Plaats uw eigen bericht!

Klik hier om een bericht achter te laten.

Klik op een smilie om deze toe te voegen.

Grin

Berichten:

speurders - 2013-03-16 18:11:57

Vanmorgen werd er afgereisd naar Hilaard, hier zou gespeurd worden. Tjalling was dan ook als eerste en had om kwart over 7 zijn spoor al uitgelopen. Ook Gerrit, Peter en Melanie waren er rechtstreeks naar toe gereden. De dames Saskia en Wil hadden afgesproken om op elkaar te wachten bij  de grote M. Helaas moesten Peet en Wiep werken en Dirk-Jan zijn vrouw ligt in het ziekenhuis. Wij wensen D.J en Berdine  dan ook veel sterkte de komende tijd!!!! Als eerste mocht vandaag  Melanie met DJ,  al vanaf de aanzet liet DJ een knap stukje speurwerk zien en ook de hoek werd keurig genomen. Een compliment van begeleider Tjalling was dan ook zeker op zijn plaats wat DJ betreft. Op baasje Melanie had hij nog wel enige opmerkingen!!!   Hierna mocht Peter met zijn Bass en ook deze werden begeleid door Tjalling . Peter had weer een recht spoortje uitgelopen en ook Bass kan best wel goed speuren. Op de eerste 50 meter was niks aan te merken en ook de laatste 40 niet!!!! Helaas daar tussen in was niet best!!!!!Inmiddels was ook Wil met Wimpie van start gegaan, deze werden door Gerrit begeleid.
Wimpie had er weer zin in............... de lijn zat ook deze keer onderlangs en hierdoor is hij een stuk rustiger. Op het speuren was dan ook weinig aan te merken, super spoorvast , hoeken werden keurig uitgewerkt. Alleen aan de voorwerpen moet gewerkt worden!!! Ook Saskia en Aiko, met begeleider Tjalling kwamen tevreden van het veld. Ook Aiko speurde super netjes!!! Hierna hadden we Gerrit met Amor en deze werden begeleid door Wil. Leuk als je dit duo mag begeleiden, je lope je de poten uut ut lijf!!! Was dan ook blij dat Peter spontaan aanbood om met Tjalling mee te gaan. Heeft ook altijd zo,n mega spoor als meneer vd Geest!!!! Al vanaf de aanzet ging het super met Amor en ook de voorwerpen werden keurig verwezen. Zou bijna zeggen ook op de hoeken niks aan te merken, helaas de laatste van een stuk of 6 dat ging niet helemaal goed!!!! Maar hier was een verklaring voor, hier speelde de wind en snelweg een grote rol !!! Ook Tjalling met Tosca en begeleider Peter kwamen met tevreden gezichten van het veld. Ook Tosca had super gespeurd , 1 voorwerpje van de vele had ze overlopen.  Hierna werd de terug reis aanvaard en gingen we weer richting Midlum. Aangekomen op de club was`t wel even schrikken, onze verlichting is naar de filistijnen!!!! De ijsmeesters hebben een aantal bomen gekapt en 1 is boven op onze verlichting gevallen.Gelukkig is het niet de hoofdverlichting, maar toch...........Zo werd er eerst koffie gedronken met gebak van Jacob en Saskia (de Agemaatjes)beide jarig!!!!! Na de koffie zijn we aan het appèl en manwerk begonnen. Allemaal weer met tevreden koppie`s van het veld. Bedankt en een heel fijn weekend!!!

speurders - 2013-03-10 13:48:09

Gisteren druk dagje gehad, daarom vandaag het verslagje van gisteren. Er werd om 8 uur afgereisd naar boer Zondervan, om daar te gaan speuren. Regen, harde wind en snerpend koud, maar vol goede moed werden de sporen uitgelopen. Als eerste mocht Peter met zijn Mechelse Herder Bass, Peter had een recht spoor uitgelopen met op het eind een bakkie met vlees. De wind gierde over het veld, maar Bass deed zijn uiterste best om op het spoor te blijven. Zo nu en dan zat hij er toch wat te ver naast en dit werd opgelost om de lijn wat in te korten en Bass meer steun te geven. Vliegensvlug ging hij op het einde spoor bij zijn bakkie af, top Bass!!!!! Ook Saskia met Aiko waren van start gegaan, deze speurden op de andere kant van de weg en werden begeleid door Tjalling. Aiko speurde prima, niks op aan te merken!!!!Hiena mochten Peet met Debby en Wil met Wimpie, beiden hadden een U uitgelopen. Tjalling ging met Peet mee en Peter begeleide Wil met Wimpie, laatsten kwamen zeer tevreden van het veld. Wimpie speurde super, niks op aan te merken, helaas was Peet niet echt tevreden over de speurkunsten van Debby. Als laatsten hadden we Melanie met DJ en Tjalling met Tosca, beide koppels werden door  vrouw Agema begeleid. Ondanks het slechte weer lieten ook deze honden een knap stukje speurwerk zien. We waren koud en tot de kont doornat geregend. Wil was alvast afgereisd naar de club om de kachel en het koffiezetapparaat aan te zetten.  Na een heerlijk bakje koffie met gebak ( nog van Melanie haar verjaardag) zijn we aan het appèl begonnen. Nadat iedereen tevreden was over zijn of haar appèl zijn we met het pakwerk begonnen. Eerst werd er gerevierd op twee verstekken, dit ging super met alle hondjes!!!! Ook het aanblaffen in het verstek zag er erg goed uit. Debby en Bass deden het erg goed. Ook DJ de hond van Melanie liet een knap stukje bijtwerk zien, echt toppie!!!!! Gelukkig ook Wimpie was weer in zijn normale doen en beet weer vol en vast. Heren pakwerkers, Peter en Tjalling heel erg bedankt voor het opvangen van onze hondjes!!! Ook klopster Melanie niet te vergeten ,  zo belangrijk dat er met elkaar word gewerkt!!! Nog een fijne zondag en tot woensdag!!!!

speurders - 2013-02-23 17:53:13

Vandaag werd er gespeurd in Hilaard, op 2 na waren we allemaal aanwezig. Als eerste mocht Peter aantreden met Bass, Peter had een recht spoortje uitgelopen met op het einde een bakkie met vlees. Bass speurde vanmorgen erg goed en ook bij zijn bakkie ging hij vliegens vlug af!!!! Hierna mocht Melanie met DJ ( niet Dirk Jan) ook dit ging beslist niet slecht, DJ had er wel zin in vanmorgen. Inmiddels had ook Wil , Wimpie in het harnas gehesen, deze mocht hierna zijn speurkunsten vertonen. Als een sneltrein ging Wimpie van start en ook de eerste hoek was geen enkel probleem, maar de voorwerpen werden helaas wel overlopen. Ook de tweede hoek werd slordig uitgewerkt, Wil was dan ook niet tevreden!!!!! Hierna waren Peet met Debby en Gerrit met Amor aan beurt. Tjalling begeleide Peet en Wil ging met Gerrit mee, ook hier geen tevreden gezichten!!!!! Nu stond er ook heel weinig gras en was de toplaag bikkel hard en heul veul opgedroogde schapenkeutels!!!!!Hierna hadden we Saskia met Aiko nog en Tjalling met Tosca. Onze Aiko speurde niet slecht, alleen had hij wat hulp nodig bij het voorwerp te verwijzen.Ook Tosca speurde niet onaardig, deze overliep maar 1 voorwerp van de 6!!!! Volgende week hopelijk weer betere resultaten!!! Zo werd er weer afgereisd naar Midlum waar eerst koffie gedronken werd met koek. Ook klein Agemaatje was vanmorgen met mem mee en deze kreeg warme chocolademelk!!!! Na een lekker warm bakkie werd er aan het appèl begonnen. Iedereen was lekker bezig met zijn of haar hond, zo ging Bass voor de eerste keer over de 1,80 m schutting!!!Nadat iedereen tevreden was zijn we met het manwerk aan de slag gegaan. Zo werd er eerst gerevierd door alle hondjes en daarna mochten ze bijten. Was prachtig om te zien hoeveel zelf vertrouwen er werd opgebouwd zowel bij de honden als bij de baas!!Peter en Tjalling hebben keurig werk geleverd als pakwerkers, bedankt heren!!!!Op naar volgende week, fijn weekend allemaal!!!

speurders - 2013-01-26 16:54:48

Vandaag maar weer eens een verslagje, anders denken jullie ook nog dat wij niet meer speuren!!! Maar eerst even een kort verslagje van vorige week. Toen werd er afgereisd naar`t koude Hilaard, de thuisbasis van onze voorzitter Tjalling. We waren ook aardig compleet, er misten 2, Gerrit en Dirk-Jan waren niet van de partij. Tjalling was dan ook als eerste aanwezig en had al een spoor voor hem zelf uitgelopen!!!! Bij aankomst troffen we Tjalling blauw van de kou en half bevroren aan!!!!  Melanie, Peter, Saskia, Wiep en Peet werden ingedeeld op `t eerste stuk weiland. Wil mocht op `t andere stuk en vol goede moed  werden de sporen uitgelopen. Wil zou net haar bakkie vlees op `t end neerzetten, toen er een  horde schapen aan kwamen rennen. Dwars over haar spoor en toen over het spoor van Tjalling!!!! Tjalling dacht de horde even te keren, nou mooi niet!!!! Onze sporen waren naar de filistijnen.Om de sporen van de anderen te redden, begon Wil te schreeuwen: Peet must `t hek dicht gooie. Onze Peet hoorde wel wat, maar dacht wat doet Wil halfwiis (gek) tot hij ook de kudde schapen op zich afzag stormen. Er viel helaas niks meer te redden..................En daar stonden we dan: met -10, su koud als un bok, su stiif as un plank maar gelukkig er werd nog wel gelachen!!!!!
Vandaag waren we helaas maar met zijn vieren, Gerrit, Peet, Wiep en Wil. Er werd gespeurd op de Miedleane en ook zijn we een uurtje later begonnen. Gerrit had vanmorgen een spoor voor Wil uitgelopen en Wil voor Gerrit. Ook stond er weer een fris koud windje maar dat mocht de pret niet drukken!!! Gerrit mocht als eerste aantreden met Amor. Op het eerste rechtestuk lag al een voorwerp en Amor verwees dit prima, ook op het speuren was weinig aan te merken. Aangekomen bij de hoek wou Amor rechtdoor, maar uiteindelijk pakte hij toch de hoek en daarna ging het weer super. Ook de andere twee voorwerpen werden netjes verwezen!!!! Hierna mocht Peet met Debby, deze had wat meer moeite, door de stevige bries die over het veld waaide zat Debby nu en dan naast het spoor. De voorwerpen werden wel keurig verwezen!!! Inmiddels stond ook Wil klaar met Wimpie, Gerrit ging mee als begeleider, want deze had ook het spoor uitgelopen. Wimpie had totaal geen moeite met het vreemde spoor, de voorwerpen werden door hem wel besnuffeld, maar hij vond het te koud om erbij af te gaan!!!! Op de hoeken was zeker niks aan te merken, dan ging super!!!Als laatste hadden we Wiep met Youri , Wiep had een iets ander spoor uitgelopen en hier moest Youri wel even aan wennen!!! Qwa omstandig heden waren we best tevreden!!! Daarna op naar de koffie en kachel bij Wiep thuis, hopelijk kunnen we volgende week weer op ons clubje terecht. Was super gezellig in `t smoeke hokje bij Wiep, Wil moest bijna nog naar het brandwonden centrum. Opa Gerrit raakte zo van streek: we hadden het over "bespringen" hierdoor liet hij zijn beker warme koffie uit zijn handen vallen!!!! Bij deze willen we Gerrit en Julia nog feliciteren met hun kleindochter!!!! Ook willen wij Wiep bedanken dat wij gebruik mochten maken van haar clubhuisje en natuurlijk voor de koffie!!! Fijn weekend en tot volgende week!!!

GrinGrinGrinGrin

bestuur - 2013-01-22 11:53:59

Vorige week hebben we een ontzettende leuke dorpswandeling gehad, met veel oefeningen: zoals de zit, af en hier. Eigenlijk was dit voor morgenavond weer gepland, helaas gooit de sneeuw roet in het eten. Wij willen geen ongelukken en daarom gaat de training van morgenavond NIET DOOR!!!!!!! Hopelijk ziet het er voor ons volgende week weer wat gunstiger uit en gaan we er weer vol tegen aan!!!! Iedereen nog veel schaats/ sneeuw plezier en thuis lekker met de hond trainen!!!


< Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende >