M verzameld, Tjalling en Dirk J waren al aanwezig toen ik kwam aanrijden!
Vlak daarna kwam Peet, nu was het nog even wachten op Saskia, maar toen die ook was gearriveerd zijn we richting speurvelden vertrokken.
Deze keer werd er koers Arum gezet, op naar boer Gerrit Vlug. De velden werden verdeeld en zo kon ieder zijn spoor uitlopen!
Saskia kreeg de opdracht om een groot spoor uit te lopen met veel hoeken er in voor Liz. Wil zat op de andere kant van haar en Tjalling en Dirk J zaten op een weiland er naast.
Onze Peet zat helemaal achterin, was een stukje lopen, maar ach ochtend gymnastiek is nooit weg!
Saskia was dan ook als eerste aan de beurt met Liz. Het eerste wat vrouw Agema zei: weet niet hoor of ik nog wel weet hoe het spoor en de hoeken liggen. Ze kreeg als antwoord terug: hoef jij ook niet weten, dat weet Liz wel!
Liz liet een super knap stukje speurwerk zien, hoeken super strak en ook de voorwerpen werden keurig verwezen, omdat het een heel lang spoor was werd de concentratie iets minder op het eind, maar dat moet je opbouwen, super gedaan Liz!
Inmiddels was ook Dirk J van start gegaan met Ida ook zo,n speurkanon, ook weer veel variatie in het spoor, maar voor Ida geen enkel probleem.
Ook Onah speurde weer erg goed en mist nooit een hoek, ook bleef ze netjes af bij de voorwerpen en liet ze mooi tussen haar voorpoten liggen!, Had geen honger vanmorgen of de voorwerpen van DJ zit een apart luchtje aan! Ook Tjalling met Jody waren van start gegaan en deze speurde ook weer erg goed, Tjalling had ook wat variatie in zijn spoor gebracht, je kunt het altijd wel makkelijk maken maar dan is het voor de hond geen uitdaging meer! Hierna was Peet aan beurt met zijn dames Debbie en Gura, helaas heb ik hier niks van gezien, moest zo nodig!!!!!!!
Gelukkig hadden de dames goed gespeurd en had Peet het swit op het gebit en volgens Dirk J was het tandvlees diep rood!
Omdat Wil dus eerder naar de club was vertrokken, was de koffie en de kachel opgestookt! Ook Miranda van Marcel kwam pakwerk doen met Rico en Bella en ook Dick, Koos en Gerrit waren van de partij. Eerst werd er gezellig koffie gedronken, ook Pascal kwam nog ff om het hoekje kijken, was weer super gezellig! Hierna werd er eerst manwerk gedaan, een boer heeft het altijd druk, en wij passen ons helemaal aan! Wij zijn erg blij met onze pakwerker! Als eerste mocht Rico zijn kunsten vertonen, het is als of hij nooit is weggeweest. Ging toppie met Rico en Miranda "pas maar op Marcel voor je terug komt zit IPO2 erop" Hierna was Tjalling zijn hondje Jody en ook dit gaat super, prachtige volle beet en het lossen gaat ook super! Ook Ida gaat als een speer, 4 verstekken en ook het uitroepen ging top! Ook Gura gaat als een speer om verstek 5 en ook 6 weet ze , daar is het te halen, blaft goed aan en ook het rug en zij transport zit er goed in! Ook Zendor van Koos doet het erg goed, 4 verstekken lekker aanblaffen en super goeie beet! Ook Bella mocht haar uitleven op de mouw, Gerrit en Dick hebben genoten van "Bessie Turf" Hierna mocht Onah, revieren om het vijfde verstek is appeltje eitje voor haar! Blaft prima aan bij 6 en heeft een zwak voor pakwerker Gerrit, is toch zo fijn om de mouw elke keer weer te brengen, want dan mag ik nog een keer bijten! Een hondje met mensen kennis, wie goed doet................. Als laatste hadden we Jente de hond van Gerrit, deze werd opgevangen door Dick, ook deze gaat met sprongen vooruit en zou zo IPO1 en 2 kunnen halen! Hierna nog leuk appèl gelopen, weer een super fijne dag gehad, wens jullie een heel fijn weekend en volgende week ons examen voor de cursisten komt allen!

speurders - 2017-10-28 16:58:23

Vanmorgen werd er weer verzameld bij de grote M. We waren iets later als anders want het is nog aardig donker om half 8. Nadat Saskia in haar nieuwe bolide was gearriveerd (hele mooie) zijn we afgereisd naar boer Zondervan! Daar aangekomen werden de sporen uitgelopen, Tjalling liep er weer 1 uit voor Gura en Peet eentje voor Jody. Saskia en Wil liepen hun eigen spoor uit en ook Peet liep er 1 voor zijn Debbie uit. Daarna mocht Saskia als eerste haar Liz uit de auto halen, er stond een behoorlijke bries over het veld. Saskia had een U tje uitgelopen, maar Liz had hier geen enkel probleem mee, de hoeken zagen er super uit en ook de voorwerpjes werden keurig verwezen! Liz kan wel wat meer uitdaging aan en voortaan maar eens wat meer hoeken erin! Hierna was Onah aan beurt en dit ging ook weer van een leien dakje, de speurneus! Inmiddels had ook Tjalling, Jody uit de auto gehaald en deze speurde op vreemd spoor, maar Jody had hier geen enkele moeite mee, zag er top uit! Als laatste was Peet aan beurt met zijn dames, als eerste mocht Debbie haar kunsten vertonen, maar deze speurt altijd goed, dus er was dan ook niks op aan te merken! De ene werd weer in de auto gebracht en daar kwam Peet terug met speur kanon Gura, bij het aanmelden werd er nog even een grapje gemaakt. Wil vroeg aan Peet : wat kom je doen? we moesten even aan "Bleekie"denken, ach een grapje hoort erbij! Hierna zette Gura haar neus op de grond en deze speurde er weer op los, maar bijna op het einde van het spoor moest ze toch even haar neus in een muizenhol steken. Knap stukje speurwerk heeft ze laten zien! Dus allemaal tevreden baasjes richting Midlum! Hier werd eerst koffie gedronken, ook Koos en Dick waren van de partij. Hierna werd er appèl gelopen, nadat iedereen tevreden en weer een aantal nieuwe dingen had uitgeprobeerd zijn we met het manwerk begonnen.
Helaas was onze pakwerker Gerrit Vlug verhinderd, als boer heb je ook andere verplichtingen ( koeien moeten ook worden afgericht) maar gelukkig wou Dick deze taak vandaag wel op zich nemen! Als eerste mocht Jody van Tjalling de arena betreden en wat liet dit hondje een knap stukje pakwerk zien, super mooi revieren, strak onder de pakwerker en wat een super beet. Top Tjalling! Daarna mocht Koos met Zendor, 6 verstekken, super Koos, heb genoten en wat een beet, vast is vast . Ook het aanblaffen in het verstek gaat super! Hierna mocht Gura haar gram halen, eerst om verstek 5 gaat super en daarna naar 6 en de pakwerker aanblaffen, nou Gura zit er strak onder en blaft erop los, klasse Peet! (dat hebben we met zijn allen mooi voorelkaar gekregen) Als laatste was Onah en ook deze reviert en blaft super aan, ook met de mouw sjouwen is geen enkel probleem, Onah en Dick zijn dikke vrienden! Iedereen bedankt voor de prettige speur/trainingdag, wens jullie een heel fijn weekend!

saskia - 2017-09-24 14:02:45

Mooi stukje geschreven Wil , we hebben een prachtige dag gehad

Wil - 2017-09-23 18:42:20

Vandaag onder prachtige weersomstandigheden ons VZH/IPO/SPh examen gehouden.
Om 7 uur naar de club gereden, hier was ook Dirk J al aanwezig om met zijn beiden het veld klaar te maken. Tjalling en Peet waren al op weg naar de speurvelden om het SPh spoor uit te lopen en Peet zou de verleiding voor zijn rekening nemen.
Km Arie Stam en de deelnemers werden om 8 uur verwacht, de koffie en cake stond klaar, de koffie ging er wel in maar de cake bleef ongeroerd! Na een welkom woord door Wil die tevens deze dag het rechterhandje van de keurmeester was en een paar instructies mee gaf aan de kandidaten werd er afgereisd naar de speurvelden.
Er werd gespeurd bij ons clublid Gerrit Vlug, onze hartelijke dank daar voor!
Als eerste mocht Dirk J aantreden met Ida, een gedreven speurdertje, maar een muizengaatje is ook wel leuk. Maar ze kwamen met dik 96 p van het veld. Hierna was Peet met Gura ook een gedreven speurder kan misschien in wat rustiger tempo, de 100 p waren dik verdiend.
Inmiddels had Tjalling 2 IPO sporen uitgelopen, voor Auke en Netty. Auke met Quinto mochten hier de spits afbijten.
We konden het speuren niet echt volgen te ver weg, hier en daar verspeelden ze wat puntjes met name bij het laatste voorwerp, toch bleven er 85 p over. Hierna was Netty met Chesto en deze behaalden een mooie 96 p.
Hierna was Koos met Zendor aan beurt voor Sph1 en dit is een mega spoor maar wat hebben die twee gewerkt, mede omdat Koos soms bijna niet kan lopen vanwege zijn rug. Ze kwamen met dikke punten van het veld 96 dus een dikke uitmuntend. Klasse Koos! Hierna werd er afgereisd naar de club, heb Arie nog ff een kleine rondleiding gegeven door Harlingen, was ietsje verkeerd gereden ( koppie er even niet bij) zat nog te nagenieten van de score van het speuren!
Op de club aangekomen werd er eerst een bakkie gedaan. Hierna werd er met het appèl gedeelte begonnen.
VZH hond Liz en baasje Saskia waren het eerst de klos, Tjalling met zijn hond Jody fungeerden als dummy.
Onstuimige rottweiler Liz behaalde 44 punten, dus alles hing af van het stadsgedeelte.
Daarna mochten Dirk J en Peet de Arena betreden, voor hun IPO B gedeelte, DirkJ behaalde hier 87p en Peet 73p.
Hierna waren de IPO 2 honden aan beurt voor het B gedeelte, Auke kreeg maar liefst 90 p en Netty 86 p.
Na dit gebeuren werd er eerst gegeten, we hadden wel zin in wat! Er was soep, bal gehakt, frikandel kroket, tosti, dus de maag kon goed gevuld worden!
Na de lunch mocht Saskia Liz weer uit de auto halen voor het B gedeelte en ze slaagde hier ook voor, Top Sas!
Inmiddels was ook pakwerker Gerrit Vlug gearriveerd voor het laatste gedeelte,
afd C.
Als nummer 1 mocht Peet zich melden met Gura bij examenleider Wil, Gura behaalde hier 86 p dus geslaagd voor IPO 1. Hierna kwam Dirk J het veld op met Ida en deze behaalden 85p dus hoppa IPO1 is binnen.
Nu hadden we nog 2 IPO2 honden, Auke mocht als eerste aantreden en behaalde 81 p dus IPO2 is binnen, Top man!
Als laatste was Netty en deze kreeg 85p dus ook geslaagd voor IPO2.
Pakwerker Gerrit Vlug werd door km Arie Stam bedankt en Wil heeft vandaag haar schiet brevet gehaald was een goede schutter volgens Arie zo maakte hij niet veel mee! Nu kon de papier winkel in orde gemaakt worden deze werd weer verzorgd door Piet Hoogerhuis, onze dank hiervoor!
Voorzitter Peet Breimer heeft de middag afgesloten met als eerste grote dank aan km Stam voor de goede uitleg, nu weet een ieder weer waar hij aan werken moet! Ook Tjalling, Piet, Gerrit en de dames van de catering werden niet overgeslagen allen kregen staatsloten, dus als we er straks een tijdje niet zijn dan zitten we op de Bahama`s! Nogmaals allemaal gefeliciteerd, waar een klein clubje al niet groot in kan zijn. Geniet ervan Fijn Weekend!

Wil - 2017-06-10 17:29:11

Prachtig weekend hondensport gehad, vrijdagavond een pakwerkdemonstratie gegeven in Wier. Een aantal maanden geleden was clublid Dirk- Jan van Bleek benadert of AC de Oostpoort ook een pakwerkdemonstratie wou geven, want Wier vierde dit jaar hun 100 jarig bestaan! Natuurlijk waren wij bereid om dit te verzorgen. Zo reisden Dirk- jan oud inwoner van Wier, Harm Knol, Peet Breimer, Netty Vos, Gerrit Vlug, Ankie Tiekstra , Wil Hoogerhuis en een aantal supporters op naar Wier! We werden verwelkomt met Koffie/thee. Ook het aantal toeschouwers die onze hondjes wel eens aan het werk wilden zien, zochten alvast een plekje op de banken die waren klaar gezet door het comité. Toen onze pakwerker Gerrit Vlug gearriveerd was kon het spektakel beginnen! Harm Knol had de algehele leiding en dit was weer grandioos, hij wist het publiek net zo enthousiast te maken als de honden die mochten bijten! Als eerste mocht Ankie met haar jonge Duitse herder Gina de spits afbijten, er mocht op het tasje worden gebeten en zo kon het publiek zien dat het Gina alleen om de buit was te doen en dat er ook gewoon geaaid kon worden tijdens het bijten en dus niet mens gericht was! Hierna was Dirk-Jan met Lana, nou deze had er wel zin in, ook nu mochten er liefhebbers uit het publiek uitproberen dat het Lana echt alleen om de buit te doen is. Er worden ook een aantal foto,s geplaatst, deze zijn gemaakt door Janet Vis! Ook Gura mocht haar kunsten vertonen , nu weet Peet zijn schoondochter uit Wier inmiddels dat Gura een heel lief hondje is! Het publiek werd er super bij betrokken maar dat is Harm wel toevertrouwd, menigeen mocht het mouwtje om, al waren er ook een paar die maakten dat ze weg kwamen! De meer ervaren hond van Netty liet een stukje rug/zij transport zien en als Chesto aan de mouw hangt dan hangt er ook wat aan! Als laatste mocht Wimpie van Wil het toneel betreden, deze heeft weer sinds lange tijd de avond van zijn leven gehad! Wimpie is een allermans vriend maakt niet uit op wie hij moet bijten! De mouw is zijn grootste vriend en wie hem omheeft maakt niet uit! Zo wou ook schoonzoon en kleinzoon wel de mouw om en proberen hoe het is als Wimpie niet achter het kenneldeurtje zit! Nou dat heeft Jort geweten!!!! Een prachtige avond gehad en hoop ook dat de mensen uit Wier er zo op terug kijken! Bedankt allemaal!!!
Zaterdag er wordt weer gespeurd, om kwart voor 8 richting boer Vlug! Helaas onze Netty had zich verslapen. Wel aanwezig Saskia, Tjalling, Peet, Dirk-Jan en Wil. Het gras was prachtig van lengte en ook nog ietsje pietsie nat, ieder kreeg een stuk aangewezen en zo kon er sporen worden uitgelopen!
Als eerste mocht Saskia met Liz en Tjalling ging mee om te kijken hoe Liz het ervan af bracht! Ook Dirk-Jan met Ida mochten hun speurkunsten vertonen, deze werden begeleid door Wil. Ida speurde erg goed er kwamen dan ook 95 punten op het score bord! Hierna was Tjalling met Jody, hier mocht Peet zijn oordeel over vellen, Tjalling gaf hem zelf een schamele 70 punten maar volgens Peet was dit toch echt meer!
Ook Onah mocht haar speurkunsten vertonen en Saskia en Wil waren het er wel over eens dat het prima ging, ook de hoeken zagen er netjes uit, alleen het laatste stuk in de wind op gaf wat problemen! Als laatste was Peet eerst met Gura en daarna met Debby, deze werd door Dirk-jan bij gestaan!
Gelukkig hoefden ze niet zo ver te lopen, want de nieuwe laarzen van Bleekje zijn geen succes! "hie ek wol op bleate poten kinnen" Maar gelukkig de beide mannen kwamen lachend van het speurveld! Zo nu kon er weer afgereisd worden naar de club! Dat viel nog niet mee, we bedaarden in de stoet met oude tractors , maar wat er toen gebeurde hou je niet voor mogelijk!
De altijd ingehouden toppie chauffeur Breimer ging met een bloedgang om de stoet heen, was dat er een dubbele kooi in zat maar kon mijn ogen bijna niet geloven!
Vlak daarachter kwam de A team bus van v Bleek deze wist natuurlijk ook niet wat hij meemaakte! Nou hup dacht Wil dan moet ik er ook maar achter aan. Maar........wie was dat op het fietspad, mevrouw Agema stoof voorbij, had nog net zicht was èèn grote stofwolk en Tjalling had al een fiets in de berm zien liggen en wat zal die lieve vrouw Heeres geschrokken zijn! Dus was weer een gezellige boel bij Ac de Oostpoort, we hebben nog super appèl gelopen en prachtig pakwerk gedaan, Pascal en Harm bedankt!

Wil - 2017-04-29 18:51:31

Ons eerste clubexamen van dit jaar is een feit, vanmorgen om 8uur waren Saskia, Tjalling, Peet en Wil al in touw om het veld in orde te brengen!
Om 9 uur werden de puppy kandidaten verwacht en om 10 uur mochten de Aa, A en die voor B opgingen zich melden.
Harm Knol was gevraagd om als keurmeester te fungeren en doet dit altijd met heel veel plezier en op een zeer opbeurende wijze! Nadat voorzitter Peet Breimer iedereen welkom had geheten kon het puppy spektakel beginnen!
Als eerste mocht Andrea met Tess de spits afbijten, zo konden de anderen mooi zien wat er van de baas en hond verlangt werd.
Daarna was Rutger met beagle Silke aan beurt en het mooie aan dit koppel is dat baas het nog spannender vindt dan Silke! Super!!!!
Hierna was Max aan beurt met baasje Nettie! Ook kleine Coco was van de partij met baasje Titia en ook Shadow met Anita deden super hun best.
Als laatste hadden we in deze groep Mariska met Dani en al deze hondjes en baasjes zijn geslaagd! Met een diploma en een mooie standaard mochten zij huiswaarts keren! Om even na tienen mochten de andere kandidaten aantreden, Pascal met Joker waren als eersten de klos maar lieten een goed stukje werk zien! Toppie!!!!
Hierna hadden we 3 die voor het A examen opgingen, Amerens met Nora, Anna met Silke en Ankie met Gina.
Ook deze dames hebben knap werk laten zien!
Er hadden 3 kandidaten zich opgegeven voor het B diploma, Klaas met Ziva, Suzan met Noa en Ankie met Memphis, ook deze slaagden alle drie! Al met al een prachtige ochtend met blije gezichten! Grote dank aan Saskia en Tjalling voor de goede organisatie en Harm voor het keurwerk! Ook onze voorzitter (terreinmeester) die de diploma,s heeft uitgereikt! Helaas zat onze fotograaf /kantinebeheerder op de camping en heeft Wil deze taak overgenomen, foto,s staan inmiddels ook op site! Iedereen nogmaals gefeliciteerd en een fijn weekend!

Speurder - 2017-01-21 17:46:53

Vanmorgen gespeurd met Tjalling, Dirk-J, Peet, Saskia, Jappie en Wil. Onze Netty had haar een beetje verslapen, gaap gaap, dus deze zou wel naar de club afreizen! Toen we dan ook compleet waren werd er afgereisd naar de speurvelden, gelukkig zitten wij niet in het vogelgriep gebied en mocht er van de boer wel gespeurd worden! Wil reed op kop en de anderen reden er volgzaam achteraan, als de afslag Kiesterzijl gemist wordt, dan is er een bekent spreekwoord "als er 1 schaap over de dam is volgen er meer " dus moest er weer door de hele stoet gekeerd worden! Uiteindelijk werd de bestemming bereikt en het begon meteen al geweldig, de lachspieren werden eerst getest, Jappie vroeg aan Dirk-J wat hij wilde doen, uuuuuuuuuh speuren! Helaas fout antwoord, nog maar een poging wagen dacht DJ en stamelde kale ballen zeg maar op het spoor, Peet en Wil lagen in een deuk en kwamen amper bij! Maar vervolgens is er door iedereen toch nog leuk gespeurd! Om kwart voor 10 werd er weer afgezet naar de club, daar zaten Harm, Ankie en Netty ons al op te wachten.
Eerst werd er koffie gedronken en daarna appèl en manwerk gedaan! Papa Gerrit was niet aanwezig dus hebben Harm en Dirk J de hondjes opvangen! Bedankt mannen! Mooi getraind was weer gezellig! Ook willen wij Koos die van de week geopereerd is van harte beterschap wensen! Fijn weekend allemaal!

Peet Breimer - 2017-01-02 18:56:20

Nog maar net in het nieuwe jaar met de kalkoen (reerug voor Gerrit), oliebollen en champagne achter de kiezen wil ik graag iedereen het beste wensen voor 2017. Hopelijk hebben onze trouwe viervoeters niet te veel last gehad van het vuurwerk!! In het nieuwe jaar even een terugblik op 2016 en vooruitkijken naar het komende jaar. Het afgelopen jaar hebben verschillende leden van onze club deelgenomen aan examens en wedstrijden. Hier en daar met wat wisselende resultaten en misschien gehoopt op wat meer.
Het belangrijkste is
dat dit gebeurt op basis van de wekelijkse training. Als je denkt klaar te zijn voor een examen of wedstrijd is dit een mooie uitdaging! Voor het komende jaar zou het mooi zijn dat we ons als africhtingsclub De Oostpoort weer regelmatig laten zien.
Als de gemoedelijke sfeer en inzet bij onze club de basis hiervoor is dan moet het goed komen. Iedereen ontzettend veel plezier met het werken met je hond en veel succes voor 2017.

Wil - 2016-10-30 10:27:08

Goede morgen,
Helaas door te weinig deelname gisteren geen G&G examen gehad, hopelijk in het voorjaar meer belangstellenden, met zoveel cursisten momenteel moet dit toch wel mogelijk zijn!
Op de maandagavond zitten we aardig vol, Peet en Wil hebben beiden een super leuke groep, helaas gebeurde er een voorval voor aanvang training, met als gevolg dat een hondje naar de dierenarts moest. Natuurlijk is dit niet de bedoeling en betreuren wij dit ten zeerste. Er was een paar weken terug ook al een klein opstootje geweest met het zelfde ras en daarom is door het dagelijks bestuur besloten om dit "ras" niet meer toe te laten. Vaak is het beter deze honden een op een te laten trainen maar hier hebben wij niet genoeg instructeurs voor en daarom is deze beslissing genomen! Natuurlijk kan het met elk ras gebeuren: sommige honden kunnen nu eenmaal niet met elke hond, hoe graag wij zelf ook willen dat onze trouwe viervoeter met iedereen door 1 deur kan, maar zo is het nu eenmaal. Wat dat betreft verschillen ze niet zoveel met de mens! Hoop dat ik dit zo een beetje duidelijk heb uitgelegd! We gaan er weer met zijn allen tegen aan om de hondjes wat gehoorzaamheid bij brengen: dat is het leukste wat er is!
Omdat het examen niet doorging werd er gespeurd, appèl en manwerk gedaan.
Onder prachtige weersomstandigheden werd er leuk gespeurd, Saskia met Liz, Tjalling met Jody, Erna met Bono, Berdina met Lana, Dirk- Jan met Ida, Wil met Wimpie en Peet met zijn dames Gura en Debbie! Daarna naar de club afgereisd, waar de koffie al op ons stond te wachten en natuurlijk Harm en Ankie!
Later kwamen ook nog onze pakwerker Gerrit, Jappie en Samier en als supporter Alie!
We hebben weer een super leuke ochtend gehad met zijn allen en hopen dat dit nog jaren zo zal blijven! Zal ook nog wat foto's plaatsen die vorige week zijn genomen door Corrie v/d Zweep, onze dank daarvoor!

Wil - 2016-07-17 15:58:34

Gisteren hadden we onze sport en spel dag met BBQ, wat weer zeer geslaagd was! Om negen uur werden alle deelnemers verwacht, natuurlijk werd er eerst koffie gedronken met een plak cake.
Dit werd aangeboden door de club en onze penningmeester/ barman had het er maar druk mee! Saskia en Tjalling hadden het veld al in orde gebracht, dit team wat nu de examens en sport en spel in hun beheer hebben van de cursisten hadden een leuk parcours uitgezet!
Om kwart over negen nam voorzitter Peet het woord, hij verwelkomde iedereen en wenste allen veel succes!
Er waren verschillende onderdelen, zo moest de hond netjes naast je zitten, over de kattenloop, wip, ballen oppakken om ze vervolgens in een emmer te gooien. De tunnel was bij de meesten favoriet en het ging ook nog eens om tijd en strafpunten!
Een heel spektakel dus, iedereen deed stinkend zijn best, zo ook de honden.
Ook waren er een paar best ondeugend, neem nou Tara de hond van jongste deelnemer Jildou Toering.
Heel veel onderdelen gingen super, maar Tara dacht dat onderdeel touw trekken er ook bij hoorde, maar helaas was dit niet het geval, dit koste Jildou heel veel tijd! Er waren drie prijsjes beschikbaar, 1e Gura, 2e Jente, 3e Simba. Al met al een hele gezellige en sportieve ochtend!
Om 4 uur werd iedereen die zich had opgegeven voor de BBQ verwacht, deze werd weer verzorgd door fam de Haan. Was weer goed voorelkaar en ook de salade`s en stokbrood waren erg lekker! Een zeer geslaagde dag, dank aan Tjalling, Saskia en Fam v/d Geest! Ook heeft Gerrit prachtige foto`s gemaakt en deze komen natuurlijk op de site! Wij hebben geen vakantie, dus de lessen gaan gewoon door op maandag en woensdag! Maar wij wensen de mensen die wel op vakantie gaan, heel veel plezier, stralend weer en een veilige terugkomst! Grin Grin Grin Grin Grin

Wil en Wimpie - 2016-06-20 13:38:24

Afgelopen zaterdag hebben Wimpie en ik meegedaan aan de Hedde Heidinga bokaal. Thuis was hij al niet te houden, als zijn worst uit de koelkast komt dan weet Wimpie al wat er gaat gebeuren, we zijn om 8 uur richting Leeuwarden gereden, want we moesten om half 9 aanwezig zijn. Om 9 uur werd er vertrokken naar de speurvelden, hier werd geloot wie als eerste mocht speuren! Ja hoor trok nummer 1, dus we mochten om kwart voor 10 als eersten aan de bak.
Keurmeester List en Koos die wedstrijdleider was en spoorloper Oege Hoekstra liepen met ons mee, Wimpie was vrij rustig, dit had ik hem wel even duidelijk gemaakt bij de auto.
Dus vol vertrouwen, melde ik mij aan, alles ging volgens het boekje, stuurde hem rustig bij de aanzet weg en de eerste strek zag er dan ook super uit. Het eerste voorwerp werd ook keurig verwezen en ook op de hoek was niks aan te merken!
Kleine versnelling na de eerste hoek , maar hij pakte het weer keurig op, ook de tweede hoek zag er netjes uit.
Halverwege de derde strek werd Wimpie iets onrustig, maar ik was zo geconcentreerd al kijkend naar mijn zwart/bruin monster, hij pakte ook het 2e voorwerp, lag wel iets scheef!
Zette hem weer aan tot zoeken, maar hij kreeg een haas in het vizier, die had ie natuurlijk allang geroken, vandaar ook dat onrustige gedrag.
Heb zelf de haas nooit gezien, maar de spoorloper en de keurmeester wel en deze riep ook nog dat ik Wimpie nog wel even mocht af laten liggen. Maar wat erom mij heen gebeurde heb ik niks van mee gekregen!
Kreeg Wimpie niet meer aan het speuren en helaas werden we afgefloten! Nog wel 58 punten en een compliment dat Wimpie wat hij had laten zien er heel goed uitzag! We hadden gemakkelijk een ZG kunnen halen! Jammer, maar boos nee, het blijft mijn vriend!
Hierna moesten we nog appèl en manwerk draaien, onderleiding van keurmeester Stam moesten we het appèl laten zien. Hier ging ook wel het een en ander mis, Wimpie is een ontzettende eigenwijze vlegel! Hij gaat zelf dingen invullen, wat hij normaal op de training niet doet, maar ja er zit geen lijntje meer aan vast! We kregen nog 72 punten, dus dit onderdeel was binnen!
Als laatste hadden we het manwerk en hier is meneer wel voor te porren, alle 6 verstekken werden keurig gerevierd en ook het aanblaffen in het verstek zag er netjes uit!
Maar dan weer onder appèl komen, dat vindt Wimpie niks, hij weet dat allemaal zelf wel in te vullen. Gelukkig ging het lossen wel goed en hielden we op dit onderdeel 83 punten over! Al met al een super mooie dag gehad, bedankt clubgenootjes dat jullie er waren! Ook Ekko en kringgroep Frisiana bedankt, was goed georganiseerd! Grin

Breimer - 2016-06-13 11:57:19

gisteren 21 juni hebben Gura en Debby examen gedaan voor hun deelcertificaat A IPO1 en IPO2. Gura mocht als nummer 2 starten. Ze ging als een trein. Bij het eerste voorwerp bleef ze staan. Dat mag maar Peet gaf toch een commando af. Bij het tweede voorwerp precies het zelfde. Daardoor had ze wat puntenaftrek. Jammer . Maar toch geslaagd met 94 punten. Debby mocht als 4e hond starten. Ze ging voor IPO2. Vanaf het begin had ze de kop er niet bij. Ander veld, andere omstandigheden. Paarden in de buurt, Vliegtuigen die naar huis gingen. En Debby is een hond die eerst even moet wennen aan nieuwe dingen. Maar bij de eerste bocht pakte ze het weer aardig op. Voorwerpen verwees ze goed. Geslaagd met 70 punten. Het viel een beetje tegen omdat ze in Utrecht 73 had gehaald. Dus Peet wou nu graag wat meer punten. Volgende keer maar weer proberen. Wie weet gaat het dan wel beter. Toch super gedaan van de dames. Ik ben trots op ze. Groetjes Alie. Grin

saskia - 2016-05-29 14:51:34

Alweer een hele tijd geen bericht geplaatst dus hier even een berichtje van mij en Liz , onze Liz is 4 weken geleden geopereerde aan lpc op haar linker voorpoot volgende week voor controle naar de DA hopen dat i wat goed nieuws heeft ze loopt aardig goed weer maar we moeten nog wel rustig aan doen . Als we groen licht krijgen van de DA gaan we weer vol op trainen met speuren en appél lopen want dat missen we wel , we lopen een heel end achter op de rest.groetjes Saskia en Liz Grin

Wil Hoogerhuis - 2016-04-02 19:47:22

Vandaag weer club examen gehad, Saskia Agema en Tjalling Sietsma zijn tegenwoordig hier verantwoordelijk voor!
Vorig jaar is het erbij in geschoten, mede ook omdat de secretaris genoeg drukte heeft met de NBG en haar eigen hond africhten, dus fijn dat Saskia en Tjalling nu de examens van de cursisten voor hun rekening nemen. Om 8 uur waren ze dan ook al in de weer om alles klaar te zetten, ook Gerrit onze penningmeester en barkeeper was al vertegenwoordigd. Om 9 uur zouden we beginnen, dit werd iets later want onze voorzitter Peet had eerst gespeurd met nog een aantal speurneuzen!
Zo rond vijf over negen werd iedereen hartelijk welkom geheten door hem en met de mededeling eerste bakje koffie en cake is gratis en natuurlijk ook Harm Knol de keurmeester van deze dag werd hartelijk welkom geheten en natuurlijk wenste hij iedereen heel veel succes!
De meesten waren best wel zenuwachtig, de puppy`s mochten als eerste en dus mocht Riet Lobensteijn met Daan de spits afbijten, daarna was Bincky aan beurt met zijn baasje. Beide zijn geslaagd! Hierna waren de Aa kandidaten aan beurt, hier sneuvelden helaas twee van de tien. Ze waren te veel aan het "stofzuigen" snuffel, snuffel en konden dus geen mooi volg programma laten zien! Helaas volgende keer beter!
Hierna mochten de A kandidaten hun opwachting maken, hier deden 10 aan mee, ook zakte helaas hier 1. Volgende keer beter, lekker doorgaan en het komt wel goed! We hadden zelfs twee kandidaten voor B zonder apporteren! Ook deze slaagden! Al met al een mooie dag, het was vanmorgen eerst nog wel wat frisjes, maar later op de ochtend toen de meesten het examen achter de rug hadden, steeg ook de tempratuur en ebden de zenuwen langzaam weg en voelde het voor de meesten lekker warm! Nogmaals heel jammer voor de genen die niet geslaagd zijn , maar Saskia en Tjalling hebben vast alweer een nieuwe datum gepland, dus nieuwe kansen! Onze fotograaf Gerrit heeft vast weer prachtige kiekjes gemaakt en deze zullen spoedig in het album komen.
Alle mensen, supporters, maar vooral onze kleine supporter Anissa wil ik bedanken voor de bijdrage aan deze dag! Nog een fijn weekend, geniet van jullie diploma maar vooral van je trouwe viervoeter en tot op de training! Grin

Breimer - 2016-03-14 11:09:20

Gisteren gingen we om 8 uur al weg richting Cothen. Dat ligt in de provincie Utrecht. Debby en Gura achter in de kooi. Gelukkig hadden we mooi weer. Om 10 uur kwamen we aan op de speurvelden. Eerst even een bakje koffie bij Tiny halen. Dat is de fokker van onze honden. Deze dame is inmiddels al 86 jaar. Langzamerhand kwamen er steeds meer mensen om te speuren en te kijken. Peet heeft Debby eerst even uitgelaten zodat ze kon wennen aan de omgeving en de mensen. Eindelijk mochten we van start. Maar daar ging het al een beetje mis. Er stond een wapperend vlaggetje in plaats van een ijzeren paaltje. Maar Debby herstelde zich goed. Toen maakte Peet de fout om te laat in te stappen. Dat zeiden de kenners om mij heen. Debby dacht dat ze wat fout deed en kwam terug. Dan maar weer opnieuw beginnen. Even wat zoeken en toen ging het goed. Eerst tegen de koude gure wind in, toen een super bocht. Eerste voorwerp was goed. Weer een super bocht. Ze ging als een trein. En toen kwam het laatste voorwerp. Daar liep ze overheen. Ze draaide zich om en ging toen toch maar af. Helaas was dat 180 graden en dat mag niet volgens de keurmeester. Een afwijking van 45 graden is toegestaan. Jammer. Maar toch geslaagd met 73 punten. Peet weet nu waar hij aan moet werken zegt hij. Samen hebben ze dit bereikt met behulp van onze leden/trainers. Daarvoor hartelijk dank. Op naar het volgende examen. Groetjes Alie. Grin

speurders - 2016-03-12 19:41:47

Vanmorgen werd er weer gespeurd, aanwezig waren: Peet, Tjalling, Dirk- Jan, Berdina, Saskia in haar nieuwe bolide en Wil. Om 10 voor acht werd er afgereisd naar boer Zondervan, hier stonden ook Lex en Erna, die voor de 2de keer mee speurden met Bono.
De weilanden werden verdeeld en zo kon ieder zijn of haar spoor uitlopen! Tjalling liep ook een IPO2 spoor uit voor Peet zijn hond Debbie, die morgen mee doet aan een examen voor kennelgenoten van De Groote Maat! Wij wensen hem dan ook veel succes! Als eerste mocht Bono met geleider Erna, dit was pas hun 2de keer maar het ging best goed, zo nu en dan was Bono nog wat afgeleid door de andere blaffende honden in de auto, maar dit wend vanzelf. Er was een recht spoortje uitgelopen met lekker veel vlees, ging al stukken beter dan vorige week! Hierna was Saskia aan beurt met Liz, deze had al een tijdje niet meer gespeurd vanwege andere drukte van het baasje, dit was ook te merken want Liz maakte van de eerste meters een feestje en was totaal niet met speuren bezig! Wat dat betreft passen hond en baas goed bij elkaar, laatste houd ook wel van een verzetje! Maar gelukkig zaten er ook goeie stukken bij, ook een paar hoeken zagen er super strak uit. Inmiddels was ook Tjalling met Jody van start gegaan dit duo werd begeleid door Peet, hier heb ik niet veel van meegekregen, maar zal wel goed gegaan zijn! Ook Dirk-Jan stond klaar, deze keer met Ida, ze hebben gewisseld van hond Berdina traint nu met Lana en DJ met Ida. Ida begon super van start, ook het eerste voorwerp was geen enkel probleem, de hoeken zagen er ook goed uit, alleen het laatste stuk was rommelig.
Om 8 uur was alles nog bevroren en wit, maar het zonnetje gooide roet in het eten, er was geen spoor meer te zien en dus moesten de honden het zelf uitzoeken!
Helaas brak dit Ida op en haar neusje liet haar in de steek! Ook zagen we dit beeld bij Lana, ging ook goed van start met haar nieuwe geleider Berdina en natuurlijk moet dit ook wennen voor beide, maar komt wel goed! Ook van Gura met baas Peet heb ik weinig gezien, maar Peet was ondanks de omstandigheden wel tevreden over zijn meisjes, want ook Debbie die daarna aan beurt was, heeft netjes haar spoor uitgewerkt! Als laatste was Wil met Wimpie, er zin en de wil was wel aanwezig bij Wimpie!
Er werd goed lucht opgenomen bij de aanzet en het tempo ging in zijn 2de versnelling, dit beeld laat hij de laatste weken vaker zien en zijn baas is hier dan ook super blij mee! Ook de voorwerpen werden keurig verwezen, de hoeken hadden strakker gekund, maar meneer loste alles zelf keurig op, top gespeurd! Ook wil ik nog even vermelden dat de kraaien en zeemeeuwen een topochtend hebben gehad, alle vlees was pleite! Nu was de koek op en kon er weer afgereisd worden naar het mooie Midlum.
De koffie stond alweer voor ons klaar en ook het veld was al in orde gebracht
Zo werd er eerst een bakkie gedaan en vrouw Saskia kon haar teentjes even opwarmen om daarna met het appèl te beginnen.
Als eerste mocht Marcel met Rico de arena betreden en ik kan niet anders zeggen, petje af! keurig stukje appèl. Nog even goed de puntjes op de i zetten Marcel! Hierna zijn we allemaal met het appèl begonnen, ook dokter Wil moest er nog aan te pas komen, Ida was iets sneller dan Dirk Jan bij de bal, oeps au au! Beterschap met de duim! Verder verliep alles prima, super tevreden van het veld en ook het pakwerk zag er gelikt uit! Bedankt Harm en Marcel, een geweldige mooie training gehad met een super weertje erbij! Nog even vermelden Koos en Samir waren vandaag niet aanwezig, Koos doet morgen mee in Delfzijl voor SPH 1, heel veel SUCCES!
Iedereen heel fijn weekend!

speurders - 2016-01-24 13:27:29

Gisteren weer gespeurd, de groep was niet erg groot. Peet , Tjalling en Wil waren wel van de partij, om kwart voor 8 werd er afgereisd naar de speurvelden!
Gelukkig begint het al weer aardig licht te worden zo op de vroege ochtend, we hebben gespeurd bij boer Pol.
Was nog wel een natte bende en ook lag hier en daar nog wat ijs, Tjalling mocht als eerste met Jody en dit ging best heel goed, nu en dan even van het spoor maar loste het ook zelf weer op! Hierna mocht Debbie de hond van Peet, dit spoor was uitgelopen door Wil. Na een paar meter lag de eerste hoek, hier wou ze rechtdoor, maar Peet bleef keurig staan en gaf haar lijn, uiteindelijk pakte ze hem toch. Met de halve cirkel had ze geen enkele moeite, wou niet best af bij de voorwerpen! Maar het was ook super nat!
Hierna was Wimpie aan beurt deze speurde goed, ook de hoeken zagen er erg netjes uit. Deze ging wel af bij de voorwerpen al ging het niet van harte! Na het op 1 laatste voorwerp kreeg hij het weer op de heupen de snelheid werd opgevoerd het was net of zat de duivel hem achterna maar was toch echt zijn baas die achter hem liep! Als laatste hadden we Gura en ook deze speurde weer goed. Nu konden we weer afreizen naar Midlum, helaas stond de koffie niet klaar! Onze Harm had zich een beetje verslapen, nou ja kan gebeuren! We hadden wederom koffie met appeltaart en slagroom, bedankt Tjalling! Ook Koos en Samir waren van de partij en even later arriveerde ook Jappie met zijn nieuwe Duitseherder pup Harm! We hebben leuk appèl gedraaid en iedereen mocht even met Harm wandelen, leuke vrije pup, we hopen dan ook dat Jappie heel veel plezier mag beleven aan dit hondje! Daarna natuurlijk met manwerk bezig, hier ook leuke resultaten! Marcel had het dus niet erg zwaar vanmorgen met zo weinig hondjes, Bedankt Marcel en Harm, voor het opvangen en begeleiden! Wil nog wel even melden dat Saskia Agema gelukkig weer boven water is, dochter kwam om 10 uur op club om te vragen waar mams uithing! Die lag na een avondje kaarten nog op 1 oor! Maar ze is maandag weer van de partij!!! Fijn weekend, wat er nog van over is!!!! Grin

speurders - 2016-01-16 17:53:18

Vanmorgen weer gespeurd er werd weer verzameld bij de grote M.
Saskia heeft nog steeds geen vervoer en was daarom weer door Wil opgehaald, dus Wimpie kreeg weer zijn dinnetje Liz naast hem! Bij de grote M, werd eerst het nieuws doorgenomen, dit kon ook wel want het was nog aardig donker, uiteindelijk werd er koers speurvelden gezet!
Waren geen gemakkelijke omstandigheden, het veld was kleddernat en het gras was ook niet van beste kwaliteit! Toch werden de sporen uitgelopen, wat een enorme blubber bende! Als eerste mocht Saskia met Liz en dit ging zeker niet slecht, de hoeken werden perfect genomen, helaas het af bij het eind zat er niet in. Ook Berdina met Ida was van start gegaan, onder begeleiding van Dirk- J en d vraag je je af als dit maar goed gaat! Man en vrouw!!!!!! Gelukkig ging het prima met Ida haar speurkunsten! Inmiddels was ook Tjalling van start gegaan met Jody, ook deze speurde goed, zeker onder deze omstandigheden, al dacht de baas er anders over! Nou Wil niet respect voor deze kleine donder, die maar doorzette in niet opgaf! Voorwerpjes niet verwezen maar dat was ook geen wonder, was een grote natte bende! Ook Peet was aan zijn avontuur begonnen met zijn Gura, ze werden begeleid door kletsnatte Saskia, maar Peet kwam ondanks de regen hagel en sneeuwbuien vrolijk van het veld, zijn meisje had haar uiterste best gedaan! Ook Wimpie mocht zijn speurkunsten vertonen, was eerst wel even zoeken naar de aanzet, door een enorme sneeuwbui was deze bijna niet te zien en helaas geen ruitenwissers op de bril! Wimpie heeft ook super zijn best gedaan, Wil was dan ook super tevreden. Ook Peet zijn andere meisje Debbie, liet onder deze omstandigheden goed speurwerk zien! Helaas viel Dirk-j zijn ochtend in het water hij wou aan de voorwerpen werken, maar dit werd hem helaas niet, Lana heeft wel goed gespeurd! Hierna werd richting club gezet, als een stel verzopen katten kwamen we daar aan! Gelukkig stond de koffie al klaar en brandde de kachel, dat was ook wel nodig, want Saskia was tot de { zal het netjes zeggen} tot de miauw toe nat! De koffie met appeltaart met slagroom smaakte heerlijk, bedankt Berdina! Daarna nog appèl en manwerk gedaan, was een vieze gure ochtend, Marcel en Harm weer super bedankt,hopelijk volgende week beter! Wil nog even vermelden dat de hond van Jappie, lieve vriend Bauke door een ongelukkig voorval is overleden, wij wensen hem en de familie heel veel sterkte met het verlies van hun maatje!

speurders - 2016-01-03 17:30:05

We hebben gisteren weer gewoon gespeurd en getraind, goed begin van 2016!
Er werd weer verzameld bij de grote M, aanwezig: Tjalling, Peet, Dirk-J, Berdine en Wil. Helaas was Saskia er niet, andere bezigheden! Om kwart voor 8 werd er afgereisd naar boer Zondervan, het was nog aardig donker, maar alles went, dus ook de sporen werden uitgelopen in de schemer.
Als eerste mocht Berdine met Ida, helaas was Ida wat van slag en speurde dan ook niet zo als wij gewend zijn van haar, hierdoor werd ook haar baas onzeker en lukte het niet om Ida op het juiste spoor te krijgen. We weten dat Ida goed kan speuren, dus volgende keer beter! Hierna mocht Dirk-J met Lana, deze ging super weg bij het speurpaaltje en ook de eerste strek zag er goed uit. Door een foutje van Dirk-J zelf, struikelen over de lijn, was Lana er af. Ze dacht dat ze een fout had gemaakt en was moeilijk weer op het spoor te krijgen. Als het dan ook mis gaat is ook de baas goed van de leg en dan is er geen houden aan. Op de laatste strek ging het weer goed en alle voorwerpen werden gevonden! Ook Peet was van start gegaan met Gura, deze kwam gelukkig wel heel tevreden van het veld, zijn meisje had weer goed haar best gedaan!
Hierna mocht Tjalling met Jody, bij de aanzet heeft Jody maar 1 doel, dit is gaan met die banaan! Tjalling heeft dan ook houwen en keren, in plaats van het commando zoek, hoorde ik een kreet: JA MAAR. Dit mag dus niet!!! Op het speuren niks aan te merken!
Inmiddels hadden de sporen van Wimpie en Debbie al een dik uur gelegen en waren beide door Wil uitgelopen ook in het donker!!!! Wimpie en Debbie lieten een knap stukje speurwerk zien!! Peet kon dan ook super trots op dit meisje zijn!
Ook Marcel kwam nog langs en ook zijn honden moesten speuren! Marcel heeft zo zijn eigen manier van speuren, dus we moeten nog even afwachten of dit het ei van Columbus is! Zo zie je maar weer, er is geen hond en mens gelijk.................... en leiden er meer wegen naar Rome!!!! Maar onze weg leidde naar de club, we moesten zelf koffie zetten, Harm lag met griep op bed, Beterschap!!!!!! Er werd eerst koffie gedronken en daarna met manwerk begonnen dit i.v.b. met Marcel die eerder weg moest. Hondjes werden weer keurig door hem opgevangen, onze dank daarvoor! Daarna nog appèl gelopen, iedereen weer met een tevreden gevoel van het veld, daar doe je het tenslotte voor! Nog een bakkie gedaan en weer huiswaarts gekeerd! Nog de beste wensen en op naar woensdag!

speurders - 2015-12-20 17:10:54

Hier het verslag van gisteren, er werd weer verzameld bij de grote M. We waren aardig compleet, Peet, Tjalling, Dirk- Jan, Berdine, Saskia en Wil.
Mevrouw Agema was vroeg uit haar bedje gerold en was mooi op tijd aanwezig! Zo kon er ook mooi op tijd richting speurvelden worden gezet. Was nog wel pikke donker, maar bij de speurvelden aangekomen werd het steeds lichter.
Door de vele regen van de laatste tijd hoef je eigenlijk niet in de bermen te komen, maar Tjalling en Saskia kwamen toch tot de assen in de drek te zitten met hun mobiel! Dit was voor latere zorg er werd eerst gespeurd, op de velden was het al niet veel beter je laarzen zogen ook weg, het was zwaar uitlopen!
Als eerste mocht Saskia met Liz, deze was een beetje wild in het begin en dit zijn we eigenlijk niet meer van haar gewend, speurt de laatste tijd zo mooi. Ook moest ze zo nodig rollebollen, volgens Saskia lag er kattengrit, maar we zaten toch echt in een weiland te speuren in niet in de kattenbak! Gelukkig gingen sommige stukjes wel goed en ook de hoeken! Bij het voorwerp of te wel bij bakje brokjes af, dat zat er vandaag niet in! Hierna mocht Berdine met Ida, ook deze had het op de heupen, druk, druk, niet zo rustig als anders, deze ging wel netjes af bij de voorwerpen! Tjalling werd begeleid door Saskia en ook Jody was vrij druk op het speurveld, maar Tjalling was verder wel tevreden over de speurkunsten van Jody. Inmiddels was ook Peet met Gura van start gegaan, ze werden begeleid door Berdine, Peet was wel tevreden over zijn Gura, voorwerpjes alleen wat vlotter verwijzen! Nu hierna mocht Lana van Dirk- Jan haar speurkunsten vertonen, Lana speurde mooi rustig en dit deed ze ook bij de voorwerpen, mooi rustig! Vooral niet te snel gaan liggen, eentje werd dan ook overlopen. De hoeken daar en tegen zagen er perfect uit! Nu hadden we nog 2 honden te gaan Wimpie en Debbie. Ze waren vandaag allemaal een beetje uit hun doen, Wimpie keek een paar keer achterom wat hij anders nooit doet, speurde verder wel goed en ook de hoeken werden scherp aangesneden en alle voorwerpen werden verwezen. Achteraf kunnen Dirk-Jan en Wil wel tevreden zijn want toen ze net de sporen hadden uitgelopen, daalden er wel een paar honderd zeemeeuwen op hun spoor, zullen wel lekker gesmuld hebben! Ook Peet kwam goed gemutst van het veld, tevreden over zijn Debbie haar speurkunsten! Nu kon er weer koers Midlum gezet worden, er moest dus eerst wel ff geduwd worden, gelukkig was dit klusje snel geklaard, sterke mannen en vrouwen hebben ze bij AC de Oostpoort! Harm had de koffie klaar en het kacheltje alweer branden! We hadden koffie met oranje koek en het was weer reuze gezellig, lachspiertjes werden weer goed getraind! Hierna werd er weer overgegaan naar de orde van de dag, namelijk appèl en manwerk! Ook Jappie was inmiddels van de partij met Bauke en Bikkel! Als eerste mocht Wimpie zijn tandjes in de mouw zetten, na 6 verstekjes te hebben gerevierd. Gaat lekker de laatste tijd! Hierna was Berdine met Ida en ook deze gaat met sprongen vooruit! Ook Gura van Peet doet het goed, al mag ze graag met het puntje van haar neus de mouw aan tippen en dit mag natuurlijk niet! Koos is met 4 verstekken bezig en dit gaat steeds beter, bijten is het probleem niet! Hierna was Dirk-Jan ( vies mannetje volgens Samir) aan beurt met Lana, ook dit ging heel goed vandaag! Ook Jappie met Bauke gaat erg goed, 4 verstekken revieren, Bauke heeft er wel zijn in! Pakwerker Marcel vangt de honden super op, we zijn dan ook heel blij met hem en hij hopelijk ook met ons! Als laatste mocht hij Aristo de hond van Harm opvangen, gelukkig zit de neus er nog aan van Marcel, Tjonge Jonge wat springt dat hondje hoog in het verstek! Ook Marcel zijn hond Rico, deze word opgevangen door Harm, doet het erg leuk, snelle Jelle ( Rico)! Als hekkensluiter hadden we Bella ook een hond van Marcel, ook deze mocht haar tandjes even flossen op de mouw!
We hebben weer prachtig getraind en veel plezier gehad met elkaar, volgende week kerst dus geen trainen, helaas Jappie! Wens een ieder fijne kerstdagen!

speurders - 2015-12-12 16:20:59

In pikke donker vanmorgen richting speurvelden, er werd gespeurd bij clublid Jappie van Dijk. Bij aankomst was het gelukkig aardig licht geworden en konden de sporen worden uitgelopen! We zaten op 1 groot weiland waar van de ene helft aardig droog was maar de andere kant meer op een moeras leek! Een hele uitdaging! Saskia, Berdina en Peet mochten op de droge kant.
Wil moest 2 sporen uitlopen, een voor Lana en Wimpie.
Ook Jappie speurde zelf mee met Bauke en Bikkel, deze zaten aan de overkant in het kampje! Als eerste mocht Saskia met rotti Liz, ze werden begeleid door Jappie en Wil. Zag er best goed uit, Liz krijgt er steeds meer plezier in en ook het baasje ondanks de koude voeten! Maar dat moet je ervoor over hebben! Hierna was Berdina met Ida en ook dat ging heel goed, leuk speurhondje! Inmiddels stond ook Peet klaar met speurwonder Gura, deze speurde ook weer prima! 100 puntenspeurhondje!!!Hierna mocht Lana haar speurkunsten vertonen op vreemd spoor, Dirk-Jan was vanmorgen niet helemaal fit en was dus thuis gebleven, dus speurde Berdina met Lana en dit ging best heel goed, helaas werd 1 voorwerpje overlopen! Daarna was Bauke aan beurt en deze speurde erg goed, hoeken super netjes en ook de voorwerpen werden netjes verwezen. Hierna hadden we nog 3 hondjes, Wimpie, Bikkel en Debbie! Wimpie mocht hierna zijn speurkunsten vertonen en deed dit prima, van kort naar hoog gras en het was1 grote blubber poel! Maar dat maakte hem allemaal niet uit, was hij voor het zwemdiploma A opgegaan dan was hij zeker geslaagd! Ook Bikkel liet een knap stukje speurwerk zien, de verleiding maakte geen indruk op hem, Fier met de antenne omhoog bleef hij doorspeuren! Super!! Ook Peet kwam super tevreden van het veld met zijn Debbie! Weer prachtig gespeurd met zijn allen daar doen we het tenslotte voor. Nu kon er weer afgereisd worden naar de club hier stond de koffie alweer klaar! Na een lekker bakkie en gezellig even ouwehoeren zijn we aan het appèl begonnen. Hier ook leuke vorderingen! Maar als klapper natuurlijk het manwerk, Marcel heeft de hondjes weer keurig opgevangen. Hier ook heule blije gezichten, zeker het koppie van Samir straalde deze deed voor de eerste keer pakwerk met Kira! Binnenkort volgen de fotòs! Ook de hond van Harm doet het uitstekend! Denk dat we weer op een geslaagde training terug kunnen zien. Dank aan Harm, Marcel en Gerrit!
Fijn weekend en tot woensdag!

< Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende >