Verslagen

Speuren 8-6-2024

Vanmorgen weer vroeg uit de veren om te gaan speuren met de hondjes, zodra de koelkast open gaat weten ze al wat er op het programma staat. Om kwart over 8 was een ieder aanwezig op de locatie, Peet, Ronald en Carla, Peter, Bart en Wil, helaas was Tjalling niet van de partij. Onze speurneus Jody is dinsdag met spoed geopereerd maar maakt het naar omstandigheden gelukkig weer goed! Als eerste mocht Peter met Suus de spits afbijten, ze speuren nog maar een aantal weken mee. Alle begin is moeilijk maar Peter en Suus hebben er veel plezier in, het gaat dan ook super en zie je dat er enorme vooruitgang geboekt wordt. Hierna was Bart met Daya ook nieuwkomers onder het speuren en deze gaan ook als een speer. Bart is ook helemaal enthousiast over het speuren van Daya en mag dan ook volgende keer een spoor met hoek uitlopen. Als 3e was Ronald met Rex en onze Rex had er vanmorgen zin in, wilde hij de dames Suus en Daya de loef afsteken. De neus kwam op de grond en daar ging meneer, ook de voorwerpen werden keurig verwezen. Begeleider Peet was dan ook super tevreden over deze drie kanjers! Op het veld ernaast mochten Bruno en Jip nog hun speurkunsten vertonen, als eerste werd Bruno uit de kooi gehaald door Wil. Op kort gemaaid gras denk van 2 dagen geleden, eerste stuk voor de wind ging best goed. Bij de eerste hoek  een beetje gedraai maar uiteindelijk pakte Bruno het weer netjes op. Zo nu en dan even  van het spoor maar dit had ook met de harde wind te maken. Hierna was Jip en deze liet me toch een knap stukje speurwerk zien, met 2 voorwerpjes op het spoor hierbij mag hij blijven zitten. Dit gaat met de week beter en ook dit gaat zeker lukken! Peet en Wil lopen altijd genietend achter dit kleine speurmonster aan. Hierna werd er afgereisd naar Midlum voor een bakkie met appertaart aangeboden door “bakker Bart” en de slagroom niet te vergeten! daarna nog fijn appel gedraaid en de hondjes even heerlijk uit laten vliegen. Was weer erg gezellig bedankt allemaal en tot volgende week. Fijn weekend!

 

Clubexamen 30-4-2024:

Vervolg examen van dinsdag 30 april, hier hadden we 7 deelnemers.
Voor het A diploma 5 kandidaten en voor A+ hadden 2 zich aangemeld, het weer zat ook deze avond wederom geweldig mee!
Zo rond de klok van zeven uur nadat iedereen aanwezig was, hete voorzitter Peet Breimer een ieder welkom in het bijzonder Baukje Poepjes die net een paar weken geleden geopereerd is aan haar knie.
De koffie, thee en oranje koek stond weer op de tafel en na uitleg van keurmeester Peet kon er begonnen worden aan het examen!
Wil zou de deelnemers weer terzijde staan en fungeerde ook als fotograaf dus een druk avondje maar doet het met liefde.
Als eerste mocht Charissa met Faith en deze jonge dame liet me toch een knap stukje africhting zien, het plezier straalde er van af !
Hierna was Stefanie aan beurt de moeder van Charissa, samen met haar hondje Ruby ook dit ging super en zag er zeer netjes uit. Omdat Baukje met haar knie zit neemt haar zwager Lykele het even van haar over, Bijke een iet wat ondeugende stabij deed het ook prima. Daarna kregen we Gerard met Takkie ( niet het HEMA hondje) maar een geweldige lieve stabij ook Takkie liet een knap stukje werk zien. Als laatste van de A groep mocht Marit aantreden met Drago en wat heeft die Drago zich voorbeeldig gedragen, soms is het een kleine dwarskop maar hij liet zich nu van zijn beste kant zien en ook baasje Marit bleef super kalm!
Toppie hoor, ze kreeg dan ook van de keurmeester te horen dat hij super trots op haar was! Nu waren de A+ kandidaten aan beurt als eerste mocht Jackeline met Aila een bordercollie maar ook deze liet een knap stukje volgen zien en een snelle zit en voorkomen zo snel als een wervel wind. Onze Bart met Pip waren de hekkensluiters van deze avond, Pip is helemaal gek met zijn baas en wijkt dan ook niet van zijn zijde, ook deze lieten een knap stukje werk zien! Al met al een prachtige avond, na uitleg van de keurmeester kreeg een ieder zijn welverdiende Diploma en een tasje met wat lekkers voor de hond. Onze jongste deelneemster Charissa kreeg een medaille . Hoop dat ze doorgaat word een top africhter! We hebben een mooie avond gehad ook Yvonne harstikke bedankt voor je hulp bij de groep. Peet bedankt voor het keuren en nogmaals gefeliciteerd allemaal

Clubexamen 29-4-2024:

Maandag 29 april, eindelijk was het weer zover examenavond!
Onder prachtige weersomstandigheden kon het van start gaan, we hadden 4 deelnemers voor het puppyexamen.
Er waren 2 deelnemers voor het Aa examen!
Twee die voor hun A examen opgingen en dan hadden we nog een paar heren die het wat moeilijker wilden hebben,
nou dat is geen probleem bij AC de Oostpoort!
Dus hier hadden we een VZH programmetje voor in petto! Voorzitter en tevens keurmeester voor deze avond, Peet Breimer opende om kwart voor 7 deze boeiende avond! Want er waren toch een paar zenuwachtig…………….
Er was een geweldige opkomst om onze kandidaten aan te moedigen, even een paar te noemen Fedde en Neeltje v/d Meij bij ons instructeur geweest.
Onze voorzitter opende dan ook met de woorden welkom, de koffie, thee, en oranjekoek staat voor jullie klaar en schroom niet!
Begeleidster Wil, riep dan ook als eerste M. Tichelaar met Bonnie op om aan te treden, Bonnie is een markiesje met een eigenwilletje en als ze het het er niet mee eens is mag ze graag in de lijn happen. Maar het blieft Wil haar pop! Hierna hadden we Wox met R.v/d Zweep ook al zo,n klein boefje maar ook deze gaat super vooruit en als laatste hadden we Bobby van M. van Keulen .
Bobby en Wox zijn broertjes en ook beide een beetje dezelfde streekjes maar heerlijke hondjes en Bobby was vrij rustig, dus die begreep dat hij voor zijn diploma opging vast en zeker. Helaas was er nog 1 pup op vakantie! Daarna hadden we B. Noordenbos met Janey voor Aa, een voortreffelijk hondje en super leerzaam. Hierna mocht Otis aantreden met A. Strikwerda voor hun Aa , wat heeft deze blonde jongen al in korte tijd veel geleerd een geweldige hond heeft Audry aan Otis.
Daarna mochten de 2 A kandidaten zich melden, als eerste was K. de Witte met Blauke maar Blauke had andere plannen deze avond en nam het ervan en liet Klarinda alleen op het veld staan.
Als 2e was J. Ettema met Serra en dit draaide als een tierelier, de oefeningen werden keurig uitgevoerd door Serra!
Hierna hadden we het klapstuk van de avond de heren A.v/d Wal. J.Schoot en R.de Groot.
De heren wisten dus niet wat hun te wachten stond, dat leverde bij 1 iemand zwetende okseltjes op! Maar op het veld was het ook al niet anders,
want een aantal toeschouwers die gevraagd waren om te helpen bij het insluiten van de hond.
Daar vroeg iemand waar is dat eigenlijk voor? Wil die altijd wel van een geintje houd zei, het zit zo………. de hond moet rustig blijven maar als je pech hebt heb je geen jas meer aan! Dus toen Ronald met mechelaar Rex aan de beurt waren stapten een paar heren spontaan achteruit!
Prachtige avond met bijna op 1 na allemaal geslaagd, met een diploma en een tasje met wat lekkers voor de hond op naar huis! Bedankt en nogmaals gefeliciteerd op naar het volgende Diploma!